Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekti

Dinamo član EFDN mreže, udružio se s Barcom, PSG-om, Tottenhamom...

Dinamo Hajduk HNL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
26.02.2018.
u 11:00

Svi članovi EFDN organizacije imaju istu viziju uz koju vjeruju da nogomet ima moć promijeniti živote mnogih.

GNK Dinamo postao je službeni član organizacije EFDN – European Football for Development Network.

EFDN zaklada predstavlja mrežu europskih profesionalnih nogometnih klubova koji velik dio svog poslovanja i rada posvećuju društveno odgovornim projektima. Osim toga, EFDN povezuje klubove koji su motivirani za navedene projekte, pomaže im u osmišljavanju programa i potiče ih da se udružuju s drugim europskim klubovima, s ciljem razmjene znanja i iskustva.

Modri je klub kroz posljednjih godinu dana sudjelovao na dvije konferencije i radionice EFDN-a na temu društveno odgovornih projekata i razvoja nogometnih programa, međutim sada je postao i punopravni član, ujedno prvi hrvatski nogometni klub s članstvom u EFDN mreži.

Ovakva suradnja europskih klubova i same organizacije EFDN stvara dugoročno platformu za dijeljenje znanja i razvoj različitih metoda koje će pridonijeti lokalnim društveno odgovornim programima i projektima.

Uloga EFDN-a jest biti podrška svim klubovima u organizaciji i provedbi društveno odgovornih programa, kao i poticanje na zajedničko korištenje energije nogometa za pozitivne promjene u društvu, naravno, u suradnji s ostalim europskim klubovima.

Svi članovi EFDN organizacije imaju istu viziju uz koju vjeruju da nogomet ima moć promijeniti živote mnogih. Ima moć poboljšati zdravstveno stanje i poticati društveno uključivanje, kao i sposobnost boriti se protiv aktualnih problema poput rasizma, zapošljavanja mladih i pohađanja nastavnog procesa.

Projekti bazirani na nogometu i nogometnim vještinama mogu pomoći u stvaranju pozitivnih društvenih primjera i kreiranju jedinstvene platforme koja će ujediniti ljude unutar njihovih lokalnih zajednica, ali i ujediniti ih kao dio velike europske obitelji.

Mreža ima više od 50 članova iz Europe koji imaju benefite i od strane strateških partnera EFDN-a, kao što su FARE (Football Against Racism in Europe), CAFE (Centre for Access to Football in Europe), ECA (European Club Association), UEFA Children Foundation i još nekoliko organizacija.

Neki od članova su Ajax, Bayer Leverkusen, Celtic, Everton, Schalke, Shakhtar, Sarajevo, Legia Varšava, Benfica, Tottenham, Wolfsburg, Werder, kao i zaklade klubova Chelsea, Barcelona, PSG.

Modri je klub već ranije sudjelovalo na konferencijama i predavanjima ECA-e na temu održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja, dok je prije par tjedana klub sudjelovao u Rusiji i Ukrajini i na radionicama CAFE-a, na temu uključenja navijača i osoba s invaliditetom u nogomet.

Cilj učlanjenja kluba u EFDN mrežu je, u suradnji s ostalim članovima, razmjena znanja te iskustva kako bi svi skupa poboljšali kvalitetu i učinkovitost lokalnog i nacionalnog nogometa za razvoj inicijativa i programa. Ovi ciljevi postižu se programima razmjene djelatnika, volontera i ostalih sudionika, međunarodnim konferencijama i radionicama, kroz online edukativnu platformu EFDN-a i europskim društvenim programima za klubove članove.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
11:47 26.02.2018.

Interesantno, niti jedne rijeci o Mamicu, a to je iskljucivo njegova zasluga.Bravo Maminjo!

FT
feel_the_coruption
14:24 26.02.2018.

Sada će mamić moći podijeliti sa kolegama kako je iz dinama ukrao 200-300 milja kuna i kako sa tim novcem kupuje i potplaćuje sve, od sudaca, političara do zaboravljenih likova kao Čičak... mamić kriminalac kojemu vojska zaposlenih PR jadnika brani obraz na portalima ha ha ha koja močvara

Avatar milidobrović
milidobrović
11:43 26.02.2018.

idu slon i miš preko mosta. Kaže miš; "ala ljuljamo most"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije