Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAH NOGOMETA

Dinamo pred 
desetim naslovom u nizu, a publike manje nego u 'ligi za bedake'!

Stadion Maksimir
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
10.12.2014.
u 08:22

Dinamo i Celtic klubovi su 1967. harali Europom, a sutra će igrati pred praznim stadionom.

Kad je već Dinamova gledanost aktualna tema, ovo je najnevjerojatniji podatak koji je zadesio Dinamo u posljednjih deset godina: naime, plavi su čak i u "ligi za bedake", kad su se za "naslov" tukli s Međimurjem, Kamenom Ingradom, Pulom, Osijekom i Zadrom, imali više publike u Maksimiru nego danas kada su nadomak desetog naslova u nizu! Bilo je 2400 ljudi naspram današnjih 1843!

Stadion je i tada i danas bio isti, nenatkriven i hladan, a tražimo li prevagu za Dinamo 2005., možda su to bili mladići u naletu, Eduardo i Modrić. Ali, avaj, pa nismo li negdje čuli da je Dinamo sada najjači u posljednjih deset godina!? Pa kako onda nije magnet za publiku? Ili možda ipak nije problem u igračima?

No, da ne bismo ispali dušmani samo prema Dinamu, evo zabrinjavajućega podatka koji se tiče svih prvoligaša. Toliko hvaljena liga 10, koja je imala bum gledanosti u prvoj sezoni, već bilježi pad publike od preko 600 navijača po utakmici. Okrenemo li na šalu, za to je krivac i HNS čiji je nadobudni disciplinski sudac odrezao Hajduku jednu utakmicu bez publike previše. Bijeli su, naime, u šest domaćih utakmica (jedna u Dugopolju) imali u prosjeku 9400 gledatelja.

Vratimo se ipak Dinamu, čiji rezultatski dometi u Prvoj HNL odavno nisu u korelaciji s odzivom publike. Što dulje traje njegova dominacija, sve je neatraktivniji. Ili im je (Mamić) dosadio, ili tu zaista nema igrača zbog kojega bi se došlo na stadion, ili oboje.

Primjerice, u vrijeme kada je Zoran Mamić još igrao, a trener Kuže na nekoliko mjeseci vratio spektakl u Maksimir (2005. godine), Dinamo je u prosjeku kod kuće imao čak 11 tisuća gledatelja. Ponavljamo: stadion ni tada nije imao nijedno natkriveno mjesto.

Izađimo načas iz Mamićeve ere i vratimo se u Canjuginu, na primjer 1998. godinu, kada su Maksimirom šetali Prosinečki, Šimić, Marić, Viduka, Bišćan... Ti su momci u Prvoj HNL te jeseni imali prosjek od 3062 gledatelja, ali u prvoj sezoni Lige prvaka čak 23.652. Za usporedbu, u posljednjoj Dinamovoj sezoni u tom natjecanju, 2012. godine, prosjek je bio samo 5890.

Nešto je tu ipak trulo...

>> Eh, da bar imamo potporu kao Rijeka... S navijačima bismo bili 30 posto bolji

>> Dinamo, nažalost, više nikoga ne zanima, najveći poraz danas doživio je - nogomet!

>> Poljud zjapio prazan, a opet je bilo tisuće navijača više nego kod svih drugih zajedno!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije