Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KORAK DO

Dinamo može napraviti senzacionalan podvig, to još nikad nikome nije uspjelo!

Europa League - Group K - Feyenoord v Dinamo Zagreb
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
04.12.2020.
u 10:10

Modri imaju priliku proći skupinu bez primljenog gola što nije uspjelo niti jednom klubu u povijesti Europske lige i Lige prvaka.

Nakon što su osigurali "europsko proljeće" nogometaši Dinama su u lovu na podvig koji još nije zabilježen u europski kupovima.

Modri imaju priliku proći skupinu bez primljenog gola što nije uspjelo niti jednom klubu u povijesti Europske lige i Lige prvaka.

Dinamo nakon pet kola vodi u skupini K Europske lige sa 11 bodova, te razlikom pogodaka 6:0, a u posljednjem kolu će u Maksimiru ugostiti CSKA koji je ispao iz svih kombinacija za prolaz.

Hrvatski prvak nije primio gol 450 minuta što je već sada pravi podvig, a idući četvrtak bi se mogao upisati u UEFA-ine knjige rekorda. Bilo bi to prvi put UEFA-inim klupskim natjecanjima ovakvog formata.

"Sretni smo zbog rezultata, sretni smo i zbog načina koji smo igrali i što nismo primili gol," naglasio je Zoran Mamić nakon pobjede u Rotterdamu protiv Feyenoorda.

U Europskoj ligi najbliže tom podvigu bila su dva kluba, RB Salzburg i Standard Liege koji su skupinu završili sa po jednim primljenim golom.

Austrijanci su u sezoni 2017/18. završili natjecanje u skupini sa po tri pobjede i tri remija i razlikom pogodaka 7:1. Te sezone Salzburg je dogurao do polufinala u kojem je ispao od Marseillea. 

Jedan gol u skupini primio je i Standard u sezoni 2011/12. Belgijanci su osvojili prvo mjesto sa četiri pobjede i dva neodlučena ishoda i razlikom pogodaka 9:1.

Svoj europski put momčad iz Liegea je završila u osmini finala izgubivši od Hannovera

Ove sezone samo jedan pogodak primio je Hoffenheim u skupini L. Momčad Andreja Kramarića je u prvih pet kola upisala četiri pobjede i remi uz razliku pogodaka 13:1, no ispred njih je još jedan susret, ogled protiv Genta.

U Ligi prvaka nitko nije prošao skupinu s "nulom" u rubrici primljeni golovi. Bilo je klubova (Barcelona, PSG, Monaco, Manchester United...) koji su u šest susreta primili samo jedan gol, ali nitko nije uspio sačuvati mrežu netaknutom.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
17:48 04.12.2020.

Dobro to a sto nepisete da Dinamo isto ima i negativne rekorde. Najlosija ekipa u CL u povijesti? Najvise primljeni golova u CL u povijesti i tako dalje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije