Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4. kolo

Šok u Maksimiru! Dinamo u sudačkoj nadoknadi ispustio pobjedu

Šok u Maksimiru! Dinamo u sudačkoj nadoknadi ispustio pobjedu
Foto: Igor Kralj/Pixsell
06.11.2019. u 22:59

Bila je to najšokantnija utakmica u povijesti Maksimira! Vodio je Dinamo u 4. kolu Lige prvaka protiv Šahtara s 3:1, bio korak do velike pobjede, no onda su Ukrajinci u sudačkoj nadoknadi postigli dva boda i osvojili veliki bod.

Vodio je Šahtar od 13. minute, no Petković je izjednačio u 25. minuti. Džoker s klupe Luka Ivanušec zabio je u 83. minuti za 2:1, a Ademi u 89. povisio na 3:1.

Dinamo - Šahtar
1/22

I kada se činilo da je sve gotovo, Ukrajinci su s dva gola u sudačkoj nadoknadi stigli do konačnih 3:3. Šteta, jer plavi bi pobjedom stigli na korak do prolaska skupine, odnosno ulaska u osminu finala Lige prvaka. Ali, i s ovim bodom imamo šanse za prolazak.

Petković umjesto Gavre

Dobar recept ne treba mijenjati – rekao nam je dan prije utakmice Dinama i Šahtara nekadašnji centarfor Dinama Igor Pamić kad smo ga pitali bi li se što u igri plavih trebalo mijenjati s obzirom na prvu utakmicu s Ukrajincima. Na tom je tragu ostao i trener Dinama Nenad Bjelica, ostao je na tragu formacije koja je dosad u Ligi prvaka osvojila četiri boda.

U odnosu na susretu u Harkivu dogodila se samo jedna očekivana promjena, umjesto Marija Gavranovića koji ima problema s ozljedom ušao je Bruno Petković koji bi i u Harkivu vjerojatno bio u prvih 11 da ga nije mučio gležanj. Njegov kolega na klupi Šahtara Luis Castro zbog ozljeda je morao napraviti dvije promjene, nije bilo Konopljanke i Solomona.

Šok na tribinama

Nažalost, nije dobro krenulo za plave, Šahtar je ‘sakrio’ loptu, igrao brzo i precizno, a tako je rano stigao i do pogotka. Brzom akcijom Moraes je došao s desne strane i točno dodao natrčalom Alanu Patricku koji je iz blizine poentirao za vodstvo Šahtara.

Mogao se Dinamo brzo vratiti, u 19. minuti Petković je imao sjajnu priliku, uspio je pucati, ali Pjatov je sjajno obranio. No, Pjatov je bio nemoćan u 25. minuti. Theophile je ubacio s desne strane, Petković najviše skočio i glavom pogodio za izjednačenje i veselje u Maksimiru. Bjeličin potez u promjeni formacije nakon primljenog gola donio je dobre stvari, tako je Theophile dvaput sjajno ubacio za Petkovića, a napadač Dinama je iz tog drugog pokušaja zabio za izjednačenje.

U nastavak je Dinamo ušao s istim snagama, no uvodnih deset minuta drugog dijela nije bilo značajnijih događanja, no plavi su uspjeli primiriti Ukrajince, a veliku priliku imao je nakon kontranapada kojeg je povukao Olmo, lijepo je odigrao za Leovca koji je tukao, Krivcov je uspio malo skrenuti loptu i završila je u prečki umjesto u mreži, kakva šteta!

Ima taj Šahtar sreće, u Harkivu je Dinamo dvaput pogodio vratnicu, sada prečku. I da stvar bude gora, u 74. minuti Moro je dobio drugi žuti karton i morao je iz igre, a plavi su ostali s deset igrača. Ali, samo nekoliko minuta kasnije iz igre je zbog drugog žutog morao i Moraes. Maksimir je eruptirao kada je Ivanušec u 83. zabio za 2:1, a potom i Ademi u 89. za 3:1.

Šahtar je uspio smanjiti u drugoj minuti sudačke nadoknade, a onda je doslovno u posljednjim sekundama vratar Šahtara Pjatov izborio penal, a Pepe je izjednačio. Za šok na Maksimiru.

Komentara 75

SC
schwertransport
23:00 06.11.2019.

Bas me zanima kako bi sudio ovaj nistarija od sudca da je u pitanju bayern, real ili barca!?

Avatar kesizubac
kesizubac
18:01 06.11.2019.

Dinamo....,Dinamo....., neeeepopuuuštaaaj...... saaamooo...... piiiičiii....i!!

BU
bubacro
23:01 06.11.2019.

sramota od sudenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije