Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNO

Dinamovac otkrio: Sin me nije ni prepoznao, počeo je plakati...

Mislav Oršić
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/6
11.02.2019.
u 07:55

– Falio mi je dok smo bili tamo, vidjeli smo se preko Facetimea, ali prošlo je i to. Kad sam se vratio iz Turske, nekako mi je narastao, ali iz prve me nije ni prepoznao, počeo je plakati, nije htio ići prema meni, ali nakon pola sata očito me skužio – veselo je rekao Oršić

Jesenska polusezona bila je prekretnica u karijeri za Mislava Oršića (26), još kako će je pamtiti. Ne samo što se vratio s Dalekog istoka u svoj Zagreb, okolnim putom došao do željenog Dinama, već je u tom Dinamu postao standardan igrač, važna karika u stroju Nenada Bjelice, stroju koji je projurio skupinom Europske lige i dohvatio tako dugo čekano proljeće u Europi. K tome, postao je tata, dobio je sina Manuela.

Kad smo posljednji put razgovarali, bilo je to prije priprema plavih u Turskoj, morao se pripremiti da će prvi put, i to na 17 dana, biti bez djeteta i supruge. No nije se brinuo, roditelji, kako njegovi tako i suprugini, sestre... ma svi su bili na raspolaganju.

– Djeca se u toj dobi jako brzo mijenjaju, baš me zanima koliko će se promijeniti dok me ne bude – rekao nam je tada Mislav Oršić.

Sad kad se vratio, kad je natjecateljska sezona počela, sažeo je dojmove:

- Falio mi je dok smo bili tamo, vidjeli smo se preko Facetimea, ali prošlo je i to. Kad sam se vratio iz Turske, nekako mi je narastao, ali iz prve me nije ni prepoznao, počeo je plakati, nije htio ići prema meni, ali nakon pola sata očito me skužio – veselo je rekao Oršić koji je preživio te dane bez obitelji, ali i dril svojih trenera.

Brzinski hat-trick

Kad se već spominje taj početak nastavka prvenstva, susret s Rudešom, obilježio ga je upravo Oršić. Zabio je brzinski hat-trick, za samo osam minuta utrpao je tri komada Rudešanima u pobjedi 7:2.

Kad se gledaju sve ovosezonske utakmice, s ta tri pogotka Rudešu Oršić je postao najbolji strijelac plavih kad se gledaju sva natjecanja. Zabio je devet golova i prestigao Gavranovića, Hajrovića i Budimira koji su zabili osam puta.

– Ma da? Nisam brojio, ali sad kad ste mi rekli, moram priznati da dobro zvuči, ne pazim baš na te brojke, fokusiran sam na to da što bolje odigram, a ostalo dolazi samo.

U Dinamo je Oršić došao gotovo na mala vrata, ali svakako okolnim putovima. Zagrebački dečko koji je igrao u Kustošiji, pa u Interu za koji je zabio i hat-trick kao najmlađi igrač, potom se preselio u Speziju, a iz nje u Rijeku. Iako je dugo bio pod ugovorom s Rijekom, nije odigrao nijednu utakmicu kod Matjaža Keka. Jednom su razgovarali, ali brzo je završio u drugoj momčadi jer se kasnije priključio momčadi, nije prošao kompletne pripreme. I onda je posuđen Celju iz kojeg je prodan u Južnu Koreju, a Rijeka je zaradila lijepih 750.000 eura za igrača koji za nju nije ni nastupio. Igrao je u Južnoj Koreji, pa u Kini u kojoj mu se nije svidjelo, potom ponovno u Južnoj Koreji i onda ga je Dinamo ljetos odlučio dovesti. Jeste li mogli zamisliti da će ovih pola godine biti tako uspješno?

– Nisam mogao očekivati takvu jesen, napravili smo puno dobrih stvari, a svakako je šlag na sve osiguravanje proljeća u Europi. Zasad je sve sjajno, sad samo treba nastaviti dobro igrati, dobro gurati da se nastavi taj naš niz uspjeha.

Dinamo je prilično efikasan, ali još je bolji kad se pogleda defenziva, prima gol svaku 157,5 minuta kad se pogledaju sva natjecanja (35 utakmica).

Takva igra sigurno će biti još kako važna 14. veljače kada plavi igraju prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige, pa onda i tjedan dana kasnije kada Viktoria Plzeň dolazi u Maksimir.

– Svakako, u Europi su utakmice znatno teže nego ove naše domaće i svih nas 11 mora igrati obranu da bi se došlo do željenog rezultata. Zapravo nema tu nekakve filozofije, moramo nastaviti igrati ono što smo u Europi igrali i jesenas, na način na koji smo prošli skupinu bez poraza - kaže Mislav.

Najviše na lijevom krilu

Igrali ste na raznim pozicijama u karijeri, bili ste vezni, pa špica, no nekako ste se u Dinamu ustalili na lijevom krilu.

– Najviše sam igrao upravo na lijevom krilu, tu sam se ustalio i mislim da tako treba i ostati, ali uvijek je trener taj koji odlučuje tko će i na kojoj poziciji igrati – veli Oršić.

Viktoria Plzeň sad je vrhunac za navijače Dinama i za plavu momčad. Imali ste vremena na pripremama guglati, što ste doznali o njima?

– Ha-ha! Nisam ništa guglao, ne zamaram se time. Bolje je pričekati naš stručni stožer da nam kaže detalje o njima. Nisu to nikad duge analize, kažu nam ukratko neke detalje o suparniku, detalje koji nam mogu puno značiti u utakmici, ništa pretjerano. Uvijek smo više gledali sebe, kako bi igrali najbolje što možemo i znamo. Pokazalo se sve to zajedno kao najbolji recept.

Oršić je ne samo najbolji strijelac već je i među igračima koji su odigrali najviše minuta tijekom sezone. Je li bilo umora ili su Bjeličine rotacije i u tom smislu bile pravo rješenje?

– Nisam osjećao umor, obično nitko nije igrao više od dvije utakmice zaredom. Imamo stvarno velik i kvalitetan kadar igrača i uvijek nas je trener na vrijeme odmorio. 

>> Pogledajte redove za ulaznice Dinama

VRATILI SE THEOPHILE I DILAVER

U nedjelju prijepodne upriličena je u Maksimiru prijateljska utakmica Dinama i drugoligaša Sesveta. Susret je završio s 1:1, plavi su poveli pogotkom Fintića, a izjednačio je Vranjković.

- Dobro nam je došla ova utakmica za igrače koji se vraćaju nakon manjih problema, za one koji su u zadnje vrijeme manje igrali – kazao je Nenad Bjelica.

Među onima koji se vraćaju pred utakmicu s Viktorijom su Theophile, Dilaver i Šunjić.

- Gledali smo uživo Viktorijin subotnji 1:1 susret s Mladom Boleslav. Igrali su s uobičajenim sastavom, nova su im tek dva igrača bila među 11, desno krilo i središnji napadač (Kayamba i Beauguel, nap.a.) - rekao je Nenad Bjelica.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Niškorist
Niškorist
08:18 11.02.2019.

Oče to ?

DU
Deleted user
08:26 11.02.2019.

Kako ce pripoznat kad nije tvoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije