Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOK ODGOVOR IZ MAKSIMIRA

Dinamo odgovorio Jakobušiću: On je samo mali čovjek, ponijela ga euforija nakon devet godina

Zagreb: Svečana loža na stadionu Maksimir tijekom utakmice između Dinama i Rijeke
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
27.05.2022.
u 20:20

"S obzirom na to da pet dana nije imao dozvolu istupati u javnost, Jakobušića je malo ponijelo pa je prekršivši dogovor sa sastanka svojim neciviliziranim rječnikom pokazao da je samo mali čovjek. U izostanku argumenata te kao skretanje s pravog problema očigledno mu je ostalo samo vrijeđanje na osobnoj razini."

Nakon što je održan sastanak između HNS-a, Dinama, Hajduka i MUP-a o navijačima i incidentima koji su se dogodili nakon zadnjeg kola HNL-a na autocesti, Lukša Jakobušić bio je jedini koji je stao pred medijske kamere. Mnogi su pitali zašto samo on, on je lopticu prebacio i rekoa 'pitajte druge zašto oni nisu'. Između ostalog, komentare Krešimira Antolića komentirao je poslovicom: Nikad se nemojte hrvati sa svinjom jer ćete završiti u blatu, samo što će svinja u tome uživati.

Sve to je zasmetalo Dinamu pa je ubrzo stigao oštar odgovor iz Maksimirske 128.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:


"Danas je održan sastanak u Hrvatskom nogometnom savezu na kojem je prisutan bio ravnatelj hrvatske policije g. Nikola Milina, predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, predsjednica uprave GNK Dinamo gđa. Vlatka Peras i član uprave GNK Dinamo g. Krešimir Antolić, dok je domaćine predstavljala delegacija HNS-a na čelu s predsjednikom g. Marijanom Kustićem.

Na sastanku je razmotrena situacija nastala nakon nasilnog napada na policiju u subotu 21. svibnja te je izražena zajednička volja za radom na napretku sigurnosnog aspekta nogometnih utakmica. Svi sudionici sastanka prihvatili su načela prema kojima se svi dionici nogometa trebaju pridržavati propisa i dobrih praksi hrvatskog i europskog nogometa, čiji je predvodnik upravo Dinamo.

Na kraju sastanka dogovoreno je da će Hrvatski nogometni savez kao domaćin predložiti zajedničko priopćenje te da neće biti pojedinačnih medijskih istupa sudionika sastanka.

Po izlasku iz Hrvatskog nogometnog saveza predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, vjerojatno ponesen euforijom nastalom osvajanjem jednog trofeja nakon devet godina, prekršio je ostvareni dogovor te je dao izjavu medijima u kojoj je, između ostaloga, člana uprave GNK Dinamo g. Krešimira Antolića usporedio sa svinjom. S obzirom na to da pet dana nije imao dozvolu istupati u javnost, Jakobušića je malo ponijelo pa je prekršivši dogovor sa sastanka svojim neciviliziranim rječnikom pokazao da je samo mali čovjek. U izostanku argumenata te kao skretanje s pravog problema očigledno mu je ostalo samo vrijeđanje na osobnoj razini.

Sve to neće nas zaustaviti u tome da u svakom segmentu napravimo još jači, bolji i europskiji Dinamo."

>> Pogledajte reakcije nakon sastanka:

>> Perišić na Poljudu:

Ključne riječi

Komentara 19

KJ
kjlćllk
21:08 27.05.2022.

stvar je jednostavna, očekujemo da hajduk svojom igrom i nogometnim znanjem dobija bodove i novinske članke a ne nasiljem i neistinama. neka prestanu rušiti dinamo na silu već neka nogometnim znanjem budu iznad dinama i tada će im cijela nogometna javnost dati priznanje. ovako, ne mogu im dati nikakvo priznanje jer ga ne zaslužuju. hajduk završava sezonu s dvanaest jedanaesteraca i ispadanjem u europskim pretkolima dok su druge strane dinamo igra europsko proljeće pod redovno, pobjeđuje Tottenham, Feyenoord, West Ham. Kada hajduk počne ostvarivati takve uspjehe doći će i priznanja. ne ovako na silu, nije u redu prema ljubiteljima nogometa u HR, nemojmo hrvatski nogomet pretvarati u exyu nogomet.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
22:12 27.05.2022.

Ima li u Hajduku jedna civilizirana osoba sa mrvicom kulture? Ne mogu se nacuditi koliko se odvratnih spodoba naslo u i oko meni nekada najdrazeg kluba Hajduka. Fuj gadovi primitivni.

Avatar Bud Humski
Bud Humski
21:43 27.05.2022.

Nije to nikakvo cudo sto se taj jedan dio njihovih "navijaca" ponasaju kao teroristi vec godinama jer ni mnogi djelatnici Hajduka nisu nimalo bolji od njih. Umjesto da barem pokusaju smiriti tu gomilu, da barem kazu kako osudjuju huliganizam i terorizam... oni staju u njihovu obranu, oni huskaju i dolijevaju ulje na vatru. Dovoljno je samo osvrnuti se na onu neslavnu svastiku na Poljudskom travnjaku. Zar mislite da je to bilo moguce izvesti bez obilate pomoci nekoga/nekih iz Hajduka?! I da niti jedna nadzorna kamera ne radi to vece?! Ne bi me iznenadilo ni da su organizirali onaj pokusaj atentata na Mamica. Taj klub vodi mafija, zato su "navijaci" takvi kakvi jesu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije