Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA Na Santiagu Bernabeuu sudar eurotitana

Del Piero je uvijek znao srediti Real!

05.11.2008.
u 10:44

Cristiano Ronaldo će, po svemu sudeći, biti najbolji igrač svijeta u 2008. godini, tako barem sada izgleda. No, ovo je jesen u kojoj uživamo u nogometu Alessandra Del Piera. Kapetan Juventusa, koji će 9. studenoga napuniti 34 godine, igra kao u najboljim danima. U trinaest ovosezonskih utakmica postigao je pet pogodaka, predivno je zabio protekle subote iz slobodnjaka Romi.

Nakon Platinija, iskosa s desne strane nitko nije tako dobro izvodio slobodne udarce. U 15 trofeja, 7 naslova prvaka Italije, kupova, superkupova, zapravo Alex, kako mu tepaju, jedno je od zaštitnih lica Lige prvaka. Dvaput je bio najbolji strijelac lige bogataša, a za Juve je u 15 godina odigrao 55 utakmica i postigao 247 golova.

Povratak Van Nistelrooija
- Del Piero je oduvijek bio zaštitni znak naše momčadi, a posebno se veselim njegovoj formi. Cijela se momčad na njega može osloniti, nekim je igračima doista poput nogometnog tate - rekao je trener Claudio Ranieri prije nekoliko dana za prestižnu Gazzettu dello sport.

Nakon što je prije dva tjedna potopio najveći svjetski klub, danas će taj veteran ponovo biti prijetnja madridskom Realu. U sezoni 2002./2003. Del Piero je igrao fantastično u polufinalu kada je Juve slavio 3:1 nakon poraza u Madridu od 2:1. Još je jednom Juve bio bolji, u osmini finala u sezoni 2004./2005. U momčad Bernda Schustera vraća se opasni Nizozemac Ruud Van Nistelrooij i nema dvojbe da ćemo večeras gledati nogometnu poslasticu.

Prošlosezonski pobjednik Kupa Uefe Zenit iz St. Peterburga ima samo jedan bod.

Križanac za spas
I dvoboj protiv Bate Borisova je posljednja prilika da u jakoj skupini s Realom i Juventusom uhvati kakav takav priključak. Za našeg Ivicu Križanca bit će to teška zadaća, ali nije to nemoguća misija. Od ostalih sudara, uzbudljivo će biti u Firenci, gdje za Bayern neće igrati Luca Toni koji se u tomu gradu proslavio:

- Žao mi je što neću igrati, ali nisam spreman, dvoboj ću gledati kod kuće.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije