Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVE SVOJE PROLJEĆE

Dinamovci su Mamiću bili okrenuli leđa, a on je od njih stvorio odanu vojsku

Rotterdam: Zoran Mamić na konferenciji za medije nakon pobjede Dinama
Igor Soban/PIXSELL
03.12.2020.
u 22:21

On je bezbolno prebrodio odlazak majstora Olma, pa i Petkovićevo loše razdoblje, on je proljeće donio s pojačanjima iz Lokomotive i jednim nepoznatim Dancem, te preporodio Majera

Ne znajući kako više obezvrijediti Bjeličin uspjeh s Dinamom, Zoran Mamić je prije dva mjeseca tresnuo ovu rečenicu:

- Nije meni to bilo nešto spektakularno, proljeće u Europi... Nije to senzacionalan uspjeh.

Vjerojatno je Zoranu danas žao zbog ovoga ‘gruboga starta’, jer upravo i on sada uživa u europskom proljeću, kao tek šesti trener koji je to uspio s plavima, nakon Antolkovića, Konjevoda, Zebeca, Horvata i Bjelice. To europsko proljeće, ta vječita težnja brojnih Dinamovih trenera i nogometaša, u Maksimiru ima veću težinu i od naslova prvaka. Skoro pola stoljeća prokletstva, pola stoljeća suše, a onda dva puta u tri godine; to je moćni, neustrašivi i u svim segmentima dojmljivi Dinamo. Momčad čiji uspjeh, pohod prema proljeću bez primljenoga pogotka, ima snažan odjek u Europi.

Temeljna razlika između Bjeličinog i Mamićevog europskog uspjeha leži u činjenici da je prije dvije godine s Dinamom slavio cijeli Zagreb i da je on izazvao nezapamćenu navijačku euforiju, dok se danas Dinamovom bumu iskreno vesele samo njegovi igrači, stručni stožer i njihove obitelji, te uprava i radna zajednica. Nema navijačkog zanosa, nema slavlja po Zagrebu, nitko nije ni baklju na balkonu zapalio, niti zavitlao petardu. A razlog ne leži u harajućoj epidemiji koronavirusa, nego samo o epidemiji otpora prema ljudima koji vode Dinamo na daljinski upravljač iz Međugorja.

To, naravno, ne mora i neće pokolebati Zorana Mamića, niti baciti sjenu na njegovo remek-djelo. On je od igrača koji su mu prije devet mjeseci okrenuli leđa, kada im je rezao plaće i potjerao omiljenog trenera, stvorio respektabilnu, odanu vojsku, on je bezbolno prebrodio odlazak majstora Olma, pa i Petkovićevo loše razdoblje, on je proljeće donio s pojačanjima iz Lokomotive i jednim nepoznatim Dancem, te preporodio Majera. Zato je ovaj rezultat ravan čudu!

Nadamo se samo da će Zoran u Dinamovom proljeću biti proaktivan sudionik, a ne promatrač iz ‘sigurne kuće’ u Dubaiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rotterdam: Zoran Mamić na konferenciji za medije nakon pobjede Dinama
1/4
Ključne riječi

Komentara 19

FR
freeshooter
22:31 03.12.2020.

Zoki je uvijek pokazivao trenerski talent, a ovo što je u par mjeseci posložio u Dinamu je doktorski rad, igramo toliko moćno, toliko kontroliramo igru, da prvi put ne drhtim gledajući, i u zadnjim minutama ne padam u teške depresije, moje misli i moje srce su uvijek uz Dinamo, bravo Zoki, bravo uprava...ale, ale dinamo ale...

MA
maxiking
04:33 04.12.2020.

Dasoviću prvo uzmi brufen protiv bolova pa onda apaurin za smirenje.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
23:35 03.12.2020.

Dasovic je prvo napisao clanak ka vecernji , pa kao Hina , pa pod zenskim imenom , dok nije smislio kako da provuce kroz blato i ovaj uspjeh , nije on kriv , on pise sta mu narede i sta kvazi navijaci BBB a zapravo aktvisti iza kojih stoje protuhrvatski strani narucitelji ocekuju , zasto Dinamo nekome smeta ? Globalistima smeta sve sto moze biti kohezijski faktor u jednom malom narodu , Srbima isto tako , Bosnjacima isto tako , Jugoorjentiranima isto ta jer Dinamo je bio simbol Hrvatstva , svi oni imaju razloga platiti novonare , vođe BBB , i sve oko Dinama samo da sprijece uspjeh , spremni su Luku Modrica vuci na sud prije Rusije , bacat baklje , crtat svastike , sve da nista iz Hrvatske ne uspije ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije