Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraćamo se na staro

Dinamo neće moći sam: Što ispadanje modrih znači za naš koeficijent?

Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
12.12.2019.
u 10:16

Da je Dinamo uspio izboriti osminu finala Lige prvaka, Hrvatska bi možda u konačnici zauzela željenu 15. poziciju, upravo onu koja nosi dva predstavnika u Ligi prvaka i jednog u Europskoj ligi.

Hrvatska je u srijedu navečer ostala i bez posljednjeg predstavnika u europskim klupskim natjecanjima. Dinamo se ove jeseni borio sam za državni koeficijent, ali nažalost nije uspio ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada je silno pomogao da naši klubovi imaju čak pet predstavnika u sezoni 2020./2021.

>>> Pogledajte izjave igrača Dinama nakon poraza od Manchester Cityja

Hrvatska trenutačno na listi zauzima 19. mjesto, a vjerojatno će pasti za još koju poziciju jer niz država iza nas još uvijek ima poneki aktivan klub u nadmetanjima.

Primjerice, Švicarci koji su trenutačno dvadeseti, imaju još uvijek tri kluba, ali u konačnici neće biti velike štete.

Naime, Hrvatska će u sezoni 2021./2022. imati četiri predstavnika (jednog u pretkolima Lige prvaka, tri u Konferencijskoj ligi) te od toga gore ne može, ma što se do kraja sezone dogodilo.

Da je Dinamo uspio izboriti osminu finala Lige prvaka, Hrvatska bi možda u konačnici zauzela željenu 15. poziciju, upravo onu koja nosi dva predstavnika u Ligi prvaka i jednog u Europskoj ligi.

Foto: FIBA/Screenshot

 

Ključne riječi

Komentara 16

KA
kanđija
10:37 12.12.2019.

Teško će bilo koja druga ekipa iz HNL osvojiti koji bod jer jednostavno nema se kvalitete. Nisu to za iduću sezonu ni Rijeka, ni Osijek, ni Hajduk. O ostalima nema se što reći..bez većih ulaganja u igrače sve je sanak pusti i lokalno prepucavanje...

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
11:32 12.12.2019.

Bitno da se Hajduk bori protiv sistema Gzire

ON
ON
16:29 12.12.2019.

Mi nemamo pare za zdravstvo,za školstvo, sport i mlade,za stadione,nemamo za naoružanje.Pa zašto mi u Hrvatskoj radimo i plaćamo poreze.Gdje su pare?Kako i tko troši novce?Luda kuća.Sad ću ponovo dobiti crveni karton.I to mije svejedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije