Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK FRANCUSKE

Deschamps: Bila je jedna velika promjena u odnosu na zadnji put

Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija
Sanjin Strukic/PIXSELL
15.10.2020.
u 08:15

Zadovoljan sam kako su igrali, koristili su širinu teren. Bilo je dosta prilika. Igrali smo napadački, bilo je bolje nego protiv Portugala koji nam nije dozvoliio da igramo napadački

Aktualni svjetski prvaci Francuzi produžili su niz bez poraza na 12 utakmica nakon što su u dvoboju 4. kola Lige nacija u Zagrebu slavili protiv Hrvatske sa 2-1.

Posljednji poraz "Tricolori" su upisali u lipnju 2019. od Turske u Istanbulu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Nakon Istanbula, upisali su 10 pobjeda i dva remija, protiv Turske, te u nedjelju protiv Portugala. Hrvatska je bila blizu, ali niti ovoga puta nije uspjela poraziti "Tricolore".

- Nema lakih utakmica, Hrvatska ima kvalitetu i ponosan sam kako su moji igrači reagirali. Možda smo trebali u prvom poluvremenu zabiti još koji pogodak. Hrvatska je kasnije dobro reagirala, ali smo na koncu pobijedili - kazao je francuski izbornik koji je u četvrtak slavi 52. rođendan.

Sa smiješkom je primio tvrdnju kako su Francuzi postali crna mačka za Hrvatsku.

- Nadam se da ćemo i tako nastavit. Ova pobjeda nam je otvorila priliku da idemo u Lisabon po pobjedu za prvo mjesto - zaključio je.

Složio se kako je Hrvatska ovoga puta bila najbliže pozitivnim rezultatu, premda nisu bili isti sastavi kao u finalu SP-a ili u rujanskom susretu u Ligi nacija.

- Da, zabili smo drugi gol tek u završnici. Možda smo mogli lakše ostvariti pobjedu. Hrvatska s Modrićem ima tehničke kapacitete, ali smo uspjeli ostvariti pobjedu.

Osvrnuo se i na tribine na kojima je bilo 7.000 gledatelja.

- U odnosu na posljednje utakmice, promjena je bila što me igrači nisu čuli dok sam im davao savjete. Ambijent je bio dobar - dodao je.

Francuski strateg je bio zadovoljan igrom svojih napadača.

 - Zadovoljan sam kako su igrali, koristili su širinu teren. Bilo je dosta prilika. Igrali smo napadački, bilo je bolje nego protiv Portugala koji nam nije dozvoliio da igramo napadački - zaključio je.

Komentara 11

Avatar @proma-trač
@proma-trač
08:32 15.10.2020.

Modrić je bio izvanredan, svjetski nogometni virtuoz. Loptu se nepotrebno više puta vraćali golmanu. Falilo je više individualnosti i hrabrosti za prodor naprijed. Brekalo je par puta pokušao, nije uspio, ali dobro je što je pokušavao.

DU
Deleted user
08:52 15.10.2020.

Hrvatska sa Modrićem i bez su dvije različite reprezentacije. Francuzi su iznimna ekipa koja brutalno kažnjava svaku grešku protivnika. Kada budemo imali istu snagu i moć koncentracije kod svih pojedinaca u ekipi onda se možda možemo nadigravati sa takvim reprezentacijama. Do tada treba pustiti izbornika da dalje radi svoj posao. Nadajno se da će Modrić još dugo godina biti predvodnik naše reprezentacije, makar sjedio na klupi.

IM
Inmerps mod aZ
08:22 15.10.2020.

Bolji sudac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije