Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiglo izvješće

Dinamo lani u Ligi prvaka zaradio 17 milijuna eura, Real ni blizu samom vrhu!

27.09.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Liga prvaka, skupina H, 2. kolo, GNK Dinamo - Juventus FC. Mario Mandzukic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
20.10.2017.
u 19:30

Zagrebački Dinamo igrao je u skupini H, a u konkurenciji Juventusa, Seville i Lyona završio je na zadnjem mjestu.

Madridski Real prošle je sezone osvojio treći naslov u Ligi prvaka u posljednje četiri sezone, a postao je prvi klub u povijesti koji je obranio naslov otkako se natjecanje igra u ovom formatu.

U toj sezoni LP-a Modrić i društvo zaradili su čak 81 milijun eura, ali po izvještaju o zaradama vidljivo je da nisu dobili najviše. 

Od svih klubova u Ligi prvaka, najviše je u blagajnu spremio Juventus, čak 110 milijuna eura. Iza njega je Leicester City, kojemu je četvrtfinale donijelo 81,6 milijuna eura, a Real je tek na trećem mjestu s 81 milijunom eura. U prvih pet su još Napoli (66 mil.) i Monaco (64,6 mil.).

Razlog leži u činjenici da klubovi u Engleskoj i Italiji dobivaju više novca od TV prava, pa je tako osvajač Europske lige Manchester United zaradio 45 milijuna eura, a finalist Ajaxa "svega" 17 milijuna eura.

Zagrebački Dinamo igrao je u skupini H, a u konkurenciji Juventusa, Seville i Lyona završio je na zadnjem mjestu. Imao je šest poraza i gol-razliku 0-16, ali bez obzira na to, zaradio je gotovo 17 milijuna eura. Po tome je bio 31. klub u tom natjecanju, manje od njega zaradio je Basel. Razlika je bila u tome što je Dinamo igrao i kvalifikacije u kojima je zaradio nešto novca.

U tom rangu oko Dinama, ali opet nešto malo više zaradili su Ludogorec, kijevski Dinamo, Sporting, CSKA, Club Brugge...

Komentara 6

IK
Ikonoklast
23:20 20.10.2017.

Ok...a di su sad te pare?

ZR
Ze Roberto u
19:41 20.10.2017.

Sada se svi vi koji ćete pljuvati po svemu što se Dinama tiče, kad ovo pročitate, sjetite da je i svim klubovima 1.HNL sjeo koji milijunćek

Avatar dzambo
dzambo
02:28 21.10.2017.

A prije ovo uopste nije bilo bitno kolika je zarada....jer klubovi se puno lakse financirali....a sta je bilo bitno REZULTAT U EUROPI.....I da su prije nasi imali takve rezultate I takvu gol-razliku u Europi skoro u svakoj novoj sezoni....100% bi bilo promjenuto vise od pola igraca I naravno treneri....i ako smo gubili u 80% utakmica bilo je jedan ili dva gola razlike....a pobijeda koliko hoces I to cak od klubova koji nisu bili u velikoj cetvorki...a sta imamo u zadnjih godina sto je bilo nezamislivo prije izgubiti toliko utakmica I sa takvom gol-razlikom I protiv takvih protivnika a klub vodi ''statistiku'' koliko su zaradili....I na kraju kad je Europa promjenila pravila tribal je dati pare SAMO U SLUCAJU POBIJEDE....nista extra za ''neki'' plasman u neku ligu, nista za nerjeseno...pa da vidis onda kak ce se cupati za pobijedu....pa nece tamo neki ''uvozni'' se razbaskariti po terenu imati minus giol-razliku rukometnu I ipak zaraditi na kraju....pa da vidis kak se politika onda mijenja koga triba dovesti I koliko platiti I koje igrace prodati, jer kak rade u zadnji 20-tak god. mi smo postali od respekta do podsmjeha u Europi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije