Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puljani ostali u šoku

Gesta Dinamovaca prema igračima Istre nije zakulisna igra!

18.12.2017.
u 10:45

Lijep ljudski potez koji su napravili igrači Dinama za nogometaše Istre 1961 neće riješiti probleme u našem nogometu.

Znajući kako teško žive igrači Istre 1961, da plaće nisu dobili mjesecima, da su od lipnja samo jednom nešto primili, a neki od igrača koji su završili sezonu nisu dobili ni tu jednu plaću, igrači Dinama sjeli su i u svojoj svlačionici dogovorili se da će pomoći kolegama u Puli.

Plavi imaju dobre ugovore i nikad im ne kasni plaća, oni imaju i kao takvi su odlučili otkinuti dio sa svojih računa i poslati novac igračima Istre. Pokazali su tako da su ljudi, da razumiju okruženje u kojem žive, da im je jasno kako nije svima dobro kao njima. I ne, to doista nije milostinja, to je kolegijalnost i ljudskost kakve je sve manje u ovom našem otuđenom svijetu.

Šokirani su ovim darom dečki u Istri, pozitivno šokirani potezom svojih kolega iz Maksimira. No nisu oni jedini šokirani, šokirani su i oni koji u tome vide nekakve zakulisne ideje. Već ima svakojakih komentara, zajedljivih rečenica i zlobe. Ne, ovdje nema nikakvih zakulisnih radnji, ovdje je riječ o shvaćanju problema i želji da se pomogne kolegama u nevolji.

1/11

Ovaj prekrasan i hvalevrijedan potez igrača Dinama bar će uljepšati ove blagdanske dane igračima Istre, ali neće riješiti probleme u našem nogometu. Prema nekim informacijama samo četiri kluba apsolutno redovno isplaćuju plaće igračima, svi se ostali ‘krpaju’ nekako, a najteže je, uz Istru, u Cibaliji. Problemi su duboki i moralo bi ih se sustavno rješavati. Možemo se samo nadati da će Istra naći novog gazdu, da će sve živnuti u Vinkovcima...

Razgovore o tome kako pomoći sportu koje je potaknuo predsjednik Rijeke Damir Mišković lijep su pokušaj, ali teško da može nešto od toga pomoći sportu i nogometu. Sve što je on rekao, od novca kladionica, TV prava... samo su priče koje se neće ostvariti.

Pogotovu ako država ne odluči ozbiljnije pomoći sportu, ne izravnim davanjem novca, nego poreznim zakonima, olakšicama. I država mora napraviti svoje kad je o sportašima, ovaj put nogometašima riječ, pa ne može tražiti od igrača da plaćaju poreze i sva ostala davanja a da ne primaju plaće. No zasad se naklonimo igračima Dinama.

Komentara 9

BI
bikica7
11:24 18.12.2017.

Vidi se kome je Dinamo smetnja,sto god ucinili neoliberalima i ljubiteljima proslog rezima ne valja.Placite i ugusite se u svojoj mrznji.

Avatar Nevolimzadruzniklubic
Nevolimzadruzniklubic
12:07 18.12.2017.

Bravo momci, opet i opet se vidi koliko je Dinamo veliki klub i kakve ljude odgaja, veličanstveno

Avatar rubinet
rubinet
12:49 18.12.2017.

nisam dinamovac ,ali svaka čast ..a gdje su drugi dobro plaćeni igrači? Riječani ..? Hajdukovci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije