Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE 13 GODINA

Dinamo je jednom igrao protiv Tottenhama, nije prošlo bajno u Engleskoj..

Soccer - UEFA Cup - Group D - Tottenham Hotspur v Dinamo Zagreb - White Hart Lane
PA Photos/PA Images/PIXSELL
26.02.2021.
u 14:00

Jedine bodove Mourinho je ispustio izgubivši na gostovanju kod Antwerpena (0-1), te odigravši 3-3 kod LASK-a. U 16-ini finala Englezi su izbacili Wolfsberger s 4-1 i 4-0. Upravo je Dinamo u skupini bio bolji od austrijskog sastava upisavši pobjede 1-0 i 3-0

Nogometaši zagrebačkog Dinama u osmini finala Europske lige igrat će protiv Tottenhama odlučeno je na ždrijebu koji je u petak održan u sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu. "Modri" i "Spursi" do sada su igrali samo jednom, 2008. godine, a slavio je londonski klub s 4-0.

Bio je to dvoboj 2. kola skupine D Kupa UEFA u studenom 2008. godine, a Spursi su na White Hart Laneu pred 16.295 gledatelja pobijedili s 4-0.

Dinamo je uništio Darren Bent postigavši tri gola (30, 33, 70), a među strijelce se upisao i Tom Huddlestone (59). Podsjetimo, za Tottenham je tada igrao Luka Modrić.

Dinamo je na koncu osvojio posljednje mjesto u skupini s tri boda. Udinese je bio prvi s devet bodova, Tottenham je bio drugi sa sedam, a dalje je prošao i NEC sa šest bodova, Ispred Dinama bio je i moskovski Spartak s četiri boda.

Londonski sastav, kojeg vodi Jose Mourinho, je ove sezone osvojio prvo mjesto u skupini J Europske lige upisavši četiri pobjede, te remi i poraz. Drugi je bio Antwerpen, treći LASK, a posljednji Ludogorec.

Jedine bodove Mourinho je ispustio izgubivši na gostovanju kod Antwerpena (0-1), te odigravši 3-3 kod LASK-a. U 16-ini finala Englezi su izbacili Wolfsberger s 4-1 i 4-0. Upravo je Dinamo u skupini bio bolji od austrijskog sastava upisavši pobjede 1-0 i 3-0.

Tottenham se trenutačno nalazi na devetom mjestu Premiershipa s 36 bodova, 23 manje od lidera Manchester Cityja.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
RedTree
14:31 26.02.2021.

Tottenham u prvenstvu loše stoji, Europa mu je sad jedina šansa. Još ako su Kane i Son zdravi. Šansa je bila molde, dinamo kijev, pa čak i milano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije