Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA PRVI PUT S REALOM

Dinamo je Feyenoord rušio tri puta, trpao i 'petardu', a zabijali su Cico, Mujkić...

bugarska hrvatska
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
21.10.2020.
u 21:00

Posebno je odjeknuo rezultat iz kolovoza 1960. godine kad je Dinamo u svojoj drugoj utakmici na turneji po Nizozmeskoj i Francuskoj u Rotterdam deklasirao Feyenoord sa 5-1

Nogometaši zagrebačkog Dinama do sada su tri puta igrali protiv Feyenoorda, prvog suparnika ove sezone u Europskoj ligi, dok Rijeka nikada nije igrala protiv Real Sociedada.

"Modri" su tri puta igrali protiv Feyenoorda, sva tri puta u prijateljskim utakmicama i sva tri puta su pobijedili. Posebno je odjeknuo rezultat iz kolovoza 1960. godine kad je Dinamo u svojoj drugoj utakmici na turneji po Nizozmeskoj i Francuskoj u Rotterdam deklasirao Feyenoord sa 5-1.

Bila je to utakmica u kojoj je Dinamo poveo sa 4-0, a blistali su Luka Lipošinović s tri i Dražan Jerković s dva postignuta pogotka, dok je za domaćine zabio Bouwmeester.

Idući dvoboj bio je u rujnu 1974. godine u Zagrebu i ponovo je Dinamo slavio, ovoga puta sa 3-0. Sve je bilo gotovo za 15 minuta, a strijelci su bili Fikret Mujkić (10, 15) i Zlatko Kranjčar (12).

Posljednji put Dinamo i Feyenorod su snage odmjerili u kolovozu 1998. u Zagrebu, a "Plavi" su pobijedili sa 2-1.Goste je u vodstvo doveo Igor Korneev, izjednačio je Mark Viduka, a pobjedu Dinama u samoj završnici osigurao je Tomo Šokota.

Rijeka nikada nije igrala protiv Real Sociedada. Riječani su do sada igrali protiv pet španjolskih klubova (Real Madrid, Sevilla, Real Valldolid, Celta, Real Betis) i u 10 utakmica ostvarili dvije pobjede, četiri remija i četiri poraza.

Utakmica između Rijeke i Real Sociedada je u četvratk u 18:55 n Rujevici, dok će Dinamo i Feyenoord igrati na stadionu Maksimir u 21 sati.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
07:35 22.10.2020.

Ajme koja su to vremena bila,Dinamo je haro europom,i zaista sijo strah velikim europskim klubovima,ali to je bilo tada,kad su nogometasi znali da igraju istinski nogomet,i kad je premija za zabijeni gol bila biciklo"specijalka",eh nema toga vise,sada igraju oni koji mogu pomititi trenere,kojima su tate bogovi,nema vise ti vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije