Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Etihad

Dinamova junačka predstava, Sterling i Foden spriječili senzaciju

Dinamova junačka predstava, Sterling i Foden spriječili senzaciju
Foto: Reuters/Pixsell
01.10.2019. u 23:02

U 2. kolu Lige prvaka nogometaši Dinama izgubili su protiv Manchester Cityja s 0:1. Plavi su na Etihadu odigrali junački. U 66. minuti zabio je Sterling, a u petoj minuti sudačke nadoknade pobjedu je potvrdio Foden.

Dinamov vratar Livaković imao je nekoliko sjajnih obrana i najzaslužniji je da plavi nisu primili još neki pogodak.

Manchester City - Dinamo
1/18

Dugo su se branili koliko su mogli, City im je jednostavno svojom kvalitetnom, agresijom i brzinom nije dao igrati. I 65 minuta su odolijevali, ali bilo je iluzorno očekivati da će tako izdržati do kraja. No, svaka čast za borbenost, želju i trud, teško je bilo očekivati više.

Strašan pritisak

Dinamov trener na Etihad je izveo potpuno isti sastav s kojim je krenuo u napad na Atalantu, tu dobitnu kombinaciju Bjelica nije želio dirati, no bilo je zanimljivo vidjeti je li što promijenio u načinu igre iako su ‘figure’ ostale iste.

Guardiola je imao problema, osim dva inače standardna stopera Laportea i Stonesa, dan prije utakmice ostao je i bez Kevina de Bruynea, dok je Sterlinga ostavio na klupi, a odlučio je promijeniti i desnog beka Walkera kojeg su neki naši stručnjaci, uz sadašnje stopere Otamendija i Fernandinha, ocijenili kao moguće najslabije karike ovog moćnog Cityja.

No, nakon što smo vidjeli prvo poluvrijeme, nismo mogli vidjeti da postoji nekakva slaba karika kod Cityja. Domaćini su opako pritisnuli Zagrepčane koji nisu uspijevali izaći. Kad bi nakratko i došli do lopte, brzo bi ju izgubili, igrači Cityja stajali su blizu Bjeličinih igrača i jednostavno Dinamo nije imao nikakvih rješenja.

No, imao je Dominika Livakovića imao je puno sreće, imao je i srce jer borio se koliko je mogao, ali kvaliteta je bila debelo na strani domaćina. Livaković je skinuo ‘zicera’ Agueru u 13. minuti kada se ovaj našao sam pred njim, pogađali su igrači Manchestera prečku, lopte su fijukale pored i preko vratiju i činilo se da Bjeličina momčad već u prvom dijelu dobiti ‘porciju’ u Manchesteru. To je poluvrijeme izgledao kao drugih 45 minuta Dinama protiv Lokomotive kad je mogao zabiti deset golova.

>> Pogledajte ozračje na tribinama stadiona Etihad

I bez obzira na tu dominaciju Cityja, Zagrepčani su sačuvali svoju mrežu netaknutom i na odmoru je Bjelica mogao smiriti svoje igrače, dati im neku ideju kako se bolje oduprijeti nasrtajima razigrane Guardioline momčadi.

No, slika se na Etihadu nije promijenila ni u nastavku, odolijevao je Dinamo do 65. minute, a onda kapitulirao, Mahrez je vratio na pet metara, a Sterling koji je ušao u nastavku neobranjivo pogodio za vodstvo Cityja. Pokušao je Bjelica s izmjena nešto promijeniti, ali jednostavno se protiv ovakvog Cityja nije moglo nešto više napraviti. Pokušali su plavi na kraju do gola, krenuli riskantnije prema naprijed, ali su zato primili novi pogodak u sudačkoj nadoknadi za 0:2 poraz

Šahtar slavio na San Siru

Plavi će nastaviti svoju borbu za drugu ili treću poziciju, City je očito nedodirljiv.

Za Dinamo nije bila nimalo nevažna utakmica između Atalante i Šahtara. Na San Siru slavila je ukrajinska momčad.  Atalanta nije zabila iz jedanaesterca (Iličić), ali je u 28. minuti ipak povela preko Zapate. Šahtar je izjednačio i 41., strijelac je bio Moraes, a u sudačkoj nadoknadi Solomon je zabio nakon brzog napada i donio Šahtaru važnu pobjedu.

Šahtar se tako bodovno izjednačio s Dinamom, ali važno je da plavi i dalje imaju tri boda više od Atalante i da su joj zabili četiri komada.

Komentara 95

Avatar antimaterija
antimaterija
21:02 01.10.2019.

Predlažem referendum za ukidanje pristojbe HRT, plaćamo maglu i program koji uopće ne gledamo a na programu nema osnovnih stvari koje ljudi žele pratiti!

Avatar antimaterija
antimaterija
20:53 01.10.2019.

Sramotno je da na HRT koji plaćamo najviše u EU nisu u stanju osigurati prijenos utakmice!

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
19:55 01.10.2019.

Sretno, dajte im barem dva gola, ostalo u Zagrebu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije