Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plan ITF-a

Predstavljeno novo natjecanje koje bi trebalo zamijeniti Davisov kup

Davis kup Hrvatska
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
26.02.2018.
u 18:55

Prihvati li ovaj prijedlog dvije trećine sudionika godišnje skupštine ITF-a koja će se održati u kolovozu u Orlandu, Svjetski teniski kup mogao bi svoju premijeru doživjeti već sljedeće godine

Međunarodni teniski savez (ITF) u ponedjeljak je predstavio svoj plan o pokretanju Svjetskog teniskog kupa, jednotjednog natjecanja koje bi se trebalo održavati krajem studenoga svake godine, a pobjednik tog natjecanja bi ujedno bio proglašen i osvajačem Davisova kupa.

Na Svjetskom teniskom kupu, koji bi se održavao u tjednu u kojemu se tradicionalno igra finale Davisova kupa, na istoj lokaciji igralo bi 18 najboljih muških reprezentacija svijeta koje bi prvo bile podijeljene po skupinama iz kojih bi se najboljih osam plasiralo u četvrtfinale, a od te faze natjecanja igralo bi se na ispadanje.

Davis kup Hrvatska
1/5

U svakom meču igrala bi se dva pojedinačna susreta i jedan susret parova na po dva osvojena seta.

- Ovaj prijedlog predstavlja veliki zaokret kako za ITF tako i za tenis. Naš Izvršni odbor podržava ovaj smjeli i ambiciozni plan za budućnost Davisova kupa. Imamo plan stvoriti veliki finale sezone koji će biti festival tenisa i zabave na kojemu će najbolji svjetski igrači predstavljati svoje države u borbi za naslov pobjednika Davisova kupa - objavio je predsjednik ITF-a David Haggerty.

Prihvati li ovaj prijedlog dvije trećine sudionika godišnje skupštine ITF-a koja će se održati u kolovozu u Orlandu, Svjetski teniski kup mogao bi svoju premijeru doživjeti već sljedeće godine.

Za svoj novi projekt ITF je osigurao i glavnog sponzora, investicijsku grupaciju Kosmos, predsjednik i osnivač koje je nogometaš Barcelone Gerard Pique, a koja se obvezala uložiti tri milijarde dolara u sljedećih 25 godina.

Iz ITF-a tvrde kako je već nekoliko velikih svjetskih gradova izrazilo interes za domaćinstvo Svjetskog teniskog kupa.

Komentara 17

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
19:44 26.02.2018.

Predstavljeno novo natjecanje Balkan kup koje bi trebalo zamijeniti Davisov kup na području regije od Tirane do Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije