Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipe Pletikosa

Dinamo je teško kritizirati, ali njihova je igra ponekad prestatična

Dinamo - Istra
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/9
11.12.2017.
u 21:45

Nakon 60. minute Hajduk nema snagu završiti utakmicu na kvalitetan način. Taj problem fizičke komponente je prisutan u njihovoj igri i to treba popraviti - kaže Pletikosa

Stipe Pletikosa gostovao je u HRT-ovoj emisiji Stadion te je komentirao 19. kolo Prve HNL. Hajduk s novim trenerom Kopićem u Maksimiru je pobijedio Lokomotivu s 2:0.

- Raduje me što trener Kopić u svakom trenutku čvrsto stoji na zemlji. Svjestan je da se igra može unaprijediti, ali teško se od njega može očekivati da napravi neke drastične rezove i podigne razinu igre. Međutim odradio je to fenomenalno i u zimskoj pauzi može napraviti momčad po svom guštu kako bi Hajduk izgledao još bolje - rekao je Pletikosa.
Hajduk igrački pada u završnici.

Dinamo - Istra
1/10

- Nakon 60. minute Hajduk nema snagu završiti utakmicu na kvalitetan način. Taj problem fizičke komponente je prisutan u njihovoj igri i to treba popraviti.

Kopić je taktički odlično vodio utakmicu.

- Promijenio je sustav, zaigrao je s tri u sredini i napadu, četiri u sredini. Ali svidjela mi se izmjena u 61. minuti, izbacio je Savvasa, a ubacio Almeidu, što je rezultiralo golom za Hajduk. Hajduk je jako dobro, s četiri igrača, popunio protivnički šesnaesterac i tako se otvorio Ohandzi prostor kojega je izvanredno iskoristio.

Lokomotivu je nakon otkaza Mariju Tokiću vodio novi trener Draženko Prskalo.

- Nejasno mi je zašto je Mario Tokić uopće dobio otkaz. Nije to bilo toliko drastično, taj poraz protiv Cibalije. Igrali su jako dobro neki igrači i napredovali, Majer, Ivanušec, Šunjić, koji je bio izvanredan, i Karačić. Nije mi izgledalo da nisu igrali dopadljivo. Bodovno su bili jako dobri, a on je razvijao mlade igrače, što bi i trebao biti cilj Lokomotive. Zbilja mi je ta odluka nejasna - dodao je Pletikosa.

Rijeka je kod kuće pobijedila Slaven s 2:0. To je Kekovoj družini prva domaća prvenstvena pobjeda nakon čak tri mjeseca.

- Mislim da je Keku bilo jako važno, s aspekta utakmice protiv Milana, potvrditi pobjedu protiv Slaven Belupa, što je i učinio. S razlogom se učinio na promjenu sustava, što i nije karakteristično za njega. Trebaju se sad koncentrirati na utakmicu Kupa protiv Intera - rekao je Pletikosa.

Osijek je zadržao drugo mjesto na ljestvici domaćom pobjedom nad Rudešom 3:0.

- Naišao sam na jedan detalj koji otkriva puno o filozofiji trenera i njegovu radu. U drugim poluvremenima svojih utakmica postigli su triput više golova. To je jako bitna stavka njegove igre jer želi reći da ta njegova koncentracija i fizička sprema na visokom nivou i Zoran Zekić tu radi jako dobar posao - kaže Pletikosa.

Dinamo - Istra
1/21

Dinamo je u Maksimiru nadjačao Istru s 5:1.

- Kada u 19 utakmica 14 puta pobijediš i odigraš pet remija, teško je nekoga kritizirati jer rezultat ti govori sve. Ali dojam je da su u nekim situacijama prestatični, da njihova tri igrača koja su naprijed jako malo rade, uz izuzetak Olma i Soudanija. Olmo je postao jedan od ključnih igrača Dinama i, da nije bilo one fantastične reakcije Livakovića, ne znam kako bi utakmica završila - zaključio e Pletikosa.

Posljednje kolo HNL-a je ponudilo nekoliko spornih situacija koje je komentirao Mateo Beusan.

Tako je presudio da je Rijeka imala sreće jer je Roberto Punčec trebao biti isključen u 51. minuti utakmice sa Slaven Belupom (2:0) zbog rušenja Ivanovskog koji je bio u prilici za gol. Gosti iz Koprivnice su se zbog toga žalili na suca Strukana nakon utakmice.

- S razlogom su bili ljutiti. Vidi se da je išao lijevom rukom i oborio igrača koji je bio u prilici za pogodak. Trebao je biti prekršaj i crveni karton za Punčeca - rekao je Mateo Beusan.

Dinamo - Istra
1/16

Zakinuta je i Cibalia u porazu kod Intera 3:2. Ono što je svima bilo jasno - da penal za Inter nije postojao, potvrdio je i Beusan.

- Nekada ne valja biti ni super blizu i vidjeti ono što ne vidi nitko na stadionu. Bio mu je prvoligaški debi, nije baš dobro za samopouzdanje - rekao je Beusan.

Glavni sudac utakmice Lokomotive i Hajduka (0:2) nije griješio, ali jest njegov pomoćnik. Crvene kartone su zaradili Lokomotivini Doležal i Majer - potpuno opravdano.

- Ispravna odluka suca kod prvog žutog kartona Doležala, a gaženje je jasno opomena. Igrač je mogao pretrpjeti težu ozljedu, zasluženo je isključen - rekao je Beusan pa analizirao Majerovo isključenje:

- Prvi žuti je zasluženo dobio, a onda je demonstrativno napucao loptu jer nije dobio prednost. Ma kakvu prednost?

Beusan je presudio i da je pomoćnik pogriješio kada je u 91. minuti prekinuo opasan Hajdukov napad jer Pešić nije bio u zaleđu, nego metar iza posljednjeg domaćeg igrača.

Na utakmici Osijeka i Rudeša (3:0) Lopa je pokušao isprovocirati penal, ali je ga je sudac opravdano kaznio za simuliranje, dok u 58. minuti isti igrač nije bio u zaleđu. Ponovno pogreška pomoćnika.

Dinamo - Istra
1/9

Komentara 4

ZR
Ze Roberto u
22:22 11.12.2017.

Kad nema jednog mrzitelja Dinama, ( čovjeka sa laptopom ), dođe drugi! E sad su "jači", ima ih troje!

DU
Deleted user
23:29 11.12.2017.

rece stipe i osta ziv,a sto veli za ove kretene tovarske na tribinama???

Avatar Made in Germany
Made in Germany
10:43 12.12.2017.

Promijenio je sustav, zaigrao je s tri u sredini i napadu, četiri u sredini...(tako kaze) Valjda je to dalmatinska taktika koja ima duboke vlaske korijene koje nebi bolje mogao opisat onaj petokolonas iz zabranjenog feral triubuna sa imenom dezulovic. Nije smio u Hrvatskoj blatit Hrvate i Hrvatsku, pa otisao tamo, gdje se najvise cijeni i blati Hrvatska i Hrvate. 1 u bg, pa zatim u Sarajevo. Gdje Hajduk moze imat igru i rezultat kad mjenja svaku godinu trenera i dobar dio igrackog kadra. Sad je vec i vise od pola generacije proslo a da navijaci tog Kluba neznaju sta je bit prvak. Po mom taj period moze tako jos i potrajat. Zivio Gradanski Nogometni Klub Dinamo Zagreb 1911

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije