Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURNIR U GABELI

Dinamo poražen od Splita nakon 11-eraca

dinamo
Zoran Grizelj/PIXSELL
20.01.2012.
u 17:03

Dinamo je u finalu turnira u Gabeli poražen od Splita nakon 11-eraca 2:4 (0:0)

Nakon što je finalni susret Dinama i Splita u regularnom dijelu završio bez pobjednika, Splićani su bili bolji u izvođenju jedanaesteraca. Na početku te lutrije činilo se kako će Dinamo obraniti naslov pobjednika jer je nogometaš Splita Romano Obilnović promašio je cijeli okvir vrata, ali je onda vratar Splita, Danijel Zagorec, u velikom stilu obranio udarac Milana Badelja.

Mate Pehar bio je siguran s bijele točke, baš kao i Dinamov Jerko Leko, te Damir Rašić. Onda je Mateo Kovačić umjesto mreže zatresao samo gredu. Zatim je za Split pogodio Ivan Baraban, Fatos Bequraj smanji je na 3:2, a odlučujući udarac za pobjedu Splita (4:2) izveo je Duje Čop.

U prvom dijelu susreta nije bilo igre koju bi gledatelji pamtili po nekoj ljepoti, ali i Dinamo i Split igrali su čvrsto i borbeno. Bilo je premalo prigoda za promjenu rezultata. Ipak, izdvojimo jednu.

U 25. minuti odlična akcija Dinama, koji je čitavo vrijeme napadao. Šime Vrsaljko prošao je po boku i ubacio u sredinu, visoki Ivan Krstanović glavom je spustio loptu Jerki Leki, a ovaj dobro šutirao, ali je vratar Splita Andrija Vuković, brat rukometnog reprezentativca Drage Vukovića, odlično obranio.

Nadmoć Dinama ostala je bez učinka, čemu su najviše doprinijeli splitski braniči Ivica Križanac i Velimir Vidić, koji su otklonili sve opasnosti. Dinamo je imao i nekoliko udaraca iz kuta, sve ih je izveo Mehmed Alispahić, ali promjene rezultata nije bilo.

Pred oko 600 gledatelja, uz dobro i neprimjetno suđenje Emira Alečkovića iz Sarajeva, Zagrepčani su nastupili u sastavu: Kelava, Calello (od 52. Pokrivač), Leko, Tonel (od 70. Atta), Vrsaljko (od 62. Tomečak), Badelj, Sylvestr (od 70. Šimunić), Pivarić (od 62. Ibanez), Alispahić (od 46. Kovačić), Vida, Krstanović (od 52. Bequiraj), dok je RNK Split nastupio u sastavu: Vuković (od 46. Zagorec), Marčić (od 46. Čop), Križanac, Vidić, Šindik (od 46. Musa), Golubar, Serdarušić, Erceg (od 70. Obilinović), Babić (od 60. Pehar), Rebić (od 46. Baraba), Hrgović (od 76. Rašić).

Kao što je i obećao, trener Dinama Ante Čačić i ovaj put je poštedio Lončarića, Rukavinu, Samira i Bišćana, što zbog ozljeda, što zbog nepripremljenosti i straha od novih ozljeda.

Nadmoć Plavih, očito željnih pobjede, nastavila se i u drugom dijelu, Splićani 15- ak minuta nisu uspijevali izaći iz svoje polovice igrališta, a u tom razdoblju opet se dobrim obranama isticao njihov vratar Vuković, koji je u velikom stilu branio udarce Badelja i Kovačića. Na početku drugog poluvremena na tribini su se pojavili i pripadnici BBB-a, njih stotinjak, pogrdno skandirajući Zdravku Mamiću i ubacujući baklje u igralište.

Tek u 62. minuti Split je došao do daha. Nakon lijepoga prodora bivšeg hajdukovca i dinamovca Mirka Hrgovića, koji je pretrčao Domagoja Vidu, do lopte je došao Duje Čop i bez razmišljanja gađao vrata. No, za Ivana Kelavu to nije bio problem – lako je ukrotio loptu.

Dinamo je opet preuzeo inicijativu, ali se rezultat nije mijenjao. Čak je i službeni spiker, kao i ostali gledatelji željni pogodaka, zavapio preko razglasa: "Ajde, brate, da ne'ko dadne pogodak, što čekate?!"

Njegov savjet igrači kao da nisu čuli. Prigodu je imao Tomečak za Dinamo, još veću i Baraba, koji je u posljednjim sekundama uspio svladati Kelavu, ali lopta je pogodila vratnicu. Kraj utakmice nogometaši Splita dočekali su slaveći, dok su dinamovci izgledali malo razočarani.

– Čitavu utakmicu bili smo nadmoćniji, dominirali smo i stvorili nekoliko zrelih prigoda, ali nismo uspjeli postići željeni pogodak i ponovno osvojiti Ankovićev memorijal. Igrači su se svojski trudili. Sada imamo dva slobodna dana, a nakon toga nastavljamo pripreme u Portugalu.

Na glasine da Bequraj možda negdje odlazi samo se nasmijao.

– Ma ne, on će samo dobiti dva slobodna dana kako bi obišao rodbinu u Crnoj Gori. On ne ide nigdje.

Osim momčadskih plasmana dodijeljena su i posebna priznanja. Za najboljeg igrača memorijala proglašen je Domagoj Vida (Dinamo), a za najboljeg vratara Danijel Zagorac (RNK Split). Za igrača koji svojom igrom najviše podsjeća na Andriju Ankovića proglašen je Ante Erceg iz RNK Split, kojem su nagradu dodijelile Andrea i Josipa, unuke Andrije Ankovića.

Iako su osvojili naslov pobjednika memorijala Andrije Ankovića, nogometaši Splita ni iz bliza nisu bili okupirani svojim simpatizerima, kao što je to bio slučaj s igračima Dinama. Dugo nakon utakmice igrači Dinama prosto nisu mogli izaći iz svlačionica jer su ih vani čekali brojni obožavatelji iz Hercegovine.

Ključne riječi

Komentara 12

CR
crocro
17:50 20.01.2012.

I što sada kaže velecijenjeni gospodin i vrhunski trener, poštovani i uvaženi Ante Čačić. Da li će te opet reći da ste zadovoljni učinjenim na terenu. Kada sam samo jednu riječ napisao da vas treba smijeniti svi su se digli na zadnje noge. Oprostite, pogriješio sam, samo ostanite i dalje i tako nastavite s uspjesima. Ovakvim zadovoljnim radom smiješi vam se liga prvaka. Znam da će me pravi navijači Dinama popljuvati jer sam ja veliki neprijatelj Dinama. Oni koji ga tapšaju po ramenu i tepaju da je najbolji, oni puno više vole Dinamo od mene. Dosta mi je toga, sve bih rastjerao i sve podigao na zdrave noge, ovako neće ići dalje poštovani gospodine Mamiću i velecijenjeni treneru Čačiću.

OB
-obrisani-
20:23 20.01.2012.

bez panike ....ovo su tek pripreme

AR
arjavas
17:14 20.01.2012.

put u EU ligu je krenuo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije