Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODABRAO DRUGU DRŽAVU

Dinamovac prekrižio igranje za Hrvatsku i ne žali zbog odluke: Nije mi bilo lako, ali...

Fran Karačić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
04.06.2020.
u 17:18

Uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučio je da će igrati za Australiju,

Fran Karačić, nogometaš Dinama na posudbi u Lokomotivi, ima osam nastupa za mladu hrvatsku reprezentaciju, no danas je član australske izabrane vrste. Ovaj bek u Australiji nije nikad živio. Rođen je i odrastao u Hrvatskoj, a australsku putovnicu ima po ocu koji je rođen u Australiji.

Uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučio je da će igrati za Australiju, a danas, kako piše The World Game, ne žali zbog te odluke.

- Odlučio sam igrati za Australiju i zatim došao u Antalyju na okupljanje reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nije to bila lagana odluka, no to je ono što sam želio - rekao je Karačić za The World Game i dodao:

- Svi u momčadi su me dobro prihvatili i osjećao sam se kao da sam dugo član ove momčadi. Tao je trener Ante Miličić, igrači Tomi Jurić i Miloš Degenek i puno su mi pomogli.

Karačić na kraju nije bio među 23 australska nogometaša koja su išla na SP u Rusiju.

- Bilo mi je teško, ali sam profesionalac i brzo sam prešao preko toga - rekao je.

Karačić je ove zime potpisao za Dinamo, ali će do kraja sezone ostati u Lokomotivi na posudbi.

- Potpisao sam za Dinamo i napravio taj korak. Vidjet ćemo što će budućnost donijeti, ali sam spreman - rekao je Karačić i dodao:

- U Lokomotivi sam proveo sjajne trenutke. U tom sam klubu od 16. godine, tamo sam zaigrao seniorski nogomet i dvije sezone bio kapetan. Tamo sam izrastao u igrača i napravio transfer u Dinamo što je korak koji mi je trebao. Sretan sam što sam se pridružio Dinamu i to pokazuje da sam na pravom putu. Dinamo je najveći hrvatski klub s velikom poviješću. Želim trenirati, davati sve od sebe pa ćemo vidjeti što će biti.

Ključne riječi

Komentara 3

BR
Brandfackel2
18:17 04.06.2020.

Ala gubitka za Hrvatsku... Ne znam kako ćemo prebroditi njegovo neigranje za hrvatsku reprezentaciju...

Avatar marsijaneri
marsijaneri
17:50 04.06.2020.

Njegova odluka!

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
21:13 04.06.2020.

pa nek si onda odskakuće ka klokanima svojim tamo dolje gdje je sve naopačke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije