Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKA UTAKMICA

Dinamo golovima u drugom poluvremenu slavio protiv Olimpije

Dinamo - Hajduk
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
22.06.2019.
u 19:48

Modri su na stadionu Maksimir u prijateljskom ogledu upisali 2:1 pobjedu protiv Olimpije iz Ljubljane, a strijelci za Dinamo bili su Mario Šitum s bijele točke i Mario Ćuže sjajnim potezom nešto kasnije.

Igrači Dinama odradili su prvi pripremni ispit u novoj sezoni. Na stadionu Maksimir u prijateljskom su ogledu upisali 2:1 pobjedu protiv Olimpije iz Ljubljane, a strijelci za Dinamo bili su Mario Šitum s bijele točke i Mario Ćuže sjajnim potezom nešto kasnije.

Trener Nenad Bjelica za ovaj se prijateljski ogled odlučio za sljedeći početni sastav: Na golu Zagorac, stoperski par Dilaver i Theophile, na bokovima Pinto i Leovac. Zadnji vezni Đurasek i Gjira, a vezna linija Hajrović, Atiemwen, Marin. Na mjestu špice krenuo je Gavranović.

U 11. minuti susreta Cekici je izveo korner s lijeve strane, a Šme glavom zatresao mrežu, ali sudac je označio prekršaj u napadu pa pogodak nije priznat. U 28. minuti dobra situacija za Plave - Hajrović je izveo nakon prekršaja skraćeni korner, ali Leovac nije uspio poluvolejem pospremiti loptu u mrežu Olimpije. I u 36. minuti vidjeli smo izglednu priliku za domaćina. Atiemwen je udarcem s 30 metara pokušao prevariti vratara Olimpije, ali je njegov pokušaj otišao iznad grede. Uz izjednačen posjed lopte, u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka.

U nastavku susreta Dinamo je izgledao ovako: Na golu Horkaš, zadnja linija Šitum, Lešković, Perić, Gvardiol. Zadnji vezni Franjić, a prema naprijed Baturina, Ćuže, Gjira i Atiemwen. Špica je bio Andrić.

U 55. minuti susreta u kaznenom prostoru prekršaj na Andriću donio je Dinamu kazneni udarac, a Šitum je mirno prizemnu pospremio u mrežu Olimpije za 1:0. U 67. minuti susreta i gosti su proslavili pogodak. Menalo je utrčao s loptom u kazneni prostor, pucao s nekih 14 metara, njegov udarac obranio je Horkaš, ali je zatim Kadrić iz blizine zabio za 1:1. Tek par minuta nakon toga vidjeli smo majstorski potez na gostujućoj polovici, a na 2:1 postavio je Ćuže. Franjić je iskosa s lijeve strane ubacio, netko od slovenskih igrača izbio loptu iz kaznenog prostora, a zatim Ćuže silovito sjajno odapeo s više od 25 metara i zatresao mrežu Olimpije. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata - Plavi su slavili 2:1 pobjedu.

Igrači i stručni stožer u ponedjeljak, 24. lipnja putuju u Sloveniju gdje će odraditi dvotjedne pripreme za novu sezonu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
20:48 22.06.2019.

Naši smučari ovaj put niso zmagali 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije