Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U HNS-U

Davor Šuker ima barem 42 od 59 glasova skupštinara

Davor Šuker i Zdravko Mamić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
22.12.2017.
u 07:40

Kao što je već najavio, Damir Mišković i drugi predstavnik NK Rijeke bit će suzdržani, a isti bi listić trebala podignuti i dva predstavnika NK Intera te po jedan predstavnik Druge i Treće HNL.

Danas od 12 sati u hotelu Sheraton u Zagrebu održat će se jedni od najizvjesnijih izbora u svijetu. Izvjesniji nego što su izbori za predsjednika Sjeverne Koreje.

Pobjednik se već zna, jer Davor Šuker jedini je kandidat, kao posljedica kandidacijskog procesa u kojem vam treba čak 43 posto glasova županijskih saveza da biste se uopće kandidirali...

Davor Šuker i Zdravko Mamić
1/4

Dario Šimić nije uspio u svom naumu da postane i službeni kandidat, no barem će imati privilegij da digne listić protiv Davora Šukera kada krene glasanje za novog (starog) predsjednika HNS-a. Naime, Šimić je kao šef Nogometnog sindikata jedan od 59 članova skupštine koji danas imaju pravo birati.

Mišković će biti suzdržan

Doduše, na današnjoj skupštini pravo glasanja imat će 56 predstavnika, jer Nogometni savez Istarske županije (jedan glas), te Nogometno središte Split (dva glasa) toliko su se podijelili da nisu uspjeli izabrati svoje predstavnike.

No, Šukerova pobjeda, za koju mu treba većina, odnosno 30 glasova, sigurno neće doći u pitanje. Za Šukera će sigurno glasati 42 predstavnika, isto kao što je sigurno da će šestorica biti protiv – Ivan Kos i Slaven Marasović iz Hajduka, Dario Šimić iz Nogometnog sindikata, te Marko Erceg iz Splitsko-dalmatinske, Reno Sinovčić iz Zadarske, te Ile Topuzović iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Kao što je već najavio, Damir Mišković i drugi predstavnik NK Rijeke bit će suzdržani, a isti bi listić trebala podignuti i dva predstavnika NK Intera te po jedan predstavnik Druge i Treće HNL.

No, neće to previše odmoći Davoru Šukeru, koji će sutra moći popiti šampanjac uime svojeg novog mandata na čelu HNS-a.

Osim predsjednika, danas će izborna skupština HNS-a izabrati i 16 članova Izvršnog odbora. Kandidirala su se 19-orica, što znači da će trojka ostati praznih džepova. A izabrani će biti i dva dopredsjednika HNS-a.

Davor Šuker i Zdravko Mamić
1/5

Zanimljivo, među točkama dnevnog reda nema točke u kojoj bi se objasnilo kako je HNS potrošio 14 milijuna kuna (od 52 koliko je dobio od Uefe) na kamp na Sveticama, od kojeg se na kraju i odustalo. Prije tjedan dana Dario Šimić zbog toga je prozvao HNS, a iz čelne kuće hrvatskog nogometa odgovorili su da ne mogu dati točnu specifikaciju troškova javnosti prije nego što o tome obavijeste skupštinu.

No, skupština je danas, a te točke na dnevnom redu nema. Doduše, moglo bi se o toj temi razgovarati pod točkom “različito”, koja je posljednja na dnevnom redu, no potpuno je nelogično da se prvo izabere novi predsjednik, a da tek nakon toga Šuker objašnjava gdje je “nestalo” tih 14 milijuna kuna.

Pitanja bez odgovora

Iz HNS-a su tek šturo objasnili da je tih 14 milijuna potrošeno na rušenje postojeće građevine, iskop jame i opsežnu izvedbenu dokumentaciju.

No, netko bi i za to trebao odgovarati, jer kako je moguće da se toliki novac potroši za nešto gdje papiri s vlasništvom uopće nisu bili čisti, zbog čega je na kraju cijeli projekt izgradnje kampa i propao. Nažalost, odgovore na ta pitanja na današnjoj skupštini očito nećemo dobiti.

Komentara 42

MI
misho32
08:53 22.12.2017.

dajte nam informaciju tko je to minirao izgradnju kampa na Sveticama,o je bila gotova stvar a onda jeŠvaljekica , koja je zamjenjivala Bandića to zaustavila . Kod nas je na djelu peta kolona koja svaku pozitivnu incijativu nastoji spriječiti

Avatar grbadeva
grbadeva
09:51 22.12.2017.

oduševljen sam ovakvim usporedbama, haenes-sj. koreja i slično. Pa bilo bi zanimljivo osvrnuti se na izbore u ogromnom broju drugih udruga, klubova, političkih stranaka i slično. Znam da u više od 95 posto slučajeva izbori za predsjednika protiču na isti način kao i u haenesu. No naši vrli mediji upiru svim silama kako bi smijenili Šukera, a jednako tako ako ne i žešće upirali su da smijene Trumpa. Nikako da shvate da je procedura osnova demokracije.

BI
billynik
08:51 22.12.2017.

Ovo piskaralo opet pljucka, ništa im ne valja ako oni ne mogu pobjediti, pa zar nisu pravila ista za sve. Orijuna na aparatima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije