Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRZNAR NA MUKAMA

Dinamo si ne smije priuštiti novi kiks, a čeka ga Šubićevac... I još neugodnih problema!

28.11.2021.
u 07:00

- Treba nam dvadesetak raspoloženih igrača, moramo ih uvoditi, držati ih na takozvanoj radnoj temperaturi.

Dinamo bi negdje u zapećku svojih misli morao ostaviti Europu koliko god ona bila zanimljiva. O utakmici s Genkom puno se toga napisalo, ostat će dvojba je li Dinamo trebao igrati otvorenije i žešće tražiti pobjedu. No, ono što je činjenica – Dinamo će igrati u europskom proljeću, a u posljednjem kolu skupine Europske lige kod West Hama tražit će nastavak natjecanja u jačoj Europskoj ligi, dok će u slučaju neuspjeha utjehu tražiti u Konferencijskoj ligi.

– Proljeću u Europi se veselimo, ali sigurno da nas baš i ne zadovoljava Konferencijska liga. Ostaje nam ta utakmica s West Hamom i sigurno je da ćemo se u njoj pokušati izboriti nastavak igranja u Europskoj ligi. Imamo za to znanja i snage. No, Europa je sada iza nas, o njoj ćemo za dva tjedna, a sad je sve okrenuto našoj ligi. Uvijek ističemo da je HNL nama najvažnije natjecanje, donosi trofeje, a onda i ovako dobre nastupe u Europi –pomalo je bježao od europske priče trener Dinama Damir Krznar i okrenuo se prema današnjoj utakmici sa Šibenikom.

Livakovića muči aduktor

Plavi su iz Zagreba otputovali jučer, no nisu svi Krznarovi igrači u najboljem stanju.

– Polako nam se vraćaju Čop i Jurić koji su još bili u nekakvom rehabilitacijskom programu, ali Jurić još neće biti u kadru, s Čopom ćemo vidjeti. Ademi ponovno ima problema s gležnjem na kojeg mu je pao igrač Genka, a riječ je o gležnju zbog kojeg ga dugo nije bilo na travnjacima. Nažalost i Livaković već dulje vrijeme ima problema s aduktorom, kod svakog ispucavanja lopte “osjeća ga”, a sad s Genkom je to bilo nešto jače, tako da za njih dvojicu nismo sigurni hoće li danas igrati.

Dinamo će do kraja polusezone igrati u ritmu od svaka tri dana (već u srijedu igra kup s Rijekom, pa u nedjelju derbi s Hajdukom) i Krznar će morati dobro vagati s kojim igračima će krenuti u koju utakmicu.

– Bit će nešto rotacija, ali samo nužnih, osim igrača koji imaju zdravstvenih problema, morat ćemo osvježiti određene igrače, one koji su nam dosad iznijeli većinu utakmica, a u mislim imamo i sljedeće tri, četiri utakmice koje dolaze u nizu. Treba nam dvadesetak raspoloženih igrača, moramo ih uvoditi, držati ih na takozvanoj radnoj temperaturi – kaže Krznar.

Šibenik u ovoj sezoni igra jako dobro, uostalom, iskusili su plavi koliko je momčad sa Šubićevca nezgodna i njima. U siječnju ove godine slavili su Šibenčani s 2:1 u Maksimiru pa je u Šibeniku bilo 1:1, potom “knap” u Zagrebu slavlje plavih (1:0), a u ovom prvenstvu Dinamo je kod kuće pobijedio s 2:0 pogocima Lauritsena i Ivanušeca, ali dugo plavi nisu, sve do 68. minute, uspjeli slomiti otpor dobrih Šibenčana.

Šibenik nas je mučio

– Oni su izuzetno neugodna momčad, pogotovu u tranziciji preko brzog, možda i najbržeg ligi Marina Jakoliša, s našim Antonijom Marinom koji jako dobro funkcionira u poziciji polušpice, u tim međuprostorima. Strpljiv je, a brzo se okreće, tražiti dubinu. Delić je jako dobar napadač, imaju vrlo stabilan vezni red. Imaju dobru individualnu kvalitetu, ali i momčadski su pokazali i protiv nas da su ozbiljan suparnik. Morat ćemo biti izuzetno ozbiljni i jako raspoloženi da ostvarimo svoj cilj u današnjoj utakmici – zaključio je Damir Krznar.

Dinamo si ne smije priuštiti novi kiks, već iza sebe ima tri utakmice u kojima nije pobijedio (poraz od Lokomotive, remiji s Osijekom i Genkom) i, koliko god su plavi još kako i dalje ‘žovo’ u ostvarenju svih svojih ciljeva, četvrti neuspjeh zaredom bio bi jako neugodan i budite sigurni da bi ponovno krenule priče o poziciji trenera Krznara. Sve je na igračima, oni su ti koji na travnjaku Šubićevca danas mogu donijeti mir.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Pravi Slovenc
Pravi Slovenc
10:53 28.11.2021.

Krznaru neznalico danas vjerojatno nećemo osvojiti 3 boda, a onda bar imaj toliko morala da daš ostavke i odeš u vidu magle!!! Uništio si dinamo, izgubit ćemo naslov prvaka zbog tebe!!!!

DE
Dezider
08:19 28.11.2021.

U Dinamu je najveći roster najboljih igrača, u čemu je problem?

KA
kanđija
08:34 28.11.2021.

Ademi je očito izgubljen za nogomet..odigra 60 minuta i povrijeđen. Ali zato redovito igra za reprezentaciju Makedonje, a to mu stvarno ne treba. ni njemu , ni Dinamu. Struka u Dinamu je katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije