Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stolni tenis

Deseta igračica svijeta na putu da prekine niz Dr. Časla od 52 pobjede

Ching Cheng
YouTube screenshot
13.10.2017.
u 18:40

Može se očekivati da će Cheng osvojiti dva boda, a Dr. Časl računa na sve ostale pobjede pa bi u konačnici moralo biti 3:2 za zagrebački sastav.

Stolnotenisačice Dr. Časla u mađarskom Szekszárdu igraju svoju drugu utakmicu u skupini Lige prvakinja. Nakon pobjede nad francuskim Quelleom (3:1) Zagrepčanke će pokušati doći do nove pobjede koja bi ujedno značila odmah plasman u četvrtfinale.

– Mađarice u svojim redovima imaju najbolje rangiranu igračicu Lige prvakinja na svjetskoj rang-listi. Ching Cheng iz Tajvana trenutačno je deseta igračica svijeta. Za očekivati je da će osvojiti dva boda za svoj sastav, ali mi računamo na sve ostale pobjede pa bi u konačnici moralo biti 3:2 za nas – istaknuo je dr. Martin-Tino Časl, predsjednik kluba.

Uz Cheng za mađarski klub igraju još Ruskinja Polina Mihajlova, Litvanka Ruta Paskauskiene, Britanka Denise Payer te Mađarice Leila Imre i Dora Madarasz.

– Ovoga puta na našoj će klupi sjediti Yuan Tian, hrvatska izbornica koja nije sjedila na klupi protiv Francuskinja jer je njihova igračica. Kako su u ovom kolu slobodne Francuskinje, ona je bez problema mogla ići s nama u Mađarsku – istaknuo je dr. Časl.

Zagrepčanke će nastupiti u najjačem sastavu s tri Kineskinje – Doo, Fu i Li. Tko zna, možda će se najboljem sastavu uskoro priključiti i Sun Yiayi, juniorka koja je osvojila zadnja dva turnira, jedan u Varaždinu, drugi u Otočcu. Ima samo 17 godina i uskoro bi trebala dobiti hrvatsko državljanstvo.

– Mala je sjajna, jako draga cura i igračica iznad očekivanja. Možda smo našli curu koja će biti europska prvakinja. Ona bi nas trebala voditi najmanje 15 godina – istaknuo je Martin-Tino Časl.

Hrvatske prvakinje za sada imaju niz od 52 uzastopne pobjede

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije