Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uefa

Dinamo u društvu velikana! Plavi dobili još jedno lijepo priznanje

Dinamo
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
28.12.2019.
u 17:27

Zagrebačka je momčad u zadnjih deset godina pet puta igrala u skupnoj fazi Lige prvaka, te je zbog postignutih rezultat dobila veliko Uefino priznanje

Dinamovi uspjesi na međunarodnoj sceni morali su biti zamijećeni. Najbolja hrvatska momčad je lani nakon 49 godina izborila europsko proljeće.

Plavi su u skupnoj fazi Europske lige osvojili prvo mjesto ispred Fenerbahçea, Spartaka iz Trnave i Anderlechta, u šesnaestini finala izbacili Viktoriju Plzena, a onda u osmini finala ispali od Benfice.

>>> Urnebesno! Evo kako će dinamovci izgledati 2060. godine

Dinamo
1/35

Dinamo je ove sezone igrao u Ligi prvaka i bio je blizu još jednog uspjeha, ali je u skupini s Manchester Cityjem, Atalantom i Šahtarom bio posljednji.

Zagrebačka je momčad u zadnjih deset godina pet puta igrala u skupnoj fazi Lige prvaka, te je zbog postignutih rezultat dobila veliko Uefino priznanje.

Dinamo se našao u društvu velikana, uvršten je među deset najboljih klubova elitnog europskog natjecanja u ovome desetljeću!

U pet sezona igranja u Ligi prvak (zbrajaju se i dvoboji u pretkolima) plavi su u 80 utakmica osvojili 120 bodova.

Hrvatski prvak je tako po broju utakmica, pobjedama i remijima, na desetom mjestu s dva boda manje od Manchester Uniteda. Prvi je madridski Real s 255 bodova.

>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
18:21 28.12.2019.

Čekajte samo da se jave iz jogurt zadruge i objasne kako su i ovdje oštećeni.

JU
juma
23:15 28.12.2019.

Dinamo je Real Madrid za pretkola Lige prvaka i tu su nabili rezultat. O grupnoj fazi, ukoliko izuzmeno ovu godinu, bolje je ne govoriti.

Avatar arba_arba
arba_arba
22:06 28.12.2019.

Tu smo i sve negiramo, radi se o altenativnoj istine koju ne priznajemo. Da Hajduku nisu ukradeni prvenstva bili bi isprid Reala i Barcelone. Pozdrav od Torcide Zapadna Hercegovina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije