Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plava križaljka

Dinamo želi dovesti Medeirosa iz Sportinga!

13.03.2016., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 27. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Marko Pjaca nakon sto je zabio drugi gol napravio je salto. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
06.05.2016.
u 09:49

Machado, Antolić i ostali vezni igrači to su dobro pokrpali, ali traži se klasični defenzivac.

Samo vidoviti mogu pogoditi sastav s kojim će zaigrati Dinamo. Tako je bilo cijele sezone, sad je još teže jer je Dinamo osigurao naslov prvaka i na sraz sa Slavenom Belupom ide rasterećen, a k tome već u utorak igra finale kupa protiv istog kluba.

– Nije to skrivanje za finale kupa, ali nema potrebe da svi igraju. Neke ću igrače pustiti da se odmore za tešku i važnu finalnu utakmicu – kazao je Dinamov trener i sportski direktor Zoran Mamić, koji je povukao u prvu i dio igrača iz druge momčadi.

Soudaniju nude novi ugovor

Tijekom tjedna dvojilo se oko toga treba li braniti Eduardo ili mladi Šemper, a jučer je to presjekao Mamić:

– Branit će Šemper.

I to je dobra odluka, dečko je zaslužio priliku, a moguće je da će na ljeto imati i više prilika.

Naime, u Dinamu pokušavaju složiti kadrovsku križaljku, ali dojam je da još nisu napravili ozbiljne nacrte.

Jedan je upitnik nad Eduardom, dobrim i iskusnim golmanom. A da je dobar, svjedoči i velik broj pobjeda plavih bez primljenog pogotka. Zimus je dogovorio s Club Bruggeom odlične uvjete, već je našao i stan, ali Dinamo ga nije želio pustiti bez odštete. Vidjet ćemo kako će sad razmišljati, Eduardo ima ugovor još godinu dana.

Još godinu dana vezan je i Soudani i tu plavi trebaju odlučiti što dalje. Alžircu je 28 godina, za njega se transferom teško može dobiti velik novac, a igrača koji rješava velike utakmice ne može se jeftino naći. Stoga i ne čudi da su plavi Soudaniju ponudili novi ugovor. Bilo je govora i o mogućem odlasku Fernandesa u Kinu, nude mu velik novac, ali njemu se ne ide na tu destinaciju.

U fokusu je Marko Pjaca, dečko stvarno igra dobro, već su ga željeli Bologna i Milan, ali nisu imali novca da bi zadovoljili Mamiće. Za takve bisere, kao i za Ćorića i ostale talentirane igrače, plavi traže astronomske iznose, a samo talent klubovi neće toliko platiti. No Pjaca više nije samo talent i za njega će stići ponude.

O njegovu odlasku ovisi i tko će doći. Pjaca, Soudani, Fernandes pa i Brekalo, koji može “zbrisati” kad napuni 18 godina, krilni su igrači, i ode li jedan ili više njih, plavi i za tu poziciju gledaju igrače. Našli su igrača Sportinga, Iuri Medeiros ima 21 godinu i ovu sezonu bio je na posudbi u Moreirenseu. U 33 nastupa upisao je deset pogodaka i 12 asistencija. Sad treba vidjeti hoće li trener Sportinga Jorge Jesus na njega računati u sljedećoj sezoni, ne bude li, plavi bi ga doveli na posudbu.

Gledali su plavi i lijeve bekove, ali ostat će na Pivariću koji će se uskoro oporaviti, Borni Sosi i Musi, ali rak-rana je defenzivni vezni. Novog Ademija nema na vidiku. Onaj stari, pravi Ademi čeka odluku Uefe i nada se da će mu skinuti suspenziju. To bi bilo idealno rješenje za Dinamo.

Još nema ni dogovora u klubu

No Dinamo ne može čekati odluku, mora naći rješenje. Machado, Antolić i ostali vezni igrači to su dobro pokrpali, ali traži se klasični defenzivac. Pratili su plavi Cafua, igrača Vitorije Guimaraes, ali dalje od toga nisu otišli. Uostalom, koliko znamo, gledali su ove sezone oko 50 igrača za različite pozicije i još ništa nisu odlučili. Spominjali su se i Bradarić iz Rijeke te Radošević, koji se kao igrač Napolija u Eibaru i nije baš naigrao. Ima pravih igrača, ali takvi su, zaključili su u Dinamu, preskupi.

– Nema nikakvih novosti ni oko odlazaka ni oko dolazaka – tvrdi Zoran Mamić.

No u Dinamu se nikad ne zna, mišljenja i smjernice stalno se mijenjaju, tek se čeka da se svi slože kojim će putem. 

Komentara 10

MA
Majur
13:41 06.05.2016.

Smanjite broj stranaca i dajte nadarenim klincima šansu...ako već stranac onda koliko-toliko kvalitetan.

SM
SmellsLikeŠit
10:09 06.05.2016.

"Ima pravih igrača, ali takvi su, zaključili su u Dinamu, preskupi." - pa ćemo opet dovesti nekog panja.

KG
Kult_Grada_Zagreba
13:55 06.05.2016.

Panj Eduardo prima golove kakve je samo Kelava primao, GONÇALO panj rijetko igra, Sigali panj, rijetko igra...Stojanović panj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije