Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO POVJEROVATI

Dinamo će se opet sramotiti u Europi, a morali bismo se sramiti i svi mi

Dinamo - Slaven
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
12.08.2020.
u 10:00

U sportskom dijelu Dinamo je uspješan, dovodio je u Maksimir brojne velike klubove, vrhunske momčadi i svi su vidjeli na što je nalik taj stadion. Može se sad opet pričati da su braća Mamić optužena za izvlačenje novca iz kluba i da se tim novcem moglo sagraditi ili preurediti stadion.

Nije nimalo neočekivana odluka vodstva Dinama da za novu sezonu ne prodaje godišnje ulaznice. Prošle sezone te su ulaznice bile hit, tko god ih je kupio profitirao je s obzirom na brojne sjajne utakmice, kako u kvalifikacijama za Ligu prvaka, tako i u skupini, ali i u Hrvatskoj ligi u kojoj su mogli gledati sve utakmice pa i brojne derbije. No, koronavirus i odluka da se u novu sezonu ide bez gledatelja zbog te boleštine natjerala je Dinamo da u novoj sezoni takvih ulaznica neće biti jer se jednostavno ne zna kada će se publika vratiti na tribine.

Dolazile top-momčadi, ali...

No, postoji i drugi razlog, a to je stanje maksimirskog stadiona. Ionako derutan, oronuo sad je još dobio nove udarce u svoju nejaku i polutrulu strukturu potresom koji je pogodio Zagreb. Tako je i u završnici prošle sezone, kada je bio dopušten ograničeni broj gledatelja, istočna tribina bila zatvorena jer su uočeni novi problemi. Pa su oni s godišnjim ulaznicama za tu tribinu bili premješteni na zapadnu, sjevernu i južnu. Čak ni južna tribina nije bila sasvim sigurna jer nije potpuno pregledana.

I s takvim stadionom Dinamo će u Europu. Doznao je da će taj put započeti utakmicom na Malti ili u Rumunjskoj, ali vjerujemo da je Dinamo sposoban preskočiti bilo Florianu bilo Cluj, da ni ti klubovi nemaju nekakva čudesa od stadiona. Dinamo je kvalitetan i očekujemo da će i nakon drugog pretkola igrati u Europi, vjerujemo i da može do skupine Lige prvaka ili Europske lige, a onda će doći i utakmice u Maksimiru. Na tom starom, pohabanom stadionu koji je opasan za ljude. I opet ćemo se sramotiti pred kolegama novinarima kad dođu na taj stadion.

To što nema gledatelja nudi još gori pogled na ružne tribine. Navijači ih bar zaklone, od njih i transparenata ne vidi se tako dobro o kakvom se ruglu radi. Dinamo se srami svog doma već godinama, a morali bismo ga se sramiti i svi mi. U sportskom dijelu Dinamo je uspješan, dovodio je u Maksimir brojne velike klubove, vrhunske momčadi i svi su vidjeli na što sliči taj stadion. Može se sad opet pričati da su braća Mamić optužena za izvlačenje novca iz kluba i da se tim novcem moglo sagraditi ili preurediti stadion. No, Dinamo je želio sam sagraditi stadion, imao je ideje na Kajzerici i na drugim lokacijama, ali Grad mu nije dao zemljište jer ne zna što će s Maksimirom, kojeg većim dijelom održava klub, a manjim Grad. I zbog svega toga imamo status quo. Imali smo ga nakon što je reprezentacija bila brončana 1998., imamo ga i nakon svjetskog srebra u Rusiji, imamo ga i nakon povijesnog “prezimljavanja” Dinama u Europi. Država je za sport tako malo dala, za nogomet pogotovo, a tako puno od sporta dobila. Nije napravljen ni jedan pošteni stadion već jako dugo, zadnji je “Aldo Drosina” u Puli, dok je Rujevica, kao i sada Pampas u Osijeku koji se gradi, uglavnom djelo privatnog kapitala.

Dinamo će biti podstanar

U Zagrebu, milijunskom gradu, glavnom gradu, nema ni jednog pristojnog stadiona i kad jednog dana, a to će se dogoditi ubrzo, Maksimir ne dobije licenciju, Dinamo će utakmice igrati u drugim gradovima, što će biti nova sramota. Upitno je samo je li veća sramota igrati na ovakvom Maksimiru ili biti podstanar u Rijeci, Osijeku ili na slovenskim stadionima.

Ključne riječi

Komentara 56

ZA
zagi101
10:21 12.08.2020.

pitanje za gradsku upravu a ne za dinamo, ne daju zemljište jer bi maksimir ostao prazan a nema se love ni za rušenje

PO
Pobijedilismo45"
11:15 12.08.2020.

Napravite privatizaciju Dinama ili neka Mamić gradi stadion.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
10:57 12.08.2020.

Montirali ste "tati" sudski proces, osudili ga na visegodisnju robiju usprkos tome sto ga niti jedan od 90-ak svjedoka tuziteljstva nije teretio!, i sad jos kukate sto vam stadion nije napravio! Kad lopovi kradu onda iza sebe ostavljaju stecajeve, nezaposlene radnike i dugove... a vama je "tata" ostavio jedan od financijski najsredjenijih klubova u jugoistocnoj Europi, uspjesan klub koji svake godine igra u europskim natjecanjima i time donosi milijune kuna i ostalim klubovima HNL-a, klub koji je okosnica druge reprezentacije svijeta... Neka vam "Dinamo to smo mi" pravi stadion, i ostali dzabahljebojedovici koji se na sve nacine pokusavaju ugurati u klub i "spasiti" ga od "bjegunca od slavnog hrvatskog pravosudja"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije