Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13. ramljakov memorijal

Dinamo 'petardom' obranio naslov, Rijeka posljednja

Turnir Mladen Ramljak, Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
07.06.2015.
u 15:40

Najboljim je igračem turnira proglašen igrač Dinama Matija Fintić, najbolji strijelac je igrač Abuje, Orti Okonkwo, dok je titula najboljeg vratara pripala vrataru Dinama Adrianu Šemperu.

Sjajni juniori Dinama osvojili su 13. izdanje turnira 'Mladen Ramljak'! U finalu su uvjerljivo slavili protiv Copenhagena (5:1) te osvojili 12. titulu pobjednika turnira.

Momčad trenera Marija Cvitanovića imala je samo jedan cilj - od prve minute krenuti po pobjedu. Upravo je tako izgledala i igra Dinama koji je već u prvih desetak minuta imao nekoliko dobrih prilika. U 14. minuti stigao je prvi pogodak. Fintić je došao do lopte i iz voleja precizno poslao loptu u desne rašlje.

Uslijedilo je nekoliko dobrih prilika, da bi u 23. minuti Sosa ubacio u kazneni prostor gdje je Soldo glavom pogodio gredu.

Novi pogodak Dinama stigao je već u 26. minuti utakmice. Fintić je odlično na krilu pronašao Lovrena koji je krenuo prema sredini i dodao za Brekala koji je od vratnice zabio za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još nekoliko dobrih akcija, ali rezultat se nije mijenjao. Kombinirali su Fintić, Moro i Lovren, da bi u 35. Moro poslao loptu glavom pokraj vratnice. 

U nastavku utakmice Copenhagen je imao nekoliko dobrih prilika pa su uskoro uspjeli smanjiti vodstvo Dinama. U 48. minuti Aboubaquar je pokušao s ruba kaznenog prostora, ali njegov siloviti udarac odlazi pokraj gola.

U 55. minuti sudac je pokazao na bijelu točku za dansku momčad nakon prekršaja Solde. Korgh je bio precizan i zatresao mrežu Dinama za 2:1.

Ipak, dobra igra Dinama donijela je novo veselje na Hitrecu. U 61. minuti Hudećek je ubacio prizemnu u kazneni prostor, na loptu je naišao Brekalo koji je preskače i propušta dalje, a zatim je Moro stigao i poslao loptu u mrežu za 3:1.

Nije trebalo puno čekati na novi pogodak modrih juniora koji su silno željeli što veću pobjedu. U 73. minuti Sosa je ubacio u šesnaesterac, a Matić glavom zabio pogodak za povećanje vodstva.

Posljednji pogodak Dinama stigao je samo dvije minute kasnije. Brekalo je krenuo u kontru, poslao loptu u blok i zatim ponovno uzeo loptu te ju zatim dodao do Lovrena koji je sjajnim udarcem postavio konačnih 5:1.

Najboljim je igračem turnira proglašen igrač Dinama Matija Fintić, a nagradu mu je uručio legendarni igrač Dinama Krasnodar Rora. Najbolji je strijelac turnira sa šest pogodaka bio igrač Abuje Orti Okonkwo kojem je nagradu predao također legendarni igrač Dinama Zdenko Kobešćak, dok je titula najboljeg vratara pripala vrataru Dinama Adrianu Šemperu kojem je nagradu predao legenda Dinama i voditelj nogometne škole Dinama Marijan Vlak.

Turnir ''Mladen Ramljak'', finale

GNK Dinamo - FC Copenhagen 5:1 

Strijelci: 1:0 Fintić (14.), 2:0 Brekalo (27.), 2:1 Krogh (55.), 3:1 Moro (61.), 4:1 Matić (73.), 5:1 Lovren (75.)

Dinamo: Šemper (78. Gujić) – Hudećek, Kalaica (78. Kulenović), Soldo, Sosa (78. Vujica) – Moro (72. Rašić), Slunjski, Fintić (51. Pasariček) – Lovren, Božić (55. Matić), Brekalo (76' Čabraja). Trener: Mario Cvitanović.

Copenhagen: Ibsen – Dige (41. Holse), Felix, Fraysse, Bay – Frimann (69. Kristoffersen), Frandsen (65. Racic), Aboubaquar (78. Hilmarsson) – Simonsen, Wind (41. Krogh), Gustavsen (41. Frederiksen) Trener: Morten Grahn

Konačni poredak:

1. Dinamo

2. Copenhagen

3. Abuja

4. Maccabi

5. Cagliari

6. Benfica

7. Olympiacos

8. Rijeka

>>Sjajni Lovren junak Dinamove uvjerljive pobjede protiv Olympiacosa

Komentara 4

DH
dalibor.hren
17:40 07.06.2015.

Za sve je kriv Mamić! Bravo plavi!

DI
dinamojavolim1
15:45 07.06.2015.

dominacija....bravo decki

MA
Mars...+
20:52 07.06.2015.

Svi ,izuzev Dinama ,nemaju bas najbolji juniorski,kadetski i limacki program. Pogledajte samo Rijeku koliko ja zaostala. Svi klubovi se moraju ugledati u Dinamo ,inace se nasem nogometu lose pise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije