Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maksimir

Dinamo poveo navijače u taktilni obilazak kako bi osjetili svoj klub

Dinamo - taktilni obilazak
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/4
06.03.2019.
u 12:57

Projekt je nazvan ''Dodirni povijest Dinama'', a ideja je bila pružiti navijačima posebno iskustvo u povodu povijesnih trenutaka i uspjeha koje klub u ovom trenutku ostvaruje

Dinamo u četvrtak igra prvu utakmicu osmine finala Europske lige. Plavi će pred punim maksimirskim tribinama (18.55 sati) igrati protiv Benfice. Hrvatski prvak  pred novim je izazovom, ali ne zanemaruje svoje izvannogometne aktivnosti.

U sklopu održavanja CAFE Akcijskog tjedna (2.-10. ožujka) – tjedna tijekom kojeg se dodatno ističe važnost integracije osoba s invaliditetom u nogomet, Dinamo je organizirao taktilni obilazak stadiona Maksimir za slijepe i slabovidne navijače.

>> Pogledajte galeriju taktilnog obilaska Dinamovih prostorija i maksimirskog travnjaka

Dinamo - taktilni obilazak
1/14

Projekt je nazvan ''Dodirni povijest Dinama'', a ideja je bila pružiti navijačima posebno iskustvo u povodu povijesnih trenutaka i uspjeha koje klub u ovom trenutku ostvaruje.

Osim narativnih priča tijekom šetnje stadionom, slijepe i slabovidne osobe mogle su prvi put osjetiti i doživjeti svoj klub, uz taktilno iskustvo određenih eksponata.

Na određenim lokacijama obilaska stadiona bile su izložene kartice s tekstovima na Brailleovu pismu kako bi svi navijači mogli sami doznati o čemu je točno riječ, dok su bili izloženi neki zanimljivi eksponati i predmeti.

U svlačionici ih je ugostio Nikola Moro, a nakon šetnje kroz tunel za igrače i druženje uz travnjak obilazak je završio u Plavom salonu gdje su slijepi i slabovidni navijači mogli dodirnuti najvažnije trofeje koje klub čuva u svojim bogatim vitrinama.

Podsjetimo, za prošlogodišnju aktivnost Dinama pod nazivom ‘’VIP doživljaj utakmice za navijače s intelektualnim teškoćama’’ klub je osvojio nagradu CAFE-a za najbolju inicijativu godine. CAFE je inače službeni partner Uefe za integraciju osoba s invaliditetom u nogomet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije