Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći derbi

Blitzkrieg plavih: Dinamo u samo dvije minute slomio Hajduk!

Blitzkrieg plavih: Dinamo u samo dvije minute slomio Hajduk!
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
06.08.2017. u 20:55

Veliki derbi hrvatskog nogometa pripao je Dinamu, plavi su s 3:1 slavili na Hajdukom u dobroj, živoj i borbenoj utakmici. Plavi su bili bolji i zasluženo upisali tri boda te pokazali da mogu igrati i dobro kad se potpuno daju na travnjaku. Sad su znatno više izgledali kao momčad nego u svim dosadašnjim susretima.

Iako s istim brojem bodova u prva tri kola, momčadi su u različitim raspoloženjima ušle u ovaj veliki derbi. Hajduk je bio u laganoj euforiji, pogotovu je takova atmosfera oko kluba, dodatno narasla nakon odlične partije i prolaska preko Brondbyja i ulaska u četvrto kolo kvalifikacija Europske lige. Do istog je cilja stigao i Dinamo, ali partija koju je pokazao u norveškoj protiv Odda ostavljala je dosta sumnje u mogućnosti plavih.

I dok je gostujući trener Joan Carrillo odlučio čuvati raspucanog Ercega i sve boljeg stopera Lopeza, koje nije ni doveo u Zagreb, a Futacsa je ostavio na klupi, domaći trener Mario Cvitanović nije se upuštao u nikakva čuvanja, do utakmice s Rijekom u petak ima dovoljno vremena za odmor, a derbi s Hajdukom još kako mu je bio važan. Izveo je isti sastav s kojim je igrao i u Norveškoj i koji nas ničime nije oduševio.

Debi Malijca Doumbie

Napomenimo da je po prvi put u konkurenciji, za početak na klupi bio novi igrač plavih, defenzivni vezni iz Malija Tongo Doumbia.

Dinamo - Hajduk
1/24

Maksimirske tribine nisu bile osobito popunjene, prvo je Zagrebom harala vrućina, vrijeme je godišnjih odmora, a za večeras je najavljeno i pogoršanje vremena, čak i nevrijeme, pa je od utakmice odustao dobar dio onih koji su dvojili oko dolaska na derbi. I počela je kiša u 20. minuti pa je dio ljudi napustio stadion, to ruglo koje nema krova.

Dinamo je odlično ušao u utakmicu, odmah se nametnuo, djelovao je jako motivirano i to mu se isplatilo jako brzo. Lecjaks je ukrao loptu Juranoviću, odigrao za Hodžića koji je gurnuo Ćoriću a desetka Dinama lako je matirala Stipicu za vodstvo zagrebačke momčadi. I nisu plavi stali, tražili su novi pogodak, borili se, uklizavali na korner zastavicu da bi spasili loptu (Fernandes).

Do sredine prvog dijela Hajduk je uspio malo primiriti plave, počeo je i on prijetiti, više dolaziti na polovicu Dinama, ali ništa posebno nije uspio napraviti. S druge strane plavi su uglavnom prijetili preko lijeve strane gdje je Junior Fernandes radio velike probleme Jozinoviću. Plavi su u pripremi utakmice očito uvidjeli da bi baš po bokovima mogli raditi velike probleme Hajduku, pa su tu i bili najopasniji. Do odmora se rezultat ipak nije promijenio, plavi su otišli zadovoljniji u svlačionicu, ne samo z bog vodstva od 1:0 već i činjenice da su bili bolji, valjda su i sami shvatili da moraju davati sve što mogu da bi izgledali kao momčad. I ta ista ekipa koja je igrala u Norveškoj sad je bila mnogo bolja nego u Skandinaviji.

U nastavak je Hajduk krenuo s Futacsem koji je zamijenio Saida, upravo je Mađar u posljednjoj utakmici u Maksimiru, koju je Hajduk dobio s 2:0, radio plavima velike probleme. I mogao je jako brzo zabiti, doduše slučajno, odbijena lopta pogodila ga je pred vratima Dinama i onda završila u prečki.

U petak s Rijekom

Hajduk je došao do izjednačenja u trenucima kad je Dinamo pritiskao. Udarac iz kuta izveo je Savvas, a kapetan Hajduka Zoran Nižić ostao je sam kao duh na pet metara i u padu glavom pogodio za 1:1 i veliko veselje Splićana. Kakva nesmotrenost plave obrane!

A onda zabrinutost u Hajduku, Futacs je u duelu s Benkovićem krivo stao i stradao te je morao biti iznesen.

Plavi su u 78. stigli do nove prednosti, brzu akciju Dinama završio je Dani Olmo krasnim, preciznim udarcem sa 18 metara nakon kombinacije Soudanija i Henriqueza. Mladi Španjolac ušao je umjesto Ćorića, Mario Cvitanović s njim je još kako pogodio.

Samo dvije minute kasnije 3:1, sijevnuo je kontranapad plavih, srušen je Fernandes, sudac ništa nije svirao, a onda se snašao Soudani i zakucao loptu pod prečku za konačnu pobjedu zagrebačke momčadi koja je tako i boljom igrom i važnom pobjedom najavila svoje bolje dane.

Sad će u petak na Rujevicu, na noge aktualnom prvaku Rijeci otići s više optimizma, mogla bi to biti nova spektakularna utakmica.

Komentara 43

Avatar white socks
white socks
19:12 06.08.2017.

Već je prošlo 5 minuta a još uvijek nije dosuđen ni jedan jedanaesterac za Hajduk niti isključen ni jedan Dinamov igrač!?!? To je nepravda! Sucu doživotno zabranit suđenje.

MA
..Marsijanac
18:42 06.08.2017.

Da mi je znati tko forsira Antolica? A Hodzic je losiji od svojedobno Rukavine; treba mu 10 prilika da postigne pogodak.

MA
..Marsijanac
19:51 06.08.2017.

Kad cemo mi to gledati taj atomski Dinamo? Od vremena Zorana Mamica kad Dinamo nije izgubio u 50 utakmica nema tu niceg atomskog.Uglavnom je to mucenje lopte i igranje u sirinu. Pa Hodzic nije uputio niti jedan udarac u vrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije