Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljiv nastavak

Dinamo se neće prošetati prvenstvom, Osijek i Rijeka ozbiljna su prijetnja

21.01.2021.
u 08:06

Sigurno su se u Osijeku razveselili porazu plavih, ako ništa drugo, u petak igraju s Lokomotivom i pobjedom bi, makar privremeno, preuzeli prvo mjesto

Odličnu su utakmicu odigrali Dinamo i Rijeka na startu drugoga dijela sezone, u zaostaloj utakmici šestog kola. Na kraju je slavila Rijeka, mogli su bodovi ostati i u Maksimiru, ali, kako je trener Mamić rekao, plavi svoje prilike, pa i jedanaesterac, nisu iskoristili, a Rijeka je pak dio svojih prilika pretočila u pogotke vrijedne pobjede, koja je tako potpuno zaslužena.

Veseli što su obje momčadi igrale nogomet, tražile pogodak, pa i kad su mreže mirovale – nakon prvih 45 minuta nitko se nije mogao požaliti na kvalitetnu partiju dviju jako dobrih momčadi. To je bilo tako dobro da čak ni golovi nisu nedostajali.

Nisu samo promašene prilike

Dinamo je propustio veliku priliku bodovno se odlijepiti od Osijeka iako su i sada izjednačeni, a plavi imaju utakmicu manje od Osječana, tako da zapravo i dalje sve drže u svojim rukama. No, isto tako postaje jasno da se, bez obzira na najveći i najkvalitetniji kadar neće prošetati do naslova prvaka, morat će puno znoja proliti, a i pokazati više nego protiv Rijeke. Točno je da nisu iskoristili svoje prilike, da su većim dijelom utakmice bili bolji, ali dojam je da će manji problem biti igra u završnici akcija nego ona defenzivna.

Naime, Dinamo je odličnom defenzivnom igrom pobjednički prošao kroz skupinu Europske lige, tek je u zadnjem susretu u skupini, i to pred kraj, primio jedan jedini pogodak i tako postao europski rekorder po tom statističkom parametru. No, Rijeka je jučer znalački koristila prostora, pa i lošije postavljanje plavih igrača, sjajno se otvarala, igrala je kao što je igrala u Europi protiv jakih suparnika.

A Dinamo nije bio na svojoj defenzivnoj europskoj razini. Nitko u Europi, pa ni u prvom dijelu našeg prvenstva nije tako lako probijao plave i možda je dobro što im je sad Rijeka ukazala na to da se ne mogu baš opustiti i da će morati i u domaćem prvenstvu igrati odgovorno kao što su igrali u Europi.

Do 1/16 finala Europske lige s Krasnodarom ima vremena, sve se to ponovno može posložiti i plavi će, vjerujemo ponovno u ta dva susreta biti pravi. No, sad je jasno da će i u domaćem dvorištu morati obrambene zadaće podići na tu europsku razinu.

Jer, nakon Rijeke slijede im novi nezgodni ispiti, već u subotu idu Gorici koja je isto pokazivala da ima jako dobru tranziciju, a nakon toga dočekuju Hajduk koji sigurno neće doći s novim trenerom otvorenog garda, već će također vrebati lošiju defenzivnu igru plavih. A novi kiksovi Dinamo bi odveli u teži položaj na tablici.

Sigurno su se u Osijeku razveselili porazu plavih, ako ništa drugo, u petak igraju s Lokomotivom i pobjedom bi, makar privremeno, preuzeli prvo mjesto. No, Rijeka je pokazala da ima igru s kojom ima pravo ‘pucati’ na napad, gledati prema naslovu prvaka.

Uostalom, Rijeka u ovom trenutku ima tri utakmice manje od Dinama i deset bodova ‘minusa’, za Osijekom također zaostaje deset bodova, ali ima i četiri utakmice manje od Bjeličine družine. Dakle, u slučaju da slavi u ta četiri zaostala susreta i da u ‘redovnim’ kolima ne posustaje, bila bi u prednosti u odnosu na Osijek.

Ne zaboravimo Goricu

U svakom slučaju nas čeka jako zanimljiv nastavak prvenstva, do reprezentativne stanke trebale bi se odigrati i sve zaostale utakmice pa će situacija na tablici biti realnija.

No, HNL je jako podignula kvalitetu, Dinamo, Osijek i Rijeka neće baš lagani posao imati ni protiv ostalih naših klubova i tko tu bude najmanje bodova gubio bit će u prednosti. Nemojmo otpisati ni Goricu iako je u utorak ispustila dva boda, ali i ona je još blizu, ima utakmicu manje od Osijeka a samo tri boda je iza vodećeg dvojca i već u subotu na svom stadionu pobjedom nad Dinamom može se izjednačiti s plavima.•

PAROVI 17. KOLA:

Lokomotiva – Osijekpetak, 16 sati

Šibenik – Hajdukpetak, 18.05

Varaždin – Rijekasubota, 15

Gorica – Dinamosubota, 17.05

Istra 1961 – Sl. Beluponedjelja, 17.05

1. Dinamo 15 10 3 2 40:16 33
2. Osijek 16 10 3 3 24:15 33
3. Gorica 15 9 3 3 32:19 30
4. Rijeka 12 7 2 3 16:13 23
5. Hajduk 14 5 2 7 20:21 17
6. Slaven B. 15 4 5 6 19:21 17
7. Šibenik 14 4 1 9 13:21 13
8. Lokomotiva 14 2 6 6 13:22 12
9. Varaždin 16 3 3 10 15:29 12
10. Istra 1961 13 2 4 7 9:24 10

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije