Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Moro

Dinamo se dosta promijenio, ali ima šanse protiv CSKA

Nikola Moro
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
27.10.2020.
u 15:24

- Dovoljno je reći da je ruska liga daleko jača od HNL-a i da igrači CSKA stalno imaju veći podražaj, iz tjedna u tjedan. No Dinamo ima jako kvalitetne igrače i bit će zanimljivo pogledati taj susret – kaže Moro

U ovom prijelaznom roku Nikola Moro zamijenio je zagrebački Dinamo imenjakom iz Moskve. I vrlo brzo ustalio se u momčadi koja se želi vratiti u sam vrh ruskog nogometa. Stoga, iznenadili smo se kad smo u subotu vidjeli da ga nema u sastavu u domaćem susretu protiv Sočija, a nije bio ni na klupi.

– Ma, imao sam nekih manjih problema pa smo odlučili da preskočim tu utakmicu – javio nam je Nikola iz Moskve, u koju se preselio u kolovozu ove godine, a zagrebačkom klubu donio odštetu od 8,5 milijuna eura.

Vlašić im je najbolji igrač

Nije valjda zaraza koronom razlog izostanka?

– Nije, nije, s tim je sve u redu.

Kakva je uopće situacija oko vas kad je riječ o toj bolesti, znamo da je u Rusiji oko milijun i pol zaraženih, da se dnevne brojke novozaraženih kreću oko 15.000?

– Iskreno, ništa vam ja o tome ne znam. Kako ne znam ruski, ne čitam novine i njihove portale. A nikamo ni ne idem, samo iz stana na trening i natrag.

Kako napreduje ruski jezik?

– Pomalo, ima nekih sličnih riječi, prvo svladavam ovaj nogometni rječnik, ali naučit ću ja sve.

Kako vam je u novom Dinamu?

– Odlično, sve je dobro posloženo, u subotu smo pobijedili Soči s 3:1 i očito je da se dižemo nakon onog poraza od CSKA u gradskom derbiju. Momčad je to koja se još slaže, od prije desetak dana imamo novog trenera, Nijemca Sandra Schwarza, zadnje je trenirao Mainz. Tako da se svi još upoznajemo i vjerujem da će sve to izgledati dobro – kazao nam je igrač moskovskog Dinama, trenutačno petoplasiranog kluba jake ruske lige.

Njegov Dinamo prije utakmice sa Sočijem igrao je protiv moskovskog CSKA i izgubio s 1:3, a taj jedini pogodak bio je djelo upravo našeg mladog reprezentativca, opalio je i pogodio s 18 metara, neobranjivo.

A upravo je CSKA sljedeći suparnik donedavnog Nikolina kluba, zagrebačkog Dinama u drugom kolu Europske lige. Bit će to zanimljivo, kao izgleda i cijela skupina u kojoj su s remijima krenuli svi, Dinamo protiv Feyenoorda (0:0) i CSKA kod Wolfsbergera (1:1).

– Nažalost, izgubili smo kod njih na gostovanju. Dobri su, stvarno jesu, a svi znamo da im je naš Nikola Vlašić najbolji igrač, ali nisu bili puno bolji od nas. Da, postigao sam taj pogodak i to je jedino pozitivno s te utakmice, ipak su bodovi puno važniji, a mi ih nismo uzeli.

Možete li usporediti snage svog današnjeg i dojučerašnjeg Dinama?

– Nije mi to baš jednostavno, možda ću moći bolje usporediti kad svoj bivši klub pogledam protiv CSKA. Jer, i zagrebački Dinamo dosta se promijenio. Dok smo bili svi na okupu u Maksimiru, bili smo stvarno jaki, vrlo konkurentni u Europi, znate i sami kakve smo rezultate napravili, sad se momčad dosta promijenila.

Vidjeli ste na djelu CSKA, ima li zagrebački Dinamo šanse u četvrtak protiv ruskog kluba?

– Naravno da ima šanse, iako treba znati da CSKA igra stalno jake utakmice u jakoj ruskoj ligi i zato ima više iskustva u takvim zahtjevnim utakmicama. Dovoljno je reći da je ruska liga daleko jača od HNL-a i da igrači CSKA stalno imaju veći podražaj, iz tjedna u tjedan. No Dinamo ima jako kvalitetne igrače i bit će zanimljivo pogledati taj susret – kaže nam Nikola iz svog moskovskog doma.

Ići ću na utakmicu i navijati

Jesu li vas već zvali bivši suigrači i raspitivali se o CSKA, o njihovoj momčadi, igračima, stadionu...

– Nisu me još zvali zbog toga, ali stignu, ima vremena do utakmice.

– Hoćete li vi doći na utakmicu u Arenu CSKA?

– Vjerojatno ću doći. Naravno da ću navijati za Dinamo – zaključio je Nikola Moro, bivši igrač zagrebačkog Dinama, za koji je odigrao 114 natjecateljskih utakmica, a tek su mu 22 godine i zapravo je prava karijera pred njim.

Možda će Zagrepčani, osim što će se na terenu sudariti s Nikolom Vlašićem i Kristijanom Bistrovićem koji igraju za CSKA, imati podršku u još jednom svom bivšem igraču, također stanovniku Moskve. Naime, Vedran Ćorluka, kapetan moskovskog Lokomotiva, dva dana prije te utakmice zagrebačkog Dinama u Moskvi će igrati kod kuće s münchenskim Bayernom u Ligi prvaka pa se možda i on zaleti pogledati svoj bivši klub na CSKA, odnosno VEB Areni.

Ako vjeruješ u pobjedu, odigraj na Germaniji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije