Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELA SMJENA

Davoru Šukeru u Gospiću leđa okrenuli dojučerašnji saveznici

Foto: Privatni album
1/4
07.07.2021.
u 07:00

Nagađalo se da su 16-orici članova IO tada bila isplaćena 3,2 milijuna kuna.

Predsjednik Skupštine Ličko-senjske županije, ambiciozna HDZ-ova uzdanica i aktivni političar na funkciji izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza, 46-godišnji Marijan Kustić od jučer je službeno i kandidat za predsjednika HNS-a. Prevedeno: jučer je u Gospiću, na sjednici tamošnjeg županijskog nogometnog saveza, službeno i institucionalno počela smjena Davora Šukera.

>>> Era Davora Šukera i početak pada

Ona će se službeno dogoditi 29. srpnja na sjednici izborne Skupštine HNS-a u Zagrebu, osim ako Davor Šuker sam prije toga, suočen s neizbježnim porazom, ne podnese ostavku.

Marijan Kustić bit će jedini kandidat za predsjednika HNS-a budući da dosadašnja Šukerova baza, Zagre- bački nogometni savez, neće imati svoga kandidata. Predsjednik ZNS-a Tomislav Svetina kazao nam je kako uoči sjednice izborne Skupštine HNS-a “nema potrebe za sazivanjem Skupštine ZNS-a”.

Svetina je jučer u Gospiću, zajedno s ostalim članovima Izvršnog odbora HNS-a (na fotografiji s tog skupa nema Damira Miškovića), nazočio Kustićevu lansiranju u orbitu. Podsjećamo, to su mahom isti oni članovi Izvršnog odbora koji su godinama stajali uz Šukera te koje je Šuker nakon SP-a 2018. počastio izdašnim novčanim iznosima, kao nagradu za srebro u Rusiji.

Zagreb: Davor Šuker održao konferenciju za medije nakon skupštine HNS-a 20.12.2018., Zagreb - U hotelu Westin odrzala se skupstina Hrvatskog nogometnog saveza nakon koje je bila konferencija za medije predsjednika saveza Davora Sukera. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nagađalo se da su 16-orici članova IO tada bila isplaćena 3,2 milijuna kuna. Nakon nominacije matičnog saveza Kustiću predstoji dobiti podršku još barem šest županijskih nogometnih saveza kako bi njegova kandidatura za prvog čovjeka HNS-a postala službena.

Pretpostavka je da će Kustić pred županijske saveze koji su godinama podržavali Šukera doći s argumentacijom zašto bi sada toga istoga Šukera trebalo smijeniti, a podrazumijevala bi se i barem poneka natuknica Kustićevih programskih ciljeva. Kustić se nije javljao na naše telefonske pozive.

Ključne riječi

Komentara 8

BI
billynik
07:50 07.07.2021.

Po čemu se taj lik može mjeriti sa Šukerom? Nogomet nam je na putu košarke.

LL
lijepa_li si
09:13 07.07.2021.

vrlo uspješnu nogometnu reprezentaciju treba demontirat. smeta i živcira radni narod. nać još jednog rađu, hitno.

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
15:20 07.07.2021.

Davor Suker se sliko na grobu Ante Pavelica! Pametnom dosta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije