Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVA POBJEDA

Dinamo je sinoć izgledao obećavajuće, ali ne treba padati u euforiju

Dinamo - Hapoel
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/12
25.07.2018.
u 16:21

Bila je to lijepa večer u Maksimiru za desetak tisuća gledatelja. I baš nitko nam nije nedostajao.

Dobro došli u zemlju svjetskih doprvaka! U tom su tonu dočekani i ispraćeni gosti iz Izraela. Kakva rapsodija u odnosu na lanjsko „bugarenje“ protiv Skenderbeua koje je završilo rekordno ranim ispadanjem Dinama.

Ovaj novi, Bjeličin, izgledao je u premijeri protiv suparnika koji je redovit u Europi vrlo zanimljivo, agilno, obećavajuće. Bila je to baš lijepa večer u Maksimiru. Prva nakon svega što se zguralo u posljednja dva mjeseca, od proslave naslova protiv Intera do „ševe“ sa Sheevom.

Bila je to prva nogometna večer u Maksimiru nakon što je Hrvatska postala svjetski nogometni doprvak, prva nakon dočeka koji je nadmašio i onaj pariški za svjetske prvake. Da, i prva nakon presude u Osijeku. Imali smo pripremljen naslov „Sve je isto, samo njega nema“, ali nije ispalo tako.

Dinamo - Hapoel
1/21

Europsko otvaranje u punoj su formi dočekali i Dinamo i navijači. Lijepo popunjen istok i odlični Boysi, ovaj put smješteni na jugu kao devedesetih, raspjevani i s par lucidnih poruka poput ove: „Ne znamo za nacionalni, ali mi igramo na stadionu koji je dovršen još 2006.“. Ovo je bila lijepa slika, ali namasu kritični dugi jesenski mjeseci, puni kiše, po kojoj nitko ne želi doći gledati nogomet. Dobar ili loš. Gradonačelniče, dosta nam je više „duda varalica“.

Plavi su odjenuli tamno ruho po uzoru na pobjednički marš Rusijom naših srebrnih junaka i za sat vremena zavili u crno izraelskog prvaka. Od sjajne minijature Ice Hajrovića do briljantnog Mislava Oršića koji je odigrao bundesligaški, Dinamo je djelovao europski. Novi stoperski par još će se uigravati, no već se vidi francuska škola Kevina Theophilea Catherinea (dalje u tekstovima Teofil).

Ne treba zaboraviti ni da Dinamo još ima Gavranovića, Benkovića, Doumbiju, Livakovića, te nesretnog Moru koji će se još neko vrijeme oporavljati. Ne treba padati u euforiju nakon jedne odlične partije jer slijede novi izazovi. Još jednu praznu jesen poput one lanjske bez Europe Dinamo bi teško podnio. Bila je to lijepa večer u Maksimiru za desetak tisuća gledatelja. I baš nitko nam nije nedostajao.

“Poštovani gledatelji“, ove čarobne zagrebačke večeri, rekao bi nekadašnji spiker Lovro.

Komentara 10

VL
vladek
17:59 25.07.2018.

I mi izvan Hrvatske želimo gledati Dinamove utakmice preko TV,samo kako ? Sramota da HRT 2 ne prenaša utakmice,jer druge TV postaje ne lovimo ????

MV
Mijat vrdoljak
17:04 25.07.2018.

Dinamo ima i novu 10-ku Lovro Mayer

ST
stefj
21:27 25.07.2018.

Moramo biti realni, Dinamo je u početku imao i malo sreće, a niti igra nije bila obećavajuća. Svelo se sve na; golman napuca loptu, Budimir prebaci glavom, pa onda što bude. Potpuno se preskaće srednji red, a u njemu kakvi vrsni igrači... Nadajmo se da je ovo bilo samo sada jer su neuigrani, za kvalitetnog protivnika ovo nije dovoljno. No ima još dosta utakmica za napraviti ekipu od sve te sile novih igrača... Inače, Budimir je dobar u skoku, ali osim toga skoro nije sudjelovao u igri, Oršić je iznenadio, Leovac je još daleko od svojih najboljih dana, Ademi je dobar, ali može još i bolje, Olmu fali utakmica, on polakše malo ulazi u ritam, jedino mi je žao što nije ušao Majer... Ima tu potencijala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije