Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA PUTU PREMA DOLJE

Diego Maradona bio je bog nogometa, no sada je dotaknuo dno...

Maradona
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
16.09.2018.
u 23:40

Preuzeo je kormilo Doradosa iz Culiacána, meksičkog drugoligaša koji se bori za opstanak. Još jedan angažman koji odudara od glamura Maradone kao igrača.

Diego Maradona vratio se na trenersku klupu. Odbio je, kako je kazao, ponude za vođenje Venezuele i Bolivije koje su mu uputili predsjednici tih država Nicolás Maduro i Evo Morales.

– Doći će trenutak i za to. Jednom od njih reći ću da jer su vrlo uporni – rekao je.

Umjesto reprezentacije, preuzeo je kormilo Doradosa iz Culiacána, meksičkog drugoligaša koji se bori za opstanak. Još jedan angažman koji odudara od glamura Maradone kao igrača.

Njegov dolazak u saveznu državu Sinalou kuriozitet je na mnogo načina. Sinaloa je jedna od kritičnih meksičkih regija što se tiče droge. Kartel iz Sinaloe, čiji je (trenutačno zatvoreni) šef El Chapo Guzmán čuven gotovo kao Maradona, bije krvavi rat za teritorij protiv kartela Jalisco Nueva Generación, koji trenutačno drži čelno mjesto na ljestvici najopasnijih u Meksiku.

Je li droga motiv?

Između siječnja i srpnja u Sinaloi je zabilježeno 976 ubojstava, no nije poznato koliko ih je imalo veze s organiziranim kriminalom. Zatim, u Sinaloi, bližoj Sjedinjenim Državama nego Ciudad de Mexicu, bejzbol je popularniji od nogometa. Bejzbolski klub Tomateros iz Culiacána ima dvostruko veći posjet domaćim utakmicama nego Dorados, koji je tek napunio 15 godina od osnutka. No Maradona bi mogao bar privremeno promijeniti odnos snaga. Njegovoj prvoj tiskovnoj konferenciji u luksuznom hotelu u Culiacánu prisustvovalo je 200 novinara – deset puta više nego što prati utakmice kluba u kojemu su igrali Pep Guardiola, Sebastián Abreu i Cuauhtémoc Blanco.

Može li uopće raditi

Igrači, fascinirani Maradonom, kolektivno su ga tražili autogram po završetku prvog treninga, no ključno je pitanje je koliko njihov novi šef vrijedi kao trener nakon što je toliko puta doživio fijasko. Dok je kao igrač odrađivao jednu od suspenzija zbog dopinga, 1994. je s malo uspjeha vodio argentinskog prvoligaša Mandiyú de Corrientes, zabilježivši jednu pobjedu u 12 utakmica. Iduće godine našao se za kormilom Racing Cluba, člana velike petorke, no zadržao se samo 13 kola, u kojima je postigao dvije pobjede.

Poslije igračke reaktivacije i umirovljenja krajem 1997., udaljio se od nogometa, udebljao i razbolio. Kap izbornik Argentine započeo je svoju eru s tri uzastopne pobjede, ali je onda potučen s 1:6 na razrijeđenom zraku Bolivije.

Maradona je odstupio nedugo poslije Mundijala i godinu dana čekao novi posao. U jesen 2011. sklopio je dvogodišnji ugovor vrijedan 34,5 milijuna dolara s prvoligašem Al Waslom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ga je nova uprava otpustila Pet godina kasnije, Maradona se opet odvažio na trenerski posao. No, pitanje je može li uopće raditi? 

>> Pogledajte kako je Luka Modrić rasplakao dječaka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije