Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI DVOBOJ HNL-a

Dinamo gostuje u Kranjčevićevoj, trener Čačić jako oprezan! Evo gdje gledati dvoboj

storyeditor/2022-09-17/PXL_140922_95671193.jpg
Marko Lukunic/PIXSELL
18.09.2022.
u 10:14

- Neće nam biti lako zato što su domaćinu potrebni bodovi jer je bodovno u minusu u odnosu na svoju kvalitetu. Očekujem dobru igru Lokomotive, a budu li u svojem najboljem izdanju, onda će nam biti jako teško - tvrdi Čačić.

Dinamov ubojit ritam se nastavlja. Hrvatski prvak danas na stadionu u Kranjčevićevoj igra već petu utakmicu u samo 16 dana, sada s Lokomotivom.

Očekuje se da će plavi emocionalno biti donekle ispražnjeni nakon zahtjevnoga gostovanja u srijedu kod Milana u sklopu Lige prvaka na kojem su pobijeđeni s 3:1, ali trener Ante Čačić ponovno ističe da je HNL za njega i igrače prioritet.

Dinamov sjajan niz

- Lokomotiva nam dolazi nakon 18. utakmice u ritmu od dvije utakmice tjedno. Krećemo u drugu četvrtinu hrvatskog prvenstva i ponavljam da je ono za nas najvažnije. Vrlo smo oprezni kad je riječ o susretu s Lokomotivom, i to zbog više razloga. Na otvaranju sezone igrali smo s njom i teško došli do pobjede, tek u posljednjoj minuti, a sjetimo se i da je Lokomotiva vodila 2:0, da je potkraj prošle sezone izvukla 1:1 i da nam je te sezone ukupno uzela sedam bodova.

Lokomotiva je trenutačno u slaboj formi. Momčad Silvija Čabraje u posljednjih pet ligaških susreta postigla je samo jednu pobjedu i na osmom je mjestu ljestvice, s devet bodova nakon devet kola. No, Dinamov strateg poziva na oprez tvrdeći da je Lokomotiva zaslužila više bodova nego što ih trenutačno ima.

- Neće nam biti lako zato što su domaćinu potrebni bodovi jer je bodovno u minusu u odnosu na svoju kvalitetu. Očekujem dobru igru Lokomotive, a budu li u svojem najboljem izdanju, onda će nam biti jako teško. Činjenica je da nam je Lokomotiva prošle sezone odnijela puno bodova i time prvenstvo učinila neizvjesnim, pa i da nas je namučila na početku sezone, a to za nas mora biti upozoravajuće, a nadam se da će to našoj momčadi biti i motiv da tu utakmicu što prije odvede u svojem smjeru.

S druge strane, Dinamo je u prvenstvo ušao gotovo besprijekorno. U dosadašnjih devet kola hrvatski je prvak postigao osam pobjeda i jednom, s Varaždinom, igrao neodlučeno te ne zna za poraz.

- Moramo biti zadovoljni nakon devet prvenstvenih kola jer imamo 25 od 27 mogućih bodova i pobijedili smo u svim derbijima. Rekao sam da očekujem da će momčad biti najbolja kad je najpotrebnije, i to se dogodilo. Izborili smo ulazak u Ligu prvaka i dobro u nju zakoračili. Kad tome dodam da smo imali zdravstvenih teškoća, pogotovo u zadnjoj liniji, onda je to izvrstan rezultat koji će biti teško ponoviti, ali dat ćemo sve od sebe da i u drugoj četvrtini sezone budemo blizu te razine - dodao je Ante Čačić.

Rotirati ili ne?

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti u kojoj će početnoj postavi istrčati Dinamo. Hoće li Čačić poštedjeti neke igrače kao u utakmici s Goricom i potencijalno riskirati pozitivan rezultat, ili će ipak baciti sve karte u napad? Saznat ćemo to danas u 17.15 sati. Ogled možete pratiti na kanalu Max Sport 1 te u tekstualnom prijenosu na portalu Večernji.hr.

>> Pogledajte i video: Kapetan Dinama Arijan Ademi upisao 100. europski nastup u plavom dresu

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 1

BE
Beyonder
14:21 18.09.2022.

Imamo 4 kanala HRTa i mi nemamo gdje gledati hrvatsku ligu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije