Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNA VIROZA Badelj, Sammir i Mandžukić najdulje ostali na pretragama

Dinamovci u bolnici dočekali ponedjeljak

Foto: Matija Habljak
Fizioterapeut Petrović, Lončarić i Sammir
27.10.2008.
u 09:04

Vidno bolesni stigli su oko 18 sati u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Sammir i vratar Filip Lončarić, dok su Mandžukić, Tadić i Lovren otišli u KB Merkur.

Prvih pet oboljelih - Kelava, Drpić, Vrdoljak, Mikić i Badelj, koji nisu ni putovali u Rijeku, bili su podvrgnuti pregledu u Klinici “Dr. Fran Mihaljević”. Jedino je Badelj bio zadržan veći dio dana te je otpušten tek navečer. Ostali su nakon pregleda pušteni kući, a liječnici ističu da je svima stanje stabilno.

– Uzrok zaraze još nije poznat pa su stoga na daljnje analize poslani uzorci stolice bolesnih nogometaša. Rezultati pretraga bit će poznati za dva do tri dana, a otkrit će nam je li uzročnik oboljenja bakterija ili virus – rekao je dr. Dalibor Vukelić.

Druga petorka bolesnih vratila se autobusom iz Rijeke nakon čega su automobilima otišli na preglede. Sammir i Lončarić zadržani su i pušteni su kući tek u kasnim noćnim satima.

Virus je izoliran, čekaju se nalazi, a liječnici očekuju da se igrači oporave za najviše tri dana. To znači da bi Kelava i Vrdoljak, koji su prvi osjetili simptome, mogli početi trenirati u utorak. No, jednako tako, vrhunskom sportašu treba pet do šest dana za povratak u formu u kakvoj je bio prije bolesti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije