Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKIH 4:0

Derbi začelja: Prva pobjeda Lokomotive nakon niza od šest poraza, pao Varaždin

Lokomotiva i Varaždin sastali se u 30. kolu HT Prve lige
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
21.04.2021.
u 18:15

Golove za prvu pobjedu Lokomotive nakon šest uzastopnih poraza zabili su Mate Maleš (3), Kyriakos Papadopoulos (32) i Roko Šimić (84-11m, 86), sin bivšeg "Vatrenog" Daria Šimića

U derbiju začelja Prve HNL Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedila Varaždin sa 4:0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Golove za prvu pobjedu Lokomotive nakon šest uzastopnih poraza zabili su Mate Maleš (3), Kyriakos Papadopuolos (32) i Roko Šimić (84-11m, 86), sin bivšeg "Vatrenog" Daria Šimića.

Lokomotiva je povela već u 3. minuti utakmice, a u petercu je zabio Mate Maleš nakon ubačaja iz kornera. Zanimljivo, bio je to prvi gol Lokosa nakon 515 minuta posta.

Posljednji pogodak Lokomotiva je zabila 10. ožujka u porazu 1:3 od Istre 1961 kada je u 28. minuti zabio je Ifran Hadžić, a potom pet utakmica (Istra, Osijek, Hajduk, Dinamo, Rijeka) nije pronašla put do mreže. Crnu seriju prekinuo je Maleš.

21.04.2021., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - NK Varazdin. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Domaćin je povećao prednost u 32. minuti. Pivarić je ubacio, a Papadopuolos glavom zabio za 2:0. U samoj završnici prvog dijela Varaždin je bio korak do smanjenja rezultata, no Postonjski je iz slobodnog udarca pogodio okvir gola. 

U 52. minuti vidjeli smo prilike na obje strane. Prvo je Hadžić pogodio gredu, a odmah potom krilni igrač Varaždina Demir Peco je odlično pucao, no Krunoslav Hendija je obranio.

U posljednjih pola sata Varaždin je imao nekoliko izglednih prilika, no nije uspio smanjiti rezultat već je primio još dva gola, a oba je zabio Roko Šimić. Za 3:0 iz jedanaesterca u 84. minuti, a konačnih 4:0 dvije minute kasnije lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Lokomotiva je ostala na začelju, no primakla se Istri 1961 na samo bod zaostatka, međutim, momčad iz Pule danas još očekuje ogled protiv Rijeke. Kasnije se još sastaju Osijek i Dinamo.

U utorak su odigrane prve dvije utakmice ovoga kola, a obje su završile rezultatom 1:1. U Koprivnici su igrali Slaven Belupo i Hajduk, a na Šubićevcu Šibenik i Gorica.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 67 bodova, dva manje od Osijeka, dok je Gorica treća sa 50 bodova. Rijeka ima 48, a Hajduk 44 boda.

Slaven Belupo je šesti sa 31 bodom, dok je Šibenik na sedmom mjestu sa 29 bodova.

Posljednje tri pozicije drže Varaždin (25), Istra 1961 (24) i Lokomotiva (23).

21.04.2021., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - NK Varazdin. Trener Lokomotive Samir Toplak Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
18:31 21.04.2021.

Toplak torpedirao svoje Varaždince i potvrdio klasu trenera za opstanak. Možda ipak ima nade za Lokose. Možda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije