Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glory 49: Rotterdam

Debi Samo Petjea i turnir četvorice za budućeg izazivača u lakoj kategoriji

borbe
Foto: Fight Channel
02.12.2017.
u 00:30

Glavni dio programa će početi u ranom terminu, već od 17:00h i donijet će pet mečeva uključujući okršaje u lakoj kategoriji i velteru te turnir četvorice koji će odrediti budućeg izazivača u lakoj kategoriji.

Elitna kickboxing organizacija Glory zaključit će godinu spektakularnom priredbom u nizozemskom Rotterdamu 9. prosinca. Program donosi najjači popis borbi ove godine i sastojat će se od čak tri dijela: Glory 49 Rotterdam, Glory 49 SuperFight Series i Glory REDEMPTION. U jednoj večeri publika u Ahoy areni imat će prilike vidjeti ukupno 14 mečeva, a Fight Channel PPV uživo će prenositi “main card” koji nam donosi debi nastup Samo Petjea u Gloryju i turnir četvorice koji će odrediti budućeg izazivača u lakoj kategoriji!

Ovog će puta redoslijed biti nešto drugačiji nego u dosadašnjim Gloryjevim priredbama pa će Glory 49 započeti “main cardom”nakon kojega će uslijediti SuperFight Series dio programa da bi večer kulminirala REDEMPTION završnicom koju će predvoditi Rico Verhoeven i Jamal Ben Saddik.

Aktualni FFC prvak u lakoj kategoriji Samo Petje u službenom debiju u Gloryju

Glavni dio programa stoga će početi u ranom terminu, već od 17:00h i donijet će pet mečeva uključujući okršaje u lakoj kategoriji i velteru te turnir četvorice koji će odrediti budućeg izazivača u lakoj kategoriji.

Publici u regiji zasigurno će najzanimljiviji biti “co-main” event u kojem će slovenski kickboksač i aktualni Final Fight Championship prvak Samo Petje (32-6-1) odraditi svoj službeni debi pod okriljem Gloryja.

Petje je zasluženo dobio pozivnicu nakon što je učinio ono što nikome nije uspjelo u povijesti FFC-a – oduzeo je pojas tadašnjem FFC prvaku i članu Gloryjevog rostera, Eyevanu Danenbergu i postao prvi dvostruki FFC prvak. Iako Slovenac već ima iskustva u Gloryjevom ringu, s obzirom na to da je nastupio na Gloryju 14 u Zagrebu, ali u uvodnom dijelu programa, tek će mu se ovaj nastup u Rotterdamu brojati kao službeni debi za elitnu promociju.

Petje je u FFC-u odradio 13 mečeva i slavio čak 11 puta, a svoj posljednji meč imao je u listopadu na FFC 30 priredbi kada se odrekao titule prvaka u velteru i vratio u svoju prirodnu kategoriju pritom upisavši još jednu pobjedu.

I u Gloryju će nastupiti u lakoj kategoriji, a pred njim je nimalo lagan zadatak jer će na drugoj strani stajati vrlo iskusni i žilavi borac iz Angole, Christian “Bad News” Baya (59-5-1, 34 KO, Glory 3-0-0), kojem će ovo biti četvrti nastup za Glory i koji ne zna za poraz. Trenutno je drugo rangirani u svojoj diviziji. Debitirao je na Gloryju 35 u Nici slavljem protiv Josha Jaunceyja većinskom odlukom sudaca, da bi iduća dva dvoboja odradio na Gloryju 42 u Parizu na turniru četvorice izazivača. Tada je oba puta slavio podijeljenim odlukama sudaca protiv Anatolyja Moiseeva i Massara Glundera. Baya dolazi iz slavne dvorane “Mike’s Gym” gdje treniraju i borci poput Badra Harija i Murthela Groenharta.

Okršaj velteraša i turnir četvorice u lakoj kategoriji

Izravni prijenos nam donosi i okršaj u velteru u kojem će rukavice ukrstiti Muay Thai stručnjak Omar Moreno (25-7-1, 9 KO, Glory 0-0-0) i Anying “Smiley” Wang (10-3-0, MMA 2-2-0, Glory 0-0-0) koji je poznat kao sudionik The Ultimate Fightera u Kini. Zanimljivo je da je Wang odradio nastup u UFC-u protiv “zločestog dečka” Colbyja Covingtona. I Morenu i Wangu će ovo biti debi u Gloryju.

Turnir četvorice u lakoj kategoriji otvorit će danski “Destroyer” Niclas Larsen (46-9-2, 24 KO, Glory 3-2-0) i 20-godišnji nizozemsko-marokanski “wunderkind” Tyjani Beztati (14-1, 5 KO, Glory 4-0-0), trenutno četvrto rangirani u lakoj kategoriji.

Druga borba turnira četvorice donosi okršaj Bugarina Stoyana “The Snipera” Koprivlenskog (7-1-0, 3 KO, Glory 0-1-0) koji će snage odmjeriti s Brazilcem Maykolom Yurkom (8-5, 6 KO, Glory 1-2-0). Yurk se vraća u Gloryjev ring nakon više od godinu dana izbivanja i odlučio je prijeći  iz perolake u laku kategoriju.

Pereira u obrani titule i okršaj teškaša u SuperFight Series dijelu

SuperFight Series program donosi napeti okršaj za titulu u srednjoj kategoriji. Iako neće biti u izravnom prijenosu, snimku ne propustite pogledati u programu Fight Channela!

Alex ‘Po Atan’ Pereira (26-6-0, 16 KO, Glory 4-3-0), novookrunjeni kralj srednje kategorije po prvi puta će braniti pojas i to odmah nakon što ga je osvojio na nedavnom Gloryju 46 porazivši Simona Marcusa. Mjesto izazivača pripalo je 25-godišnjem Yousriju Belgarouiju (23-3, 11 KO, Glory 4-1-0), koji u ovaj meč ulazi s četiri pobjede u nizu i uvijek pruža atraktivne mečeve. Zanimljivo je da se ovaj dvojac već susreo ranije i to na Glory 40 priredbi gdje je slavio – Belgaroui.

A ljubitelji teške kategorije doći će na svoje u sunaslovnoj borbi koja će pripasti top 10 teškašima, Ismaelu “Mr. Painu” Londtu (39-7-1, 18 KO, Glory 3-1-0) i D’Angelu Marshallu (16-2-0, 9 KO, Glory 2-1-0). Marshall, trenutno šesto rangirani teškaš, svoj je posljednji nastup odradio na Gloryju 41 na kojem je izašao kao pobjednik turnira četvorice i odnio bonus za nokaut večeri koji je servirao Mohamedu Abdallahu. Peto rangirani Londt se vraća u ring nakon godine dana izbivanja i poraza od Jamala Bena Saddika.

Bivši velter prvak i top Gloryjev borac Nieky “The Natural” Holzken (90-13, 46 KO, Glory 11-2-0) vraća se nakon ozljede stopala zbog koje je morao otkazati nastup na Gloryju 45 i ovog puta će se susresti s 23-godišnjim Alimom “Professorom” Nabiyevim (47-6, 21 KO, Glory 1-0-0) iz Azerbajdžana koji je svoj debi u Gloryju uspješno odradio u listopadu u Lyonu.

U SuperFight Series dijelu večeri vidjet ćemo i Eyevana Danenberga (25-6-0, 13 KO, Glory 2-1-0) koji usporedno nastupa i za FFC gdje je donedavno bio velter prvak. Rukavice će ukrstiti s pobjednikom “Road to Glory UK” turnira, Britancem Jamiem Batesom (24-6, 3 KO, Glory 1-0-0), dok će Britanac Bailey “Bad Boy” Sugden (10-01, 2 KO, Glory 1-0-0) odmjeriti snage s Chenglongom Zhangom (41-5-0, 11 KO, Glory 3-0-0), pobjednikom kvalifikacijskog turnira u perolakoj kategoriji na Glory 46 priredbi u Kini na kojem je ujedno uzeo i “Fighter of the Night” bonus.

Komentara 1

SE
Sejo
11:44 04.12.2017.

Bas me zanima koju lovu dobijaju ovi u Gloriju u poredjenju sa UFCom ili Belatorom.U UFC dobiju po 50 hiljaa dolara za title mec

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije