Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATAN PROPUST

Dinamo ga nije htio, a sada ga je Kovač doveo u Bayern za 80 milijuna eura!

Lucas Hernandez
Foto: Pixsell/Reuters
02.07.2019.
u 08:44

Menadžer Andy Bara svojedobno je Dinamu uzaludno bio nudio Lucasa Hernándeza, tada mladoga igrača Atlética, a danas najskupljega igrača u povijesti Bayerna (80 milijuna eura)...

U priči o Daniju Olmu, 21-godišnjemu Dinamovu nogometnom genijalcu iz srca Katalonije i igraču o kojemu bruji cijela Europa, niz je gotovo pa nevjerojatnih detalja.

Tako, primjerice, Dani Olmo Carvajal dolazi iz katalonske Terrasse, grada s više od 200 tisuća stanovnika, španjolske prijestolnice – hokeja na travi. Postoji podatak da su čak 124 hokejaša na travi upravo iz Terrasse sudjelovala na Olimpijskim igrama između 1928. i 2004. godine te tako učinile Terrassu “najolimpijskijim gradom na svijetu”.

Dinamo je bio pravi izbor

A eto, Dani Olmo je, srećom, poput slavnoga sugrađanina Xavija Hernándeza, umjesto hokeja na travi izabrao nogomet, u kojemu je već s 21 godinom stekao status velike europske zvijezde. U toj dobi to nije ostvario nijedan Dinamov nogometaš.

Naravno, najnevjerojatnijim dijelom Olmove biografije čini se onaj da se Barcelona, poznata po nepogrešivom prepoznavanju darovitih klinaca, olako odrekla tada tek 16-godišnjega kapetana svoje kadetske momčadi, a istodobno sa zdravim razumom graničila je odluka obitelji Olmo da od svih primamljivih europskih odredišta za Danijev novi početak odabere baš – Dinamo.

Za to su zaslužni menadžeri Andy Bara i Božo Slišković koji su Zdravku Mamiću tada bili sugerirali da uzme Olma – na riječ.

– Da, Dinamo Olma nikada nije bio vidio, a Zdravko Mamić mi je vjerovao i pristao ga angažirati na moju riječ. Sve što sam mu bio ispričao o Daniju potvrdio mu je i Božo Slišković i nakon toga krenulo se u akciju – prisjetio se Andy Bara.

Drugi dio ovoga doista SF transfera bio je još zahtjevniji.

– Znate da obitelji Olmo nije u tom trenutku bilo svejedno. S jedne strane bogate ponude Manchester Uniteda, Arsenala, pa i nastavak karijere u Barceloni, a s druge strane Dinamo, o kojemu nisu ništa znali. No više od milijuna na Otoku u tom trenutku privukla ih je sportska priča, mogućnost Danijeva razvoja i napredovanja u Dinamu. Sada se vidi da je ta vizija bila ispravna – dodao je Andy Bara koji je i prije Olma imao na radaru nekoliko interesantnih igrača s Pireneja za Dinamo.

Primjerice, prisjetio se da im je svojedobno uzaludno bio nudio i Lucasa Hernándeza, tada mladoga igrača Atlética, a danas najskupljega igrača u povijesti Bayerna (80 milijuna eura)...

>> Pogledajte kako su iz Dinama odgovorili udruzi Dinamo to smo mi

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije