Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se HNL

Dinamo je 'teži' od 100 mil. eura, imamo petoricu 17-godišnjaka u ligi, a najskuplji igrač vrijedi 16 mil. eura

Gordon Schildenfeld odradio prvi trening sa Šibenikom
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
22.01.2021.
u 09:19

Tramezzani debitira na stadionu s kojega je u Hajduk lansiran Ivić.

Utakmicama Lokomotiva – Osijek (petak, 16 sati) i Šibenik – Hajduk (petak, 18.05 sati) nastavlja se natjecanje u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Ovo je njezino doista povijesno proljeće budući da će, zbog specifičnih okolnosti, prvi put od formiranja lige 1992. godine kompletno kolo biti odigrano u siječnju.

Hajduk s nizom od tri poraza

I utakmica u Šibeniku bit će za pamćenje jer će u njoj na klupi Hajduka debitirati talijanski trener Paolo Tramezzani. Kad smo već kod Hajdukova trenera, znate li koja je najsnažnija figura koja povezuje Šibenik i Hajduk? Vjerojatno mnogi ne znaju kako je na tadašnji splitski Stari plac upravo sa šibenskog Šubićevca bio lansiran najveći trener bijelih u njihovoj povijesti, Tomislav Ivić. Iako je toga ljeta 1973. godine već bio dogovorio preuzimanje ljubljanske Olimpije, iznenadni otkaz tadašnjem treneru bijelih Branku Zebecu otvorio je Iviću širom vrata Hajduka. Sve ostalo je povijest...

– Moj prvi dojam je pozitivan. Momčad je reagirala dobro. Govorio sam s igračima, u njihovim sam očima vidio želju. Na treninzima je bilo sve dobro. Uživam biti ovdje, biti njihov trener. Znam da je važno da pokušamo napredovati. Svaki igrač zna da ovo nije prava slika Hajduka. Moramo biti ujedinjeni. Važno je kako ćemo reagirati na svaki loš trenutak koji bude došao – kazao je jučer na Poljudu, među ostalim, Hajdukov trener Tramezzani.

Foto: hajduk.hr

Kad smo već kod loših trenutaka, Hajduk na Šubićevac dolazi s crnim nizom od tri poraza u prvenstvu (Rijeka, Varaždin, Gorica), ali i s gorkim sjećanjem kako ga je Šibenik prošle jeseni šokirao na Poljudu pobjedom 1:0.

Zanimljivost i posebnost ove prvoligaške sezone je podatak kako su na klupama naših prvoligaša čak šestorica trenera koja su nastupala u Hrvatskoj ligi; Rendulić (Šibenik), Budicin (Istra 1961), Leko (Lokomotiva), te trojica koja su igrala u njezinoj prvoj sezoni, u proljeće 1992. godine: Mamić (tada i sada Dinamo), Bjelica (tada i sada Osijek), Kastel (tada Osijek, sada Varaždin).

Lokomotiva je jedini klub Hrvatske lige koja u svojim redovima ima čak trojicu nogometaša, ali i trenera koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu, Jelavića, Sammira (oba 2014.), Pivarića (2018.) i Leku (2006.), a na prvoligaškoj pozornici su i još četvorica igrača koja su nominalno bila na SP-ima ili na njima nastupali: Zelenika (Varaždin), Livaković (Dinamo), L. Kalinić (Hajduk) i najstariji među njima, 35-godišnji povratnik na Šubićevac Gordon Schildenfeld.

Usred zimskog prijelaznog roka najveću tržišnu vrijednost ima Dinamova svlačionica, 101.15 milijuna eura, a u tom poretku najvrjednijih drugoplasiran je Hajduk s vrijednošću od 23.30 milijuna eura. Najveću tržišnu vrijednost od igrača ima Dinamov branič Joško Gvardiol, 16 milijuna eura.

19.12.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, GNK Dinamo - NK Varazdin. Josko Gvardiol Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Petorica 17-godišnjaka

U Prvoj HNL u ovoj sezoni nastupaju i petorica 17-godišnjaka, Lusavec (Varaždin), Šimić (Lokomotiva), Rak i Laća (Šibenik) te Lisica (Istra 1961), a najstariji nogometaš lige je 38-godišnji napadač Slavena Belupa Ivan Krstanović. Kada je Krle 2008. godine debitirao u Hrvatskoj ligi u dresu Zagreba, spomenuta petorka bila je u vrtićkoj predškolskoj grupi.

Komentara 9

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
18:40 22.01.2021.

100 mil. € je tezak Mamic, a ne Dinamo.

BE
Beskucnik
15:35 22.01.2021.

Dinamo ce bit svejedno prvak , a izgleda da im odgovara da Rijeka i Osijek ojacaju i drze Hajduk van Europskih natjecanja , dobro ke za Dinamo jaka liga , jer sad ima bar 5 jakih suparnika , a zbog toga je i u Europi dobar

ST
stefj
12:37 22.01.2021.

100 mil. €, a ne može pobijediti niti Rijeku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije