Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Deset bodova Daniela Mihelića

Jedrenje
Goran Kovačić
19.12.2009.
u 16:44

Među 40-ak kormilara u klasi Laser jedrio je i Daniel Mihelić, jedini hrvatski jedriličar koji je ove godine nastupio na Sail Melbourne. Nakon devet jedrenja Daniel je zauzeo 11. mjesto i time osvojio deset bodova za Svjetski kup.

S regatom Sail Melbourne u Australiji počeo je novi Svjetski kup olimpijskih klasa. Kao i ove godine za Svjetski kup boduje se sedam regata...

To su redom:

14.-19.12.2009. - Sail Melbourne, Australija

24.-30.01.2010. - Miami Rolex OCR, SAD

27.03.-02.04. - Trofeo Princesa Sophia, Palma de Mallorca, Španjolska

23.-30.04. - Semaine Olympique Francaise, Hyeres, Francuska

26.-30.05. - Delta Lloyd Regatta, Medemblik, Nizozemska

19.-27.06. - Kieler Woche, Kiel, Njemačka

09.-14.08 - Skandia Sail for gold, Weymouth, Velika Britanija

Drugo izdanje Svjetskog kupa donijelo je novosti u sustavu bodovanja. Od sedam regata svaki će jedriličar/posada moći odbaciti svoja dva najlošija rezultata, s tim da se mora odbaciti jedna od europskih regata, odnosno ne mogu se odbaciti obje regate van Europe. Na taj način Svjetski jedriličarski savez želi motivirati jedriličare da jedre i u Australiji i SAD-u.

Očekivano s novim propisima i globalnom financijskom situacijom regata u Melbourneu nije imala veliki odaziv sudionika, jača flota okupila se samo u Laseru. Među 40-ak kormilara u klasi Laser jedrio je i Daniel Mihelić, jedini hrvatski jedriličar koji je ove godine nastupio na Sail Melbourne. Nakon devet jedrenja Daniel je zauzeo 11. mjesto i time osvojio deset bodova za Svjetski kup. Bodove za SK u svakoj klasi osvaja samo prvih 20.

Pobjeda je u Laseru na Sail Melbourne pripala Kanađaninu Michaelu Leighu, u Laser Radialu je slavila Nizozemka Merit Bouwmeester, u muškom 470 Australci Belcher/Page, u ženskom 470 Novozelanđanke Aleh/Powrie, u Finnu Australac James Paterson, u 49er-u Australci Outteridge/Jensen, te na dasci Kolumbijac Nicolas Lozano i Australka Jessica Crisp.

Prema najavama regata u Miamiju bit će značajno jača od Melbournea, no Svjetski kup će svoj puni zamah doživjeti na proljeće u Europi, gdje na regatama nastupa redovito preko 1000 najboljih svjetskih jedriličara i jedriličarki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije