Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMIRSKO RUGLO

Dinamo će zbog nemara Grada postati beskućnik

'gradska...Zagreb...06.10.2009.    Trg  Bana Jelacica, Svjetski dan pjesaka i akcija Volim hodanje, gradonacelnik Milan Bandic,  Photo: Goran Stanzl/VLM'
'Goran Stanzl/VLM'
30.03.2010.
u 18:50

Hrvatska nogometna reprezentacija mora otići iz Maksimira, s nacionalnog stadiona, koji je u posljednjih 10 godina postao ruglo.

Ali, bio je u funkciji. Danas više nije, ne samo da komadi betona padaju kao kiša meteora i prijete svakome tko se usudi doći pod tribinu, sad je i travnjak uništen i bez ozbiljnih zahvata neće u dogledno vrijeme biti ništa bolji.

Iz tog svog doma mora i Dinamo, klub koji bi trebao slaviti 100 godina, 50 godina ili kako god tko tumačio povijest, postat će beskućnik. Mora otići sa stadiona u koji je dosad na rekonstrukciju potrošeno 500 milijuna kuna!

A što imamo? Sjevernu tribinu pod kojom trune 25.000 četvornih metara prostora jer ga Grad ne iznajmljuje, tribinu koja nema krova i s koje zbog prodiranja vlage padaju pločice. I dok je Grad zato što ne iznajmljuje taj prostor u proteklih sedam godina izgubio oko 30 milijuna kuna, novac odlazi i zato što Grad za održavanje tog rugla troši 19 milijuna kuna godišnje. U sedam godina to je više od 100 milijuna kuna bačenih u krpanje rupa. Bačen je novac i za projektiranje Maksimira zbog propale kandidature za Euro 2012. Tako je samo za projektiranje krova zapadne tribine i podzemne garaže ispod stadiona te dodatne radove na sjevernoj tribini Grad platio 15,9 milijuna kuna.

Projektiranje "male Kajzerice", stadiona za 18.000 ljudi, koštalo je 15,5 milijuna kuna. Ima u gradu i drugih "sportskih" projekata za koje je bačen novac. Tako je obnova Doma sportova stajala 15 milijuna kuna, a od toga ništa. Novca očito ima, samo ga se uzalud troši.

Ključne riječi

Komentara 10

CR
crocro
19:11 30.03.2010.

Svi oni koji su posljednjih godina donosili odluke o ulaganju u ionako oronuli i bezperspektivan stadion, a da se nije u to vrijeme pristupilo izgradnji novog stadiona u Maksimiru, ili cjelovitoj i temeljitoj obnovi stadiona, trebaju kazneno odgovarati. U to vrijeme stadion je bio u lošem stanju, ubijeni su silni milijuni, a sada je u gorem stanju nego je bio, umjesto da je barem sada u relativno dobvrom stanju. A gdje su ubijeni milijuni koji su trebali uljepšati i modernizirati stadion. Koji će poštenjak javnosti podastrijeti prihvatljivo obrazloženje gdje je svaka pojedina kuna završila jer je stadion upropašten a ne uređen. Travnjak gotov. Pa ja sam odmah znao da bi samo idioti na takav stadion koji za kratko vrijeme neće smjeti primati športske klubove, polažu novi skupocjeni travnjak. Koji je usput više nalikovao na moju livadi nego li na suvremeni trav njak. Novac se već tada nije smio trošiti uzaludno u ono što neće dugo potrajati, i da su ga do sada skupljali, sada su mogli izgraditi potpuno moderan i svjetski suvremen i funkcionalan stadion, uz malo dodanog novca. Nažalost to nikome nije odgovaralo, pa sada neka se snalaze kako znaju. A Dinamo očito na više godina ostaje bez Maksimira a sve to na zaprepaštenje građana Zagreba, koji su samo pasivno mogli promatrati ovu dramu.

OB
-obrisani-
19:35 30.03.2010.

Bandic potrosio lovu za predsjednicku kampanju ...

SB
sbb
19:05 30.03.2010.

Sramota. Nista drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije