Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKO KOVAČ:

Dečki su pokazali karakter i uspjeli ostvariti veliku pobjedu!

Niko Kovač
Foto: Drago Sopta/HNS
10.10.2014.
u 23:07

- Idemo sad protiv Azerbajdžana to potvrditi - kazao je izbornik.

Hrvatska je u Bugarskoj ostvarila cilj i pobijedila 1:0 te stigla do vrijedna tri boda tako da se sad može okrenuti Azerbajdžanu, a potom i mjesec dana kasnije Italiji.

- Namučili smo se svih 90 minuta i bilo je vrlo teško, do kraja otvoreno. Međutim, čestitke dečkima, velika je ovo pobjeda - rekao je izbornik Niko Kovač te otkrio ključ pobjede:

- Homogenost, kako smo i najavljivali! Mislim da smo vidjeli dva različita poluvremena, diktirali smo tempo u prvom, a u drugom smo se malo povukli po dogovoru i čekali na kontru. Ipak, malo smo se previše povukli i otežali si, ali dečki su pokazali karakter i uspjeli pobijediti. Čestitam im na tome.

U odnosu na prethodne utakmice koje je s klupe vodio Niko Kovač, vidjeli smo dupliranje po bokovima.

- Rekli smo da moramo duplirati bokove s jedne i druge strane jer kad pomažemo jedni drugima protivniku je teže. Ipak, očekivalo se možda više od bokova, tražili smo prodore, ali teško je zamjeriti ikome jer trebalo je odraditi mnogo posla u defenzivnom dijelu - kaže izbornik, ali i napominje da se u cijeloj toj postavi posebno istaknuo rastrčani Brozović:

- Potvrdio je da je perspektiva, ali on je to činio i prije. Vidi se da je igrač za reprezentaciju i nevjerojatno je koliko trči, bilo ga je po cijelom terenu svih 90 minuta!

Najbolje je nadmoć Hrvatske pokazao izbornik Bugarske Luboslav Penev jer je na poluvremenu promijenio dva igrača.

- Bio je nezadovoljan, a to je dokaz da smo ekipu pripremili savršeno i vrlo dobro odradili posao. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni, ovo je velika pobjeda i protiv Azerbajdžana to idemo potvrditi - istaknuo je Kovač.

Zanimljivo, reprezentativci se vraćaju u Zagreb odmah večeras, a trebali bi sletjeti u tri ujutro.

- Ionako sad ne bismo mogli zaspati zbog adrenalina pa dok se to "spusti" stići ćemo u Zagreb i svi se dobro i kvalitetno odmoriti - pojasnio je izbornik.

>> Očekivali smo ovakvu atmosferu i nije nas omela, odigrali smo muški!

>> Hrvatska ostvarila zacrtani cilj - pobijedila je Bugarsku u Sofiji!

Komentara 57

II
iifever2
23:59 10.10.2014.

Podrska deckima, ali - nema igre, prilika...

JU
juroqueteamo2
23:48 10.10.2014.

Bravo Hrvatska!

DU
Deleted user
23:14 10.10.2014.

Grozna igra naših nogometaša. Ponajviše mi je žao što "tehničari" iz veze ne kreiraju ništa. Imamo 3 boda, ali opet nismo nadigrali protivnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije