Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICE

Dinamo se prisjetio: Sedam dugih godina bez našeg Joje

Turina
Foto: GNK Dinamo
02.05.2020.
u 13:10

" Popularni Joja, kako su ga od milja zvali i prijatelji i poznanici i navijači i kibici, preminuo je u snu u svom domu u Stockholmu 2. svibnja 2013. godine."

Smrt bivšeg vratara Ivana Turine šokirala je nogometni svijet prije sedam godina. Turina je na današnji dan preminuo u Stockholmu u 33. godini, a policija ga je pronašla u 7.23 sati nakon poziva susjeda.

Tim je povodom Dinamo objavio emotivan tekst o svom bivšem vrataru.

" Sedam dugih godina, sedam dugih proljeća... Prolaze dugi i sjetni dani, duge i sjetne godine u kojima i danas pogled skrenemo prema tunelu od svlačionice prema maksimirskom terenu. Kao da ga još uvijek vidimo kako sa širokim smiješkom i „fakinskim“ gardom predvodi suigrače... Ovoga je petka prošlo sedam godina otkako nas je napustio naš dragi Ivan Turina, naš dragi Joja, koji nas je i u porazima znao razvedriti svojim silnim očaravajućim optimizmom. I pritom bi obično utkao i prigodni štos za bolje raspoloženje.

 Popularni Joja, kako su ga od milja zvali i prijatelji i poznanici i navijači i kibici, preminuo je u snu u svom domu u Stockholmu 2. svibnja 2013. godine. Popularni je maksimirski vratar s Dinamom rastao još od pionirskih dana. Zadnju je utakmicu za plave odigrao u travnju 2010. godine u pobjedi protiv Varteksa u Varaždinu, 2:1, kada je na poluvremenu zamijenio Tomislava Butinu. Nedugo potom potpisao je za švedski AIK iz Stockholma gdje je tri godine kasnije, tog kobnog 2. svibnja, iznenada preminuo.

Dinamova je delegacija u spomen na našega Ivana položila vijenac i zapalila svijeće na njegovu posljednjem počivalištu na zagrebačkom groblju na Miroševcu. Delegaciju su, između ostalih, predvodili glasnogovornik Alen Lesički, zatim Turinin prijatelj i bivši kolega vratar iz Dinamovih dana, Marko Šarlija, danas trener vratara u drugoj momčadi plavih, kao i mladi maksimirski čuvar mreže Renato Josipović.

 Dragi naš Ivane, neka ti je vječna slava i hvala", stoji na službenoj stranici Dinama.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar LauraGN84
LauraGN84
23:05 02.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­K­i︆­s︆­s︆­T­ok︆­.︆­c︆­o︆­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije