Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usporedba

Dinamo je ove sezone odigrao deset utakmica više od PSG-a

'03.10.2012., Ukrajina, Kijev - Nogometna utakmica UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Dynamo Kijev. Sammir. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
24.10.2012.
u 11:24

MIZERNIH 6500 ULAZNICA Do utorka u 15 sati bilo je očito da će biti malo ljudi, no barem je mogućnost za osvajanje 100.000 kuna 1:650

Kad bi o nogometnim kvalitetama pričala samo statistika, onda bismo danas u Maksimiru gledali sraz dva velikana, sudar nogometnih titana, Zlatana Ibrahimovića i Sammira. Pogotovu ako bismo ih uspoređivali po učinku u nacionalnom prvenstvu, tu su obojica sjajni. U devet utakmica za PSG (a odigrao je svih 810 minuta), Zlatan je zabio devet golova.

Sammir bez gola u Europi

A Sammir mu je tu ravnopravan, u deset utakmica HNL-a deset je puta bio strijelac. Čak je i statistički bolji od Zlatana jer za tih deset golova trebale su mu samo 793 minute, a Šveđanin je odigrao 810 minuta u francuskom prvenstvu i zabio tih devet golova. Dakle treba mu u prosjeku 90 minuta za gol, a Sammiru 79.

No, statistika je varljiva, neki to vole reći i drukčije, a daje prednost Sammiru samo kad je riječ o prvenstvenim utakmicama.

U svakom slučaju nije objektivni pokazatelj kvalitete i vrijednosti ta dva igrača, iako su obojica u svojim klubovima glavne zvijezde. Zlatan je ipak među tri najbolja igrača ovog trenutka u svijetu, čudesan igrač koji vrijedi više od dvije kompletne momčadi Dinama. I to nije slučajno.

Sammir ove sezone u nogama ima mnogo više minuta od Ibrahimovića, za Dinamo je odigrao 1377 minuta, gotovo 400 više od Zlatana koji je za PSG upisao 972 minute. Pa je tu ukupno Ibro i statistički bolji, zabija svakih 97 minuta, a Sammir svakih 138 minuta.
I da, Sammir nema upisan niti jedan pogodak u Ligi prvaka (Zlatan ima jedan), a igrač Dinama ni u pet utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka nije bio strijelac, već samo jednom asistent.

Ne mogu u istu rečenicu

I dok se po brojkama u ovoj sezoni još i mogu sramežljivo uspoređivati, objektivna kvaliteta ipak je nešto drugo, tu njih dvojica, koliko god Sammir bio najbolji igrač plavih, ne mogu u istu rečenicu.

Kao što u istu rečenicu ne bi smjeli Dinamo i PSG, ali spojio ih je ždrijeb Lige prvaka, plavi su zasluženo ušli u elitno nogometno natjecanje i to im nitko ne može osporiti. No, kvaliteta je druga priča, momčad koja vrijedi nekoliko stotina milijuna dolazi u Maksimir pokoriti nogometnog liliputanca od 40-ak milijuna.

Vidjet ćemo hoće li Dinamu koristiti činjenica da je ove sezone odigrao čak deset utakmica više od Parižana koji imaju relativno novu momčad, tih 900 minuta u nogama plavima je donijelo nekakvu uigranost. Iako, i to je jako upitno jer Ante Čačić niti jedan od tih 21 susreta nije odigrao s istim sastavom.

A listopad i studeni obično su rezultatski loši za plave baš zbog tog ranog početka sezone.

- Uvjeravam vas da Dinamo sad neće pasti u formi kao ranijih sezona, zato nismo tempirali formu za Ludogorec i početak sezone - nekoliko nam je puta rekao Čačić.

Šteta je što zagrebačka publika neće doći vidjeti što može Dinamo protiv PSG-a, što joj ni zvijezda poput Ibrahimovića nije dobra pozivnica. Naime, do utorka u 15 sati prodano je manje od 6500 ulaznica.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar mohito
mohito
12:16 24.10.2012.

ne znam cemu ovakvi clanci - kome uopce pada na pamet usporedjivat sammira i ibrahimovica...ovo je samo da se opet narugaju dinamu, i to pred tekmu. ne znam sta bi trebalo ocekivat, da dinamo nadigra momcad koja je 150 puta skuplja i igra u pedeset puta jacoj ligi (u kojoj se bori za prvo mjesto)? vec i sama cinjenica da imamo predstavnika u ligi prvaka je veliki uspjeh, jer dinamu to niko nije poklonil, prosli su predkola, i to bez poraza, sami su zasluzili nastupat u ligi. kom se to ne svidja, ili misli da se tomu treba rugat, nek proba sam, evo imali su prilike i drugi nasi klubovi zaigrat u europi u zadnjih desetak godina i niti jedan nije prosal drugo predkolo - dinamo vec sedmu sezonu igra u europi, sluplja bodove, skuplja i lovu od koje dio ide i hajduku, pa fakat ne zasluzuje ruganje....a sta se tice publike, uz ovakvu antipropagandu i konstantno pljuvanje, uspjeh je i deset tisuca - to ce bar bit pravi dinamovci....da se o dinamu pise ko o hajduku (a zavrijedil je puno pozitivnije clanke ), danas bi bil pun stadion....

OB
-obrisani-
12:27 24.10.2012.

Stete sto zagrebacka publika nece doci vidjeti sto moze Dinamo protiv PSG-a... Bolje da i nece vidjeti ,koja ce to opet blamaza biti za plave ali bitno da se Cacic nada proljecu u ligi prvaka... Samo koje godine ,nije se izjasnio..

DU
Deleted user
11:29 24.10.2012.

Ibrahimovic je za Sammira svêmir,znaci nedostizan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije