Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE U MAKSIMIRU

Dinamo sprema novu senzaciju: Ovaj transfer pokazat će koliki modri imaju ugled u svijetu!

Nenad Bjelica
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
08.03.2020.
u 10:48

– Imamo još jedno iznenađenje, još je jedan igrač potpisao ugovor. Također je iz velikog kluba, ali maloljetan je i čekamo dozvolu Fife da bude registriran. Sve je to pokazatelj Dinamova ugleda u svijetu, kako nas doživljavaju mladi igrači, njihovi roditelji, agenti... – rekao je Zoran Mamić

Ofenzivno je Dinamo krenuo u dovođenje mladih perspektivnih igrača. Ove zime iz Arsenala je stigao Robbie Burton. Kapetan U23 momčadi šokirao je londonski klub kad je rekao da odlazi. U Dinamo je iz Argentine stigao i Mathias Godoy, pa Damjan Daničić iz Srbije, potpisao je i Stefan Milić. I kada su predstavljena ta pojačanja, sportski direktor Zoran Mamić najavio je:

Mamić potvrdio potpis

– Imamo još jedno iznenađenje, još je jedan igrač potpisao ugovor. Također je iz velikog kluba, ali maloljetan je i čekamo dozvolu Fife da bude registriran. Sve je to pokazatelj Dinamova ugleda u svijetu, kako nas doživljavaju mladi igrači, njihovi roditelji, agenti... Ponosni smo na to. Ne, ovo nije dovoljno za Ligu prvaka, treba im u miru dati podršku da se razvijaju, kao što je Olmo prije pet godina počeo sudjelovati u aktivnostima prve momčadi. Neće ni ovi sutra biti nositelji igre u Europi.

Zacijelo je dolazak i uspjeh Danija Olma bio okidač da i drugi mladi igrači žele doći u Dinamo.

– Kad je Olmo sa 16 godina došao iz Barcelone, sve što smo poslije s njim napravili impuls je da nas mladi igrači i iz drugih velikih klubova drugačije gledaju – objasnio je nedavno mlađi Mamić.

Ime novog mladog igrača, koji je navodno već potpisao ugovor s plavima, čuva se u tajnosti, kao i klub iz kojeg dolazi. No, na jednoj tribini pred studentima nešto je otkrio menadžer Andy Bara, riječ je o 16-godišnjem igraču Rome.

– Nisu dopušteni transferi maloljetnih igrača sve dok se ne dokaže da ta selidba nije bila iz nogometnih razloga. I zato ćemo morati čekati još određeni broj mjeseci jer se njegovi roditelji moraju preseliti u Zagreb i zaposliti. Tek onda je moguće registrirati maloljetnika – kazao je Bara.

Ime igrača nije nam želio otkriti, pokušao je i ‘zamaskirati’ podatak da se radi o igraču Rome.

– Ma nije ništa gotovo, znam da se radi na možda i deset igrača, ja znam za njih pet, koje Dinamo želi dovesti. Rekao sam ime Rome, tako sam mogao reći i da je riječ o nekom drugom klubu jer na ‘meti’ je i jedan igrač Intera, jedan Bayerna – rekao nam je Andy Bara, koji je zastupao i Danija Olma.

No, kako je Zoran Mamić nedavno rekao da je mladi igrač već potpisao, očito je taj posao gotov, ili blizu gotovoga.

– Ne može se govoriti o imenima, to bi odmah prenijeli i talijanski mediji, možda bi se dečko uplašio i odustao od svega. No, u svakom slučaju ništa neće biti završeno prije ljeta – tvrdi Andy Bara.

Kako bilo, plavi očito planiraju dugoročno s dovođenjem mladih talentiranih igrača, a sve je više takvih igrača koji su spremni doći u Maksimir.

Bjelica na zapadnoj tribini

Osim tih nada koje još neće biti nositelji igre prve momčadi Dinama, plavi planiraju na ljeto dovesti i igrače koji će odmah moći pomoći prvoj momčadi, i na tome se već radi, ali se i ta imena drže u tajnosti. Jer, naučili su u Maksimiru da objavljivanje potencijalnih pojačanja često pokvari posao.

Dok se ti poslovi rade u tajnosti, u javnosti se zna da u sljedeće četiri utakmice Nenad Bjelica neće sjediti na klupi maksimirske momčadi, kazna zbog vrijeđanja suca Zebeca postala je pravomoćna i Bjelice danas neće biti na klupi Dinama kada plavi, u 15 sati, igraju protiv Istre 1961.

Nije prvi put, protiv Benfice je u Maksimiru sjedio Bjelica između novinarske i predsjedničke lože, ta dva sjedala ostala su tamo, plavi su bili pametni kao da su znali da će im ta dodatna sjedala, u kojima je trener ipak odvojen od gledatelja, biti potrebna. Trebat će im i za susret sa Slavenom Belupom 4. travnja, a vidjet ćemo gdje će Bjelica biti na gostujućim utakmicama kod Varaždina i Lokomotive.

Momčad će službeno, kao i protiv Benfice, voditi Rene Poms, koji je tada slavio 1:0 pobjedu, a i prije je znao sjediti na klupi umjesto Bjelice i imao je sjajne rezultate.

 

Ključne riječi

Komentara 6

MI
Miko33
11:50 08.03.2020.

Čestitke braći Mamić na još jednom uspješnom poslu za Dinamo.

ČU
čunga
11:43 08.03.2020.

Tako se radi u pravom klubu

ZB
Zoki-Bijela
11:11 08.03.2020.

Svaka cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije