Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME U TURSKOJ

Dinamo remizirao sa Zorjom, zabio Gavranović

Dinamo - Cibalia
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
21.01.2018.
u 22:58

Ukrajinski prvoligaš dobro je parirao modrima i zasluženo stigao do pogotka, ali i ovoga smo puta gledali zanimljiv susret prepun dobrih akcija.

U drugoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Turskoj, Dinamo je upisao remi (1:1) sa Zorjom. Jedini je pogodak za modre postigao Mario Gavranović.

Nakon što su prije nekoliko dana igrači Dinama upisali uvjerljivu 4:0 pobjedu protiv kazahstanskog Ordabasja, ovoga puta protivnik je bio nešto teži. Ukrajinski prvoligaš dobro je parirao modrima i zasluženo stigao do pogotka, ali i ovoga smo puta gledali zanimljiv susret prepun dobrih akcija.

Trener Cvitanović krenuo je u susret sa sljedećih početnih 11: Na golu Livaković, zadnja linija Stojanović i Sosa na bokovima te stoperi Rrahmani i Lešković. U sredini Doumbia i Ademi, prema naprijed Soudani i Olmo na stranama i u sredini Moro, dok je špica bio Gavranović. Pokazalo se to dobrim startom, s obzirom na to da je Gavranović već u desetoj minuti susreta zatresao mrežu Zorje i doveo Modre u prednost. Olmo je lijepo ušao po lijevoj strani u kazneni prostor protivnika, vratio loptu na liniju šenaesterca, a tamo Gavranović silovito nisku loptu poslao u suprotni kut za 1:0.

U 17. minuti još se jednom zatresla mreža Zorje, ali sudac je označio zaleđe ''strijelca'' Rrahmanija. Imali su i Ukrajinci svoje prilike, a Livaković je obranio čistu priliku u 27. minuti susreta kada je na vrijeme na nekoliko metara blokirao pokušaj. U 35. minuti vidjeli smo novu dobru akciju Dinama. Sosa je s lijeve centrirao, a Soudani pred golom stigao na loptu, međutim nije uspio pucati u okvir gola.

Par minuta kasnije Olmo je nezgodno vratio loptu prema vlastitom kaznenom prostoru, Doumbia i Rrahmani ostali su nemoćni, a Gromov se sjurio i zabio za 1:1.

Nastavak susreta donio je nove dobre situacije, ali niti jedna nije bila dovoljno dobra za pogodak tako da se mreže do kraja više nisu zatresle. Trener modrih napravio je izmjene u drugom poluvremenu. Dinamo je izgledao ovako: Horkaš na golu, stoperi Rrahmani i Perić, na bokovima Stolnik i Lecjaks. U sredini su igrali Muhar i Đurasek, a prema naprijed mladi Marin, Ćorić i Fiolić. Špica je bio Hodžić.

Pokušavali su Fiolić iskosa s lijeve strane na prvu vratnicu kada je vratar Zorje uspješno obranio, a nešto kasnije Lecjaks je asistirao Ćoriću koji je s par metara pucao pokraj gola. Bila je to možda najizglednija prilika u drugom dijelu za Modre. U 63. minuti ponovno razigrani Ćorić, koji je nosio kapetansku traku, ovoga je puta dodao pred gol prema Hodžiću, ali protivnik je blokirao pokušaj.

U 69. minuti susreta ozlijedio se Marko Stolnik pa je Dinamo do kraja ostao s igračem manje. U posljednjih 20 minuta utakmice imao je mladi vratar Horkaš par odličnih obrana koje su spasile modru ekipu od gotovo sigurnih pogodaka Zorje. U 82. minuti kombinirali su Hodžić i Ćorić u kaznenom prostoru ukrajinske ekipe, ali lopta je ostala u bloku. Momčadi su na kraju dočekale sučev zvižduk uz rezultat 1:1.

Nakon drugog pripremnog susreta igrači Dinama imat će slobodan dan za odmor, a zatim se vraćaju obvezama. Pred njima su još tri pripreme utakmice, a prva iduća na rasporedu je u srijedu, 24. siječnja, u 11 sati po lokalnom vremenu (9 sati po hrvatskom vremenu). Protivnik Dinama bit će Šahtar.

GNK Dinamo: Livaković - Stojanović, Rrahmani, Lešković, Sosa - Doumbia, Ademi - Soudani, Moro, Olmo - Gavranović (drugo poluvrijeme: Horkaš - Stolnik, Rrahmani, Perić, Lecjaks - Muhar, Đurasek - Marin, Ćorić, Fiolić - Hodžić); Trener Mario Cvitanović

Strijelci: 1:0 Gavranović (10.), 1:1 Gromov (37.)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije