Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO SAM SAMO JA'

Dejan Lovren objasnio zašto je vikao na suigrače: 'I vi biste bili takvi...'

Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija
Sanjin Strukic/PIXSELL
15.06.2021.
u 11:20

– Bilo pa prošlo, idemo dalje.

Hrvatska nogometna reprezentacija u drugom bi susretu Europskog prvenstva protiv Češke (petak, 18. lipanj, 18 sati) trebala biti jača za Dejana Lovrena.

Oporavio se i spreman je, no o izborniku Zlatku Daliću ovisi hoće li zaigrati. Srce i temperament nisu upitni, nije ni fizički aspekt. Vidjelo se to na treningu, gdje je čak i vikao na suigrače. Objasnio je o čemu se radilo...

– Odlično se osjećam, bolje nego prije dva tjedna, vraćam se u svoj ritam i lijepo je biti u punom pogonu. Spreman sam. Vidjet ćemo što će biti u petak, odlučit će izbornik – kazao je Lovren pa se osvrnuo na "sporni" trening:

– Da izgubite 7:0, bili biste i vi takvi... Ne volim gubiti, nismo dobro ušli i nakon toga smo se malo probudili, ali svejedno smo izgubili i taj kup, kako kaže Čarli (Ćorluka, op. a.). Nema opuštanja ni u kojem trenutku, zanio sam se i malo digao ton. Ali, to sam samo ja, bilo pa prošlo, idemo dalje.

S tribina je gledao poraz protiv Engleske i nije mu bilo lako.

– Meni nije uopće pozitivno pričati o tome kad se izgubi. Mogli smo i trebali više, htjeli smo tri boda, nije išlo, nismo odradili kako treba. U nekim dijelovima igre smo dobro stajali, ali sve do gola. Tako da smatram da nismo bili na razini, ali možemo uzeti u obzir i to da je bilo i vruće, možda se neke stvari nisu poklopile kako treba. To nije bila Hrvatska koju mi znamo, možemo puno bolje odigrati. Popravit ćemo tu sliku u sljedećoj utakmici.

Pohvalio je atmosferu i još jednom ponovio da ne želi o negativnostima. Kao, primjerice, o onima nastalima nakon izjave o mlađim suigračima prije nekoliko mjeseci.

– Rekao sam što sam rekao, ne da mi se otvarati tu istu temu. Izvuklo se nešto iz konteksta, što nije kako sam rekao pa se napravila velika stvar od toga. Nitko nema ništa protiv mlađih, to je stvar oko treninga, kad treba dati sto posto i ginuti za hrvatski dres.

Osvrnuo se na kraju i na sljedeće protivnike, prvo Češku, a zatim Škotsku.

– Česi nisu loši, bila je tvrda utakmica na početku, vidjeli smo dva fantastična gola. Imaju dosta defenzivnu igru i kompaktni su, neće nam biti lako. Bit će svega i svačega, ali ako budemo pravi, ne bi trebalo biti problema. Kažem, bit će neugodno jer oni su u prednosti zbog prve pobjede i samopouzdanja koje su dobili. Sigurno će ih to nositi, moramo biti oprezni i čvrsto stajati. Jaki su u prekidima i to su pokazali. Pogotovo u fazi skoka, imaju iznimno visoke igrače. A sad da ćemo se toliko koncentrirati na prekide, nisam siguran. Mi smo takva momčad koja voli igrati, imamo takve igrače. Ako bude prilika iz prekida, iskoristit ćemo ih. Moramo uzeti ta tri boda kako god znamo – naglasio je Lovren i prokomentirao Škote:

– Škotska se nije predala ni u jednom trenutku. Borbeni su, svaka duga lopta je njihova, imaju srce, hrabrost i bit će teško. Na papiru možda naša skupina izgleda lako, ali to nije tako, čeka nas jedna velika utakmica. Još igramo na njihovu terenu i pred njihovom publikom. Trebamo se paziti.

Komentara 3

SP
sportiglazba
12:38 15.06.2021.

Dalic kaze da prihvaca poraz prije utakmice pa se igracima neda trenirati, zasto bi se trudili i mucili. Cekaju da odrade jos te dvije utakmice da se ovaj cirkus zavrsi pa da onda mogu ici na pravi odmor.

DU
Deleted user
13:03 15.06.2021.

Moze on vikat koliko hoce ali Hrvatska je jedna od naj losijih timova na ovom prvenstvu, pa vi pisite sto god hocete. Moze se lako dogoditi i da izgube i od Skotske i od Ceske ali ne vidim ih kao pobjednike u obadvije utakmice. Ovo je ustvari jedna od naj losijih i naj slabijih reprezentacija od postojanja samostalne Hrvatske. Selektor koji je od zadnjih 10 izgubio 8 utakmica jos uvijek je selektor to moze jedino u hrvatskoj bosansko hercegovackoj pripizdrini. takav selektor bi poslije TRI a ne osam izgubljenih utakmica u engleskoj, spanjolskoj, njemackoj islicno dobio nogu isti tren.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije