Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirko Barišić

Dinamo ima sepsu

Mirko Barisic
Marko Lukunić/Pixsell
19.10.2010.
u 13:09

Moramo odlučiti u toj sepsi, živjeti s odrezanom nogom ili umrijeti s objema, kazao je Barišić na upit o prodaji, odnosno zadržavanju igrača.

Dinamo ima sponzora! Da, donedavno to ne bi bila senzacija, ali plavi su iz dana u dan ostajali bez prihoda po toj stavki da bi na kraju ostali skroz 'suhi'. Do jučer, kada je potpisan ugovor s TRCZ-om. Riječ je o trogodišnjem ugovoru po kojem će plavi imati na korištenju 16 automobila.

- U doba gospodarske krize koja je u najvećem usponu, kada se to drastično održava na sportske organizacije,  izvanredan je znak da TRCZ i Dinamo sklapaju ovakav ugovor. Mi ćemo napraviti sve da naš partner bude zadovoljan u ove tri godine - kazao je predsjednik Dinama Mirko Barišić, a uime TRCZ-a Ivan Pehar je dodao:

- Čast mi je biti sponzor ovakvog kluba. Vremena su teška i ovo je izazov za nas, ali vjerujemo u klub i budućnost Dinama, vjerujemo da su sposobni napraviti rezultate, da će doći na mjesto koje stvarno zaslužuje.

Sad, pitanje je koje to mjesto Dinamo zaslužuje s obzirom na to da nema sponzora, da nema navijača. Ako je po tome suditi, onda je u odnosu na Europu kojoj toliko teži kao i njegovi navijači, na dnu.

- Mi preživljavamo, možda je ovo sponzorstvo nada. Ali, većina klubova dobar dio svog proračuna puni prodajom ulaznica. Primjerice, Club Brugge s kojim igramo u četvrtak 50 posto budžeta puni od ulaznica sa stadiona koji ima 27.000 mjesta, PAOK ulaznicama puni 40 posto.... - odgovorio je Barišić.

Dinamo ga puni s oko dva posto, ali u to su uključena i TV-prava, prodaja suvenira.

- Drugim riječima, ulaznice su nam nula posto prihoda. I zato nam je cilj Liga prvaka, ne samo sa sportskog nego čak i više s materijalnog stajališta.

Može li Dinamo zadržati ovu momčad na okupu, kako odbaciti bogate ponude za Sammira, Rukavinu, Badelja, Vrsaljka?

- To je uvijek otvoreno i teško pitanje. To vam je kao da imate sepsu, i morate odlučiti hoćete li da vam odrežu nogu pa da ostanete živi ili ćete zadržati obje noge i umrijeti. I zato je nama jako važno igranje i u Europskoj ligi, ali i ulazak u Ligu prvaka dogodine, upravo zbog te materijalne strane života kluba – zaključio je Barišić.

Ključne riječi

Komentara 13

B6
Booyaka 619
14:44 19.10.2010.

Mora da je bila velika žurba čim osim akronima TRCZ nije napisano ništa više o \'sponzoru\'... Meni se čini da smo svi mi građani koji plaćamo poreze \'sponzori\' i Dinamu, i lošoj Vladi i lopovlucima njenim ministara i općenito političkihkih stranaka... Doživotni sponzori...

DO
dobravečerhr
14:56 19.10.2010.

Hr nogometni klubovi (pa i Dinamo) moraju se odlučiti - da li žele da im na stadione dolaze huligani ili da dolaze navijači. Jer, ovo dvoje ne ide zajedno... Usput, navijača je puuno, puuno više i njihove ulaznice su nekolikoo puta skuplje od huliganskih...

VE
Velikogoričan56
13:24 19.10.2010.

e, Junaci, Junaci, ti ne bi bio zdrav da ne napises nesto lose o Dinamu. To sto malo ljudi dolazi na utakmice nije bas jednostano obrazloziti, ima tu svasta, od krize koja kroji kucni proracun, preko lozeg novinskog pracenja, loseg nogometa ponekad, afera koje si je sam smjestio Mamic, do trosnog stadiona bez krova i slicno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije