Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRA SVLAČIONICA

Dinamo u HNL-u pronašao zamjenu za Livakovića, a spominje se dolazak Španjolca i Kolumbijca

Dominik Livaković
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/6
11.01.2021.
u 10:17

Ode li Livaković, u Maksimiru su zaključili da bi mu odgovarajući nasljednik bio Ivan Nevistić, vratar Rijeke. Dakle, Kulenović ili Menalo mogli bi postati trajno igrači Rijeke koja bi dobila uz to još pokoji milijunčić, a možda i još pokojeg mlađeg igrača.

Znatno su drukčije ove pripreme Dinama u Rovinju u odnosu na one od prije godinu dana. Dinamo nije u hotelu Lone koji je zauzeo bivši trener plavih Nenad Bjelica sa svojim novim klubom, Osijekom, već su plavi u Grand Parku. No, to i nije bitna razlika, mnogo je veća ona u duljini priprema, a one su posebne. S testiranjima i pripremama u Rovinju, trajat će zapravo samo desetak radnih dana jer već 19. siječnja plavi će krenuti u novu sezonu, u zaostalom susretu s početka ovog prvenstva dočekuju Rijeku.

Plavi najviše rade s Rijekom

Nadalje, velika je razlika i zbog koronavirusa. Prošle godine bilo je oko plavih svakakvih događanja, gostiju, znatiželjnika, naravno i menadžera, bilo je i mnogo gostiju u hotelu. Sad je sve drukčije, mirnije, ne putuje se i ne druži bez prijeke potrebe. A nema ni velikih priča oko transfera. Prije godinu dana sve je bilo usmjereno k Daniju Olmu, čekao se dan kad će napustiti pripreme Dinama i otići za silne milijune eura. To se i dogodilo, Olma sad gledamo u dresu Leipziga, a Dinamo ga prati jer od njega uz prvotnu odštetu stižu i bonusi, sad je to ukupno prešlo već iznos od 20 milijuna eura. Naravno da se u Dinamu nadaju da tu nije kraj, da će Olmo postati rekordni transfer kluba, da će prestići Marka Pjacu i 23 milijuna eura koliko je za njega platio Juventus.

Nekakvih odlazaka, pogotovu značajnijih, ne bi trebalo biti iako se nikad ne zna, uvijek je moguće da netko s debelim novčanikom nazove maksimirsko društvo i poželi nekog plavog “kapitalca”. Zasad se najviše priča o mogućem odlasku Petra Stojanovića, slovenski reprezentativac navodno je zanimljiv Trabzonsporu, ali zasad je sve to u sferi nagađanja dok ne krenu ozbiljni razgovori i na kraju svega ne dođe i službena ponuda.

Kako ipak nema naznaka odlazaka, ne očekuju se ni transferi u suprotnom smjeru, oni dolazni. Dinamo ima dovoljno velik i vrlo kvalitetan kadar igrača i zapravo mu u ovom trenutku i ne trebaju nekakva pojačanja. Što ne znači da Dinamo već sada ne razmišlja o ljetu i da ne “sondira” tržište. Znamo da skautska služba Dinama prati veliki broj igrača kako bi klub bio spreman reagirati bude li potrebe za pojačanjima. A plavi i rade, ne može se reći da samo gledaju.

Najviše poslova sprema se, izgleda, s Rijekom. Tu bi moglo biti razmjene igrača, milijunskih plaćanja. Naime, Dinamo želi lijevog beka Rijeke Daniela Štefulja i tu su pregovori otišli jako daleko. Doduše, prvi čovjek Rijeke Damir Mišković izjavio je kako on još ništa nije potpisao, ali i to govori da je posao blizu kraja. Štefulj bi postao igrač Dinama već sada, ali bi do kraja sezone igrao na Rujevici jer plavi sad na toj poziciji imaju Marina Leovca, a sjajno se snašao i Joško Gvardiol koji na ljeto odlazi k Olmu u Leipzig i tada bi Štefulj mogao do te pozicije. Kako iz Rijeke odlazi Tibor Halilović, treba joj zadnji vezni pa će im plavi tamo poslati Nevena Đuraseka koji je dosad bio na posudbi u Varaždinu, a možda i još pokojeg mlađeg igrača te i nešto “kisika”, kako je to znao reći Ćiro Blažević, između milijun i milijun i pol eura.

Štefulj bi, potpiše li u ovom prelaznom roku za plave, postao treći igrač Dinama koji je u Rijeci na posudbi, tamo su već Sandro Kulenović i Luka Menalo. A njih dvojica igraju jako dobro i Rijeka bi ih rado zadržala, ali su joj preskupi. No zato bi tu opet mogla uskočiti trampa. Naime, Dinamo očekuje da će na ljeto ostati bez Dominika Livakovića, reprezentativnog čuvara mreže za kojeg ima zainteresiranih. Ode li Livaković, u Maksimiru su zaključili da bi mu odgovarajući nasljednik bio Ivan Nevistić, vratar Rijeke. Dakle, Kulenović ili Menalo mogli bi postati trajno igrači Rijeke koja bi dobila uz to još pokoji milijunčić, a možda i još pokojeg mlađeg igrača.

Spominju se Rubio, Mendoza...

U medijima su se spominjali i neki igrači iz inozemstva, ali sve je to daleko od realizacije. Španjolci nagađaju da je Dinamo zagrizao za Walda Rubija, 25-godišnjeg krilnog igrača Real Valladolida. Francuzi pišu da je meta Dinama 28-godišnji Stiven Mendoza. Riječ je o kolumbijskom igraču, nogometašu francuskog drugoligaša Amiensa koji igra na poziciji lijevog krila, a može biti i klasična špica. Možda bude odlazaka na posudbe iz Dinama, zasad je Josip Šutalo otišao na posudbu u Istru.

 

Komentara 7

DU
Deleted user
13:55 11.01.2021.

.. " u medijima se spominje ".... ha,ha, pa vi ste medij, 😄" navodno zainteresirani " "..ništa id toga, no i kad se nešto navodi najprije se izmišlja a tek nakon 100 objava možda nesto i bude

ZD
zdriva
14:18 12.01.2021.

ne lili napuniti će tvoj

LI
liliZG
11:12 11.01.2021.

rasprodaja, treba napuniti novčanik familiji mamić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije